73

Дедо Гого

преди 7 години

Така е ! На път са 3/3 от фирмите в България да не могат да си намерят работници и служители ! Просто в България няма нормални работодатели ,всички са назначени капиталисти успешно провели приватизацията и несметно забогатели! Но с тези "бизнесмени " е на път в България въобще да не остане никакъв бизнес! Щом и кафевите и мигрантите не искат да се хващат тук на работа за това на което му казват заплати, а то е по-малко от нужното ти да съществуваш !

72

Анонимен

преди 7 години

Надяват се млади специалисти и искат да дават минимални заплати за всякакъв вид труд. Щом видят, че искаш повече и те махат.

71

Дааааа

преди 7 години

"Ами кажи коя ви е фирмата, че да се кандидатирам! Под повече от добри заплати надявам се имаш предвид над 2000 лв чисто? Или...?"MM Solutions :) Стига да си достатъчно добър въпросните пари не са проблем.

70

Анонимен

преди 7 години

Работодателите в България заслужават фалит.

69

Циник до съфорумници

преди 7 години

Мда 3000? бруто...работата ме кефи...голяма част пред компа....жена ми е химик dr.rer.nat. взима 5 000 ? горе-долу свързваме двата края...купихме си жилище в един от двата най-баровски квартала на Франкфурт (Заксенхаузен)..но естествено не можем да се мерим с вас..тези IT с по 10то К пхахаха - сладури...забравих - понеже сме в индустрията получаваме горе- долу по още 2 заплати Вайнахтс, и урлаубсгелд.Но не можем да се мерим с българските IT

68

Кирил Софийски

преди 7 години

След като са си намерили такива собственици /които си мислят ,че печалбите са си само за тях /,нормално е да не си намират работници и служители ! Бизнес не означава кражби и гърбене на раята !

67

Анонимен

преди 7 години

"Работодателят често пъти търси такъв специалист, какъвто зад граница ще получава над 5000 евро заплата.Но, ако може, тук да му работи за 500 лв."Не си съвсем прав. Заплатите в България скочиха рязко нагоре през последните 2-3 години. Работодателите масово предлагат доста високи заплати вече, проблемът е, че качествените специалисти липсват. Но пък е пълно с доста посредствени хора с невероятно самочувствие, но без грам покритие и знания.

66

Междуредовете

преди 7 години

Абе тука в Бг само кредитни измамници ,политици,сутеньори и алоджии могат да живеят нормално другото си е чиста ангария.Навремето заради десятака прадедите ни са се вдигнали на бунт а сега работим 5 месеца за политиците и другите кръвопийци...Всичко под 1000 лв чисто си е живо робство...

65

Не думай?

преди 7 години

До ДааааАми кажи коя ви е фирмата, че да се кандидатирам! Под повече от добри заплати надявам се имаш предвид над 2000 лв чисто? Или...?

64

Един Българин

преди 7 години

До ЦиникАми тук вече има доста ИТ-та, които взимат повече от средната заплата в Германия. Да не говорим, че зависи и там как си се цанил т.к. ако там взимаш с 500евра повече няма как да ти компенсира по-скъпия живот.Не съм съгласен, че тук няма качество в ИТ-то. Напротив има много инвестиции последните години и качеството е едно от най-добрите, но за качество трябва да се плаща здраво. Имало кила индийски програмисти...да , но и 20 индиеца не могат да вършат моята работа понеже са на кило.

63

Някой

преди 7 години

Някой беше казал, че не всичко е пари..Много си прав колега, само че не в БГ. Защото в чужбина те ценят, защото си човек с достойнство, култура и права, а тук си някакъв си работник..ама и с теб и без фирмата ще си наеме някой ***....Тук колкото повече имаш толкова си по ок(по голям на пътя, в магазина, по улиците). До Германеца с дипломата..имай предвид, че тези заплати високите се дават в ИТ главно..има и 8-10к на месец, но пак нивото(човешкото е мн зле). По-добре си стой в Германия :).

62

Анонимен

преди 7 години

не са малко чужденците, които идват да работят в България, точно в IT сферата... и не са дошли заради големите заплати, защото не взимат кой знае колко, малко повече заради езика + който знаят.иначе е така, може да сме глупав народ, но по-добре да седим и да спим от колкото да бачкаме на некой за 500 лв

61

Служител

преди 7 години

А 100% от служителите пък не намират нормално заплащане! Я увеличете двойно заплатите, да видим дали няма да има кандидати, и дали няма да имат хъс за работа!Тарикати!

60

Циник до Oleg

преди 7 години

Ти сериозно ли ме питаш? Ами прочети по-долните коментари.... 5 000 лв...4 500 ?...аз с моите 3 000? бруто не мога да се "класирам"Евааа....само юпита в тази България...брей :-)

59

Съзнан Лоигиков

преди 7 години

Търговски представител-лице което от 07:00 до 22:00 обикаля магазинчета и търпи унижение от всякакви комплексирани продавачки,управители,собственици на бакалии със стока за 200 лв .,а със съмочуствие за което дори Тръмп би завидял.И това е само "добрата "част от работата.....И всичко това за 900 лв Безценно.

58

До Oleg

преди 7 години

"Е как няма да са и гола вода инженерите, като аз вече порядъчно съм забравил част от нещата, които ги можех като дете!"Именно. Големият проблем на България се крие в това, че до скоро в България въобще не се търсеха инженери. И хората, които разбираха от електроника, масово оставаха без работа и се налагаше да работят каквото намерят. И е нормално 15 години по-късно те да са забравили всичко, което са знаели. Отделно че последните години техниката дръпна много напред.

57

Ники

преди 7 години

Да пуснем сълза и за клетия съпруг на Цецка, който прибира едва 1200 лева базово, както каза тя, в РВД.

56

Корекция на Казус

преди 7 години

Да се чете "над 5 000 евро"

55

Казус

преди 7 години

Хем не достига работна ръка, хем имаме безработни.Защо?- Работодателят често пъти търси такъв специалист, какъвто зад граница ще получава над 5 00 евро заплата.Но, ако може, тук да му работи за 500 лв.- Търсят се и с далеч по-ниска квалификация, но те пък предпочитат да са на соц. помощи, да си лежат и да правят деца,които също им носят пари, вместо да работят по 8-9 часа дневно.Е, сега ще ни трапльосат и "бежанци",според чиито традиции е недопустимо жената да ходи на работа,но иска да яде!

54

ЕХА

преди 7 години

НЯМА НИЩО ПОДОБНО ИЗИСКВАНИЯТА НЕ ОТГОВАРЯТ НА ЗАПЛАЩАНЕТО В ПОВЕЧЕТО СЛУЧАЙ...КЪДЕ ГИ ТИЯ ФИРМИ НЕЗНАМ