136

До 141

преди 9 години

Ти не разбра ли, че примера с стълбището беше, за да ти светне в умната глава, че стълбището при свалени радиатори също се отоплява от парното в сградта, както и всеки един апратмент с свалени или спрени радиатори? Казано по друг начин - да ти светне, че се ползва парно и при свалени радиатори, за което е най-нормално да се плаща, даже е задължително да се плаща, а на каквото предлагат *** от Скат - да се ползва парно, и да не се плаща.

135

да ама не

преди 9 години

До ИстинатаТова е изопачена истина,защото дефакто те -Топлофикация ти отнемат правото на избор де не ги избереш,защото аз въпреки,че имам вътрешна и външна изолация и ползвам за отопление хиперинвертори(климатици са това) и на практика нямам топлинни загуби ме принуждават да плащам тяхната измислена такса мощност и дефакто ме товарят с допълнителни разходи,които ми начисляват без никакво право и основание!Защо плащам данъци в тази държава,като не се спазват правата на плащащите данъци!

134

До 145 бг

преди 9 години

Още един дезориентиран. Това, което си написал за Топлофикация ли се отнася както си писал, или за дръжеството за дялово разпределение, който ти си си избрал и което прави сметките по методика одобрена от теб.

133

Ivet

преди 9 години

Който не иска да ползва услугата "парно", да си избере и закупи апартамент в блок без парно. Такава е логиката. Който живее в блок с парно, естествено, че трябва да плаща за общи части, както и в другите случаи (какъвто е и законът), например за ползване на общи части, за ремонта им и т.н.

132

До 139 ЙУХ

преди 9 години

Много си прав - точно това е решението, ама не отърва на тези, които искат хем да ползват парното, хем да не плащат за него. Като не искат парно да не си купват жилище в блок с парно, а да си купят в блок без парно. Е, ще им е студено, ще плащат повече за отопление, но няма да имат вземане-даване с гадната Топлофикация, нали така?

131

бг

преди 9 години

Дай Боже да не плаща който не ползва парното!-толкова години го очаквам! Не може така да рекетират хората от това престъпно за мен дружество Топлофикация,защото те си позволяват и сметки да надписват,а когато си със свалени радиатори товарят с високи такси почти колкото сметката ми за ток! Трябва всеки гражданин да има право на избор! Не стига,че ромите нищо не плащат,а ни товарят и с безмислени такси,които да плащаме баламите данъкоплатци,а наглите крадливи роми да се смеят!

130

Анонимен

преди 9 години

До АнонименЯвлението топлообмен е много скъпо. Обир. Топлофикация пълни партийните джобчета.

129

анонимен

преди 9 години

137,ами ти имаш право да се отопляваш с всичко. Щом се отопляваш с климатици и също отопляваш сградате , като другите, имаш пълното основание да изискваш от тях , да то плащан пропоциноналнта част от изразходвания от теб ток от останалите..Не виждам никаква пречка за това...

128

Истината

преди 9 години

Истината е, че сега депутатите от телевизия Скат са го ударили на див популизъм, но си мисля, че сметките им са криви. Всеки поне малко мислещ човек и живял в блок с парно, знае, че всеки ползва парното, даже и да си е откачил радиаторите и знае, че всеки трябва да плаща. Знаят се и проблемите - трудо разпределнието на използваното за плащане по жилищата и втория наистина голям проблем са съседите, които крадат - уж си свалил радиаторите, ама парното бичи яко в апартамента му и т.н.

127

Анонимен

преди 9 години

133, убивате ме с това стълбище! На кого му пука колко градуса е на стълбището? Минавам оттам за секунди, ако ще да вее, все ми е тая. Плащам малко над 100 лева за ток - две духалки само вечер, печка, пералня, хладилник и бойлер всяка нощ на нощна тарифа. Ползвам вана 2 пъти седмично. Водата ми е около 25 лева на месец - топленето й е в ония 100 лева, дето вече ги споменах.

126

Анонимен

преди 9 години

Валчо, голо дупе на Боко, спри с популистките си идеи които и ти знаеш че няма да се осъществят!ЗАЩО СЕ ПРОДАДЕ УРОДЕ, ДА ТЕ ЗАРОВЯТ С ПАРИТЕ ТИ ДАНО!

125

ЙУХ

преди 9 години

Де..ба и простите политици и проститя им електорат. Нямат представа от техника и технологии. Само популизъм и всичко върви от развала към провала. Който не иска парно да си продава апартамента и да си купи без парно. Парното е ефективно когато го ползват всички абонати. Да се забрани отказване от парното на отделни апартаменти. Само на цялата сграда с общо събрание. Тарикатите пак искат да се топлят за сметка на тези които ползват и плащат.

124

До 128

преди 9 години

Това, което си написал се отнася до теб - последната дума.Защо не си живееш на село в твоята си къща и няма да имаш проблеми с това,че сега се налага да схванеш, че сградата,в която живееш не е само твоя,а някои неща са съсобственост на теб и съседите ти. Няма да ти се налага да схванеш,че жиците и тръбите,които минават през стените на апартамента ти и отиват към горните етаж,не са твоя собственост,а на теб и останалите ти съседи и нямаш право да ги режеш. Покрива ще си е твой,а не на най-горни

123

Анонимен

преди 9 години

Отоплявам се с два климатика ! Съседите до мен и под мен ,зимата обитават и отопляват по една стая ! От ТЕЦ-а , ме убеждават ,че те топлели и моя апартамент....в действителност , аз отоплявам студените стени на комшийте !За това удоволствие , плащам сградна мощност !!! Тъпо ,по- тъпо ,мнооооого тъпо !п.п. щранговете на сълбището са изключени от отоплителната инсталация !

122

Варна

преди 9 години

До Анонимен 132На калпавия х*й , вълната му виновна

121

До 132

преди 9 години

Нямаш проблем - връщай се на село!

120

До 125

преди 9 години

Сметките ти били сравними, ама температурата в жилищата и на стълбището сравнима ли е?Потреблението на вода сравнимо ли е? 1 кубик топла вода чрез Топлофикация струва различно, сега примерно между 6 и 15 лева. Колко кубика топла вода ползват познатите ти и колко ползваш ти на някаква сравнима база - примерно общо кубици топла плюс студена вода. Нали ти е ясно, че като си с парно, топлата вода я ползваш много повече в сравнение с когато нямаш парно, а сметките растат.

119

Анонимен

преди 9 години

не ме интересуват никакви тръби искам в моя собстен апартамент да си бъде точно +7 градуса целогодишно това си е мое желание и тия тръби ми пречат

118

По правилно

преди 9 години

Сметките на парното са големи по няколко причини-огромни загуби на вода , огромни-топлинното счетоводство е фалшива система-регулирането на такава инертна система с вентили на радиаторите е измама и се превръща в загуби-лихварство в недопустими размери-криминално образуване на сметките-практически реализират терор върху абонатитеПравилно е да ги разследват и да си получат заслуженото

117

Анонимен

преди 9 години

Частите са общи ама аз като съм собственик там и не искам някакви грозни тръби а другия искал какво правим закона е абсурден и при всички случаи единия нарушава правата на другия.