28

мен

преди 9 години

В тая държава майка да си - помощ 35 лв за гледане на дете, обувки ли да му купиш ядене ли? Ами майката, която сама си отглежда детето без баби дядовци и лели, как да даде детето си на ясла, преди изтичане на майчинството ако го даде и спират обещетвнието. След като и свършат и го дадв на ясла за ден два нестава, това не е машина, това дете трябва да свикне за ден не става. Да не говориме, че ако и се наложи болничен заради детето я уволняват моментално

27

Анонимен

преди 9 години

Комунистически глезотии, майчинство ще ми ползват. Бабите ви все в майчинство са били. Кърмете по моловете.

26

майка

преди 9 години

До айдеде Ами работодателя тогава след 10 години да си работи сам, защото глупавата майка българска вече няма да иска да ги ражда на скапаната държава

25

Анонимен

преди 9 години

До айдедеИ как го ощетява, моля? Като преди това е работила при него няколко години за смешни пари и през цялото време са и удържали пари точно за този момент? Е...ти работодателя си щом не можеш да си позволиш една своя служителка да има дете!

24

Анонимен

преди 9 години

Каквото повикало, такова се обадило! Толерират * и емигранти от африка и ще ги получат, ама тогава няма да има кой да им работи на малките домусчиичета. То за греходете на бащите обикновенно плащат децата.

23

Анонимен

преди 9 години

Започвам сериозно да си се възхищавам на себе си, че не се поддадох на желанието си и не родих дете в тая побъркана държава!

22

айдеде

преди 9 години

"Значи проблемът не е в това, че Айше няма 1 ден стаж, но е самотна майка на 10 чавета, но за сметка на това получава 100 вида помощи, а проблемът е, че една работеща жена на 30 години която най-накрая се е решила да роди, ощетява държавата."Точно там е проблемът - работещата българка не ощетява държавата, а ощетява работодателя. Ами не е справедливо работодателят постоянно да е цакан. Нали затова всеки месец и работника, и работодателя плащат огромни данъци.

21

Анонимен

преди 9 години

Още им ограничете правата на работещите майки, още! Не ги е срам, ща ми раждат тука! Давайте, давайте, докато не откажете и последната българка да има дете. И после чакайте на онези от боята да работят и да плащат данъци.

20

аз

преди 9 години

А така... майката пак в тежест на обществото. Ей за това милата ни Родина осиротява

19

Ивко

преди 9 години

Абе в тая държава майките които дават живот ли са трън в очите бе? Като гледам изказванията са повече на мъже! Вас майка не Ви ли е раждала бе? Погледнете депутатите които ходят в парламента на раздумка и дремка и *, които раждат * само и само пари да взимат.... безсрамие

18

Анонимен

преди 9 години

Значи проблемът не е в това, че Айше няма 1 ден стаж, но е самотна майка на 10, но за сметка на това получава 100 вида помощи, а проблемът е, че една работеща жена на 30 години която най-накрая се е решила да роди, ощетява държавата. Интересно. Не виждате гигантския проблем, а сте се захванали за жените, които едвам се решават да родят 1 дете след години работа. Браво, похвално! И после защо нямало българчета? Ми няма и да има! Като третирате работещите жени като престъпнички.

17

Часника среднис

преди 9 години

Домуса какво се впряга и той, прави като мене бе ахмак, аз женски не наемам, закакво ми е таралеж в гащите.

16

Анонимен

преди 9 години

Държавата е в демографска катастрофа от години. Питате ли се след години кой ще работи да ви изкарва пенсията? Дайте да оставим работещите жени намира. Концентрирайте се върху тези неработещите за които си плащате без много да надигате глава.

15

Цветанка

преди 9 години

Българска Майка да получава 5 години майчинство и не по малко от 1.500лв за времето на отпуската си по майчинство.....само Българските Майки,никакви др.маймуни!!!???....

14

майка

преди 9 години

Тая държава не заслужава положителен естествен прираст! Всяка бременна или планираща да емигрира! Да им останат само с помощите тук!

13

адеде

преди 9 години

Съгласен съм, че работодателят наистина е прецакан, ако трябва да поема отпуската на майката по време на майчинство. Да нямаш 1 работен ден в рамките на 2 години и затова да получиш 40 дни отпуска не е честно.

12

Jackbbgg

преди 9 години

Мисля,че за това е прав. Не стига,че майчинството е 2 години, което никъде по света го няма, а и се трупа платен отпуск. Да, не е лесно да се отглежда дете, но въпреки всичко това може да се счита за по-спокоен период от работният. Аз лично не бих одобрил някоя служителка, която съм назначил току-що да ми отсъства 24 + 2 месеца. Просто не е честно, защото и работодателя разчита на служителя си.

11

Анонимен

преди 9 години

Колко реално мислите, че са като бройка тия майки? И повечето от тях след това се връщат на работа. Има едни други майки дето не се спират, за които всички плащаме и то всеки месец. Бай *** винаги е бил евтин на брашното и скъп на триците

10

Анонимен

преди 9 години

ЗОЩО ТРИЕТЕ БЕ *** ?!

9

Георги Ламбуров

преди 9 години

"Правото на платен годишен отпуск да възниква само на база на действително отработено време", настоя председателят на КРИБ Кирил Домусчиев "А НА КАКВО ДЕЙСТВИТЕЛНО ОТРАБОТЕНО ВРЕМЕ, ПОЛУЧАВАТ МАЙЧИНСТВА, ДЕТСКИ и СОЦИАЛНИ ПОМОЩИ ЗА РАЖДАЕМОСТ, *** МАЙКИ НА ПО 12,13,14,15,16,17 И Т.Н. ГОДИНКИ, КОИТО НЕ НЯМАТ И 1 (ЕДИН) РАБОТЕН ДЕН В ЖИВОТА СИНО ЗА СМЕТКА НА ТОВА ИМАТ ПО 5, 10, 15, 20 ДЕЦА ...