83

до 89

преди 9 години

До Анонимен ами и ти не се сърди -ама 80 % от моите съученици от езикова гимназия ,и към 90% от състудентите ми /специалности инеженери,икономисти ,с чужди езици /въобще -образованите желани кадри -не са вБг ,не се хаби да търсиш ,отидоха в Англия,Германия,имам познати в Хърватска ,Словения,Дубай ,Сащ -та млади образовани работещи хора е търсят навсякъде -ти хубаво обещаваш ниски разходи за висока производителност на ''чуждите фирми'' ,ама е късно -sorry -остават ромите ...изтървахте коня:)))

82

Анонимен

преди 9 години

Работодателите по морето-(70% пловдивчани и 30% софиянци) искат евтина работна ръка, която да работи за мутренските им хотели. След туй с припечелените пари да харчат за екзотични пътувания в чужбина а със спестените морски пари да инвестират в Пловдив и София.

81

до хотелиерите

преди 9 години

Затваряйййй и просаваййййй. Толкова години простотии и селянии плюс изказванията на *** какъв искате дае резултата. Количествените натрупвания доведоха до качествен скок в джаза. Ще им идва да се захапят за з...ците но вече е късно. Или нормални цени със супер обслужване, или избледняващи спомени за тлъстите печалби преди години. Трябва да разберат мутрафоните, клиента иска да се чувства цар, храната да му е вкусна и сънят им спокоен. А морето без фекалии и странни вируси. Ако не, спомени...

80

Анонимен

преди 9 години

До 89: Бъркаш, въпроса винага е за едни пари. На повечето хора им е такава заплатата, че не им дреме дали ще напуснат или ще ги уволниш. Като му дадеш една добра заплата, над средната в бранша дали няма да ти работи? дали ще му пука ако го уволнят?

79

инженер-пенсионер

преди 9 години

Спомням си едно време бях инженер в едно голямо предприятие в София . Заплатата ми беше 105 лв. на месец . Попитах може ли хамалите да получават по 300 лв. , а партийния секретар ми вдигна скандал, че не трябва да се говори за заплата а да се работи за социализма. Сега наследниците на такива партийни секретари са назначени капиталисти. И какво очаквате да стане - нищо .

78

от кадър

преди 9 години

мда ,учих 5 год,магистърска степен /много предмети вмъкнали в програмата/ ,практика ,стаж ,2чужди езика,в ИУ -Варна ,международен туризъм и какво ..-заплата -450 лв ,и се работи не по 8 ч.а а п о 12 -14 часа ,ако пътуваш до Зл.пясъци -пък не ти влиза в раб .време.-пътувай си :)) въобще чудо и приказ ,,след края на сезона -проблема си е твой бе мой.Та след 1 сезон работа по ла*номорието -бай бай Бг .Що ли няма кадри ??????:))))Колкото на хотелиерите им пука за кадрите ,толкова -на мен за тях

77

я

преди 9 години

Децата ходят картофи да вадят , на момичета не приличат като се приберат , но са останали доволни от заплащането и никой да не ми казва ,че младежта е мързелива! Няма как тук цял ден на полето 300 лв на месец а на помощи 280 лв. - ама бил си здравно осигурен и бля бля ползи.

76

Георги

преди 9 години

Българският работодател иска само работа, с ниски заплати, с осигуровки на половин работен ден и то когато бачкаш по 12 часа на ден, а пък после нямало хора. В същото време същият този работодател натрупва състояние мноооого по-бързо от европейският и харчи за ядене, пиене и СПА почивки в екзотични курорти много пари. Но за заплати БГ работодателя не обича да дава пари.

75

Анонимен

преди 9 години

Не се сърдете , наитина няма качествени работници. Моята работа е да релокирам чужди фирми в България заради ниския ни данък. Всичко хубаво , но след 6 месеца 95% си тръгват. Толкова им отнема да осъзнаят, че не са ни само улиците разбити и бюрокрацията неприветлива, но няма и кой да назначиш на работа. Няма читави хора с образование и хъс да работят. И не е въпрос на заплати в случая.

74

sante_dog

преди 9 години

даваш пари получаваш качествен персонал. Даваш огризки, получаваш маймунки.Кадри се намират със заплата и условия на работа. Още в началото на 20 век най-големият капиталист Х. Форд е прозрял че за да има успех трябва да подбере най-добрите кадри. Направил го е като им е предложил по-високи заплати и по-добри условия на труд. Резултата всички го знаем... Важи за всичко - ако искаш по-добро качество даваш повече пари....

73

а така

преди 9 години

за 300 лв + милостиня за храна -каквото остане и изгонване без последна заплата -така ще е

72

до 73

преди 9 години

До Анонимен моя личен опит -знам английски ,немски и руски ,и въпреки това заплатата ,която даваха за 12 часови смени /дневни и нощни/ беше 450лв ,та си дръж мнението ,пази си го -може да отидеш с твоите знания да ''поработишш'' в туризма.Аз както и познати /приятели/състуденти -не работим в Бг :) познай защо -нали имаш мозък ,че и опит

71

Пешко

преди 9 години

Така и с таксетата - от Созопол до Каваци иска 15 лв (2 км). Викам, абе не е ли малко множко, не е ли малко кожодерската така. Ами така било, ако не дояли хората сега нямало да изкарат зимата. Е, отдавна си ходим пеш тия 2 км, жив и здрав да е таксиджията

70

Чекист

преди 9 години

До Анонимен70 Имаше и във Варна и Пловдив. Държавна Сигурност също готвеше кадри, които работиха по морето. Беше забранено даже да се правят проверки на обектите в които са те. Правеше се ивентаризация в началото и края на сезона. Туристическта база (вместимост) се смяташе по плажната ивица и зелентеи площи, а не като е сега 1000 чов. на м2. и всеки строи където му падне. Ооообаче едното време няма се върне... :))

69

Т. Георгиев

преди 9 години

До 69: "Това е абсолютно противположно на истината. Точно заради подобно мислене сме на това положение. Това са професии, в които се работи с хора и се учат за много , много време."Е много, много, колко много? Много време се учат лекари, инженери и програмисти. Много време ти трябва, за да станеш добър готвач, например. Но за колко време се учи да бъдеш барман, при случай, че аз бях на 18, когато започнах работа като такъв в един бар в София. Колко опит си мислиш че съм имал на 18г?

68

Анонимен

преди 9 години

Кадри има, но те ходят да работят в чужбина, защото не ви се плаща.Маймуни с трици не се ловят.Преди повече от месец едно комшийче, една стена има окичена с медали от състезания по плуване, замина за Кипър с цяла група да работят като спасители. Дали не са добре подготвени?На една позната синът й от няколко години работи на круизен кораб като стюард, по неговите думи почти целият им випуск от ТОХ-а работят в чужбина - кой готвач, кой сервитьор, кой нещо друго. Подготвен персонал има!

67

Анонимен

преди 9 години

Вземете пратето младежкото ДКМС начело с манолова под списък на бригада - търсят евтини ако може безплатни кадри

66

fakt

преди 9 години

Факт е ,че очаквате кадрите ви д бъдат подготвени от учители дето взимат по 400лв заплата ( да да знаем те сами са си избрали професията)Факт е ,че искате подготвените ви кадри да бъдат наети за 3-4 месеца за по 700-800лв на по 12-14ч смени а след това ако изобщо ги задържите 8 месеца са на по 350-400лв.Факт е и ,че една минерална вода я копувате за 35ст. а препродавате за 2лв в бара на хотела.Факти много мама ви д.е.й.б.а ненаядена

65

Анонимен

преди 9 години

Събрали се да се наоплачат един на друг и нищо повече!Персоналът е само един от проблемите на долнокачествената услуга, която хотелиерите предлагат!!Отвратителна храна, алкохол менте, а като сложим чалгата, пияндурниците и мръсната морска вода, поради това че са построили хотели цяло село да събереш вътре, но някак си забравили за пречиствателни станции......какво повече му трябва на човек господа хотелиери, за да се тръшне болен поне за седмица след такова екстремно преживяване!!!!

64

Анонимен

преди 9 години

Факт е, че младите хора не са особено добре подготвени. Отделно ги мързи да работят.----кой щи рабти за мизерни стинки бе ей