215

циника

преди 8 години

Тери Пратчет е много ниска топка. Това са каламбури:)) След като има дърво, значи има гора, а след като има гора значи има обитатели, така че шумът от падането ще бъде чут. Пратчет е безсмислен.

214

циника

преди 8 години

422,ами аз ти отговорих,бе. Въпросът ти е зададен неправилно. Разбира се, че реалността е обективна даденост, продължение на която е човешкият разум и затова рационализмът е единственият възможен подход за разбиране на света. Проблемът е, че онова което смятаме за реалност всъщност е изкривено от нашите възприятия и разбира се очаквания,чувства,емоции.Така Онова което мислим за обективна реалсност е всъщност субективна действителност, която трябва да изправяме чрез разум.

213

циника

преди 8 години

зависи кое разбираш под реалност. Предполагам, че знаеш за Платоновите сенки и пещерата - за човека, който си въобразява, че сенките по стената не са реални, а само отражения на външни и недостъпни за уморените му очи обекти. Ти наричаш реалност деформирания от нашите субективни желания, чувства и емоциии свят. А въсщност реалното битие, е битето на чистите идеи, които пораждат големите закономерности в развитието-там е силен хегел и маркс.

212

TPE3BEH

преди 8 години

Пак болни амбиции на някой пиян руснак.Местните *** веднага се активизираха.Слава богу, че вече сме в ЕС и НАТО и повече няма да ни се налага да посрещаме пияните солдати.До няколко години, русия ще рухне икономически и ще се наложи прогнилия запад пак да и праща помощи, с обещание да унищожат някоя и друга балистична ракета и оръжие за масово поражение. Чечня, както и някоя друга република ще успее този път да извоюва независимост.

211

Анонимен

преди 8 години

Кой е този, Сергей Баранов? Къде е той? Русия не разполага с такъв експерт и политолог. Още едно фалшиво!

210

циника

преди 8 години

407, има се предвид не това което ти считаш за необходимо, а това което е обективно необходимо.408 - всъщност религията (християнство,юдаизъм,ислям) са опора на рационализма. Цялата методика на анализ е създадена в католическите манастири-схоластиката и пр.Хегел е религиозен,а диалектиката му е въплъщение на чистия рационализъм. По-скоро е смешен сенсуалисткият напън познанието да се сведе до *** проба-грешка опит...

209

циника

преди 8 години

399, щото този цитат го познаваш само като сентенция от фейсбук. че каква по-голяма еманация на Абсолютният разум от битието и оттам човешкият разум като негово продължение.

208

циника

преди 8 години

395, виж какво драги.Първо няма такова общо понятие "антични философи".Примерно Платон и Аристотел имат диаметрално противоположет възглед именно по внъпроса за който спорим.Кой от тях за теб е античен философ.Второ,ако направиш убийството заради философията/религията която изповядваш,значи действието ти не е провокирано от закона за необходимостта и следователно е форма на стремеж към морализаторско доминиране.Т.е. правилно съм предположил в предишния си пост какво имаш предвид и съм те оборил

207

РОМАНЕЦ

преди 8 години

СИРЪСИУДАЛНИ СВИНѝЕ да ВИ ГО на Тик ТАК ! Ц

206

Анонимен

преди 8 години

и аз съм ЗА

205

Калъфчо

преди 8 години

Кога стигнахте до Декартовата геометрия и Римановите пространства :D Този форум все си го представях като събор за губене на време и надпействане на опорни точки, пък то ще се окаже, че било пълно със скрити Ентелектуалци... Явно никога не рано да откриеш нещо ново там, където най-малко си го очаквал! Ашкоу сум, хорашо!

204

циника

преди 8 години

рационализмът винаги ще стои над сетивното познание. В този смисъл заставам зад един от основополагащите стълбове в рационълизма - декарт.Какво да се прави - от позициите на простото ти сетивно разбиране за нещата аз съм лаик:))

203

SS

преди 8 години

как да се измъкне с такива управници и 'стопани' като ББ ??

202

Ха-ха

преди 8 години

Пише си глупости някакъв руски пияница, а нашенските туркофили и русофоби веднага почват да търсят конспиративни теории :))) Тоя 'Баранов' очевидно си е истински овен, какво му се връзвате и сте го закоментирали толкова :))

201

циника

преди 8 години

389, любимият ми Хегел казва - ако фактите от реалността не отговарят на теорията, то още по-зле за реалността!Да, теорията стои над реалността. Не реалността променя теориите, а теорията променя действителността.

200

циника

преди 8 години

385, всъщност доколкото разбирам ти би ме убил просто ей така. Това не е подчинено на някаква необходимост, което стои в основата на природната или обществената закономерност. По-скоро ми прилича на прикрито желание да наложиш някаква моралност

199

Путлер

преди 8 години

Как вървят залозите на колко водки е бил авотрът, когато е писал статията?

198

циника

преди 8 години

377, това че в частен случай има промяна на цената, не означава че трудовата стойност не е приложима генерално. Ти сравняваш диамант с хляб. Сравняваш две различни стоки. Защото хлебарят не се конкурира с производитулят на диаманта. Ако обаче прилагаш трудовата теория върху идентични стоки при идентични условия, уравнението излиза.

197

Опа, пръц...

преди 8 години

Мейн фюрер ***... пардом - имах предвид - другарю Вова, спри водката на другаря Баранов, че ще ни издаде сите! Такива напредничиви планове се пазят в тайна, та да бъде изненЪда, га ги почнем ;) Докладник: Щирлиц от Брацигово

196

Анонимен

преди 8 години

Аз съм "ЗА" !