49

rusnak do 69

преди 9 години

Нещо не си добре май:))))

48

rusnak do 53

преди 9 години

Вярно е, като *** стоиме по опашки за визи на държави изнудвачи. Но вземем ли си я отиваме където си поискаме, а ти понеже си по "свободен" от мен, нямаш стотинка да отидеш до морето ти.. Незнам дали знаеш, че Русия има значително по голям безвизов режим със света от БГ:)

47

софиянец

преди 9 години

граници и когато българската държавност през 1878г. не е възстановена върху 5тте части на България, населени с над 90% етнически българи. Да- падането на Стената беше много искано и желано от всички източногерманци.

46

софиянец

преди 9 години

Помня стената - специално ходихме до крайната позволена точка, за да я разгледаме, по време на нейното съществуване. Помня и берлинските тинейджъри от Източен Берлин, които добиваха смелост да тръгнат да я щурмуват след 1-2 бири , обичайно към 23:00ч, но някъде по пътя поизтрезняваха и кротко свърваха в посока домът им. Да- не мога да си представя какво точно са изживели германците,но пък те не знаят какво сме изживели българите, когато българската държавност не е възстановена в етническите ни

45

42

преди 9 години

БАВНО И ПОЕТАПНО ИДВА КРАЯТ НА ДОМИНАЦИЯТА НА САЩ И ЗАПАДНА ЕВРОПА В СВЕТОВНАТА ИКОНОМИКА И ПОЛИТИКА. НОВИТЕ ДВЕ ДОМИНАНТИ ЩЕ БЪДАТ РУСИЯ, КИТАЙ И ОТЧАСТИ ЯПОНИЯ. НАЙ- МНОГО ПОЛИТИЧЕСКИ ПРОБЛЕМИ В СВЕТА СЪЗДАВА АЗИЯ И ОСОБЕНО ИСЛЯМИЗМА. САЩ НЕ МОГАТ И НЕ ИСКАТ ДА СЕ ПРЕБОРЯТ С НЕГО, ЗАЩОТО СА И ГЕОГРАФСКИ ОТДАЛЕЧЕНИ. САМО РУСИЯ И КИТАЙ ИМАТ РЕСУРСА ДА СЕ ПРЕБОРЯТ С ИСЛЯМИЗМА И ЗАТОВА ЩЕ СТАНАТ ДОМИНАНТИ И В СВЕТОВНАТА ПОЛИТИКА, ЗАЩОТО ИСЛЯМИЗМЪТ Й Е НАЙ- ГОЛЕМИЯТ ПРОБЛЕМ.

44

rusnak

преди 9 години

Незнам какво да ти отговоря. Не виждам с какво си по свободен от мен, но със сигурност си по беден и глупав!

43

Бжежински

преди 9 години

Хубаво, че събориха стената. Така хората си мислят, че са свободни и не обръщат внимание на реалността. В 21-век има много по- рафинирани методи за контрол и старите съоръжения само пречат.

42

Анонимен

преди 9 години

Без благословията на Горбачов Германия щеше да си остане винаги разделена. Сделката беше Германия да се обедини, а НАТО да не се разширява на изток и да градим "мирния нов свят", да ставаме приятели и да градим дружнмо капитализма. Но Горбачов си беше наивен и не беше наясно с коварсността на запада, които после заявиха - ами ние нямаме писмен договор. За тях целта беше да съсипят изтока и да се докопат до ресурсите. С България успяха 100%, в Русия получиха шамар.

41

rusnak до 65

преди 9 години

Ако "свобода" е да си хомо, педо и т.н. явно не сме и няма нужда:))))

40

Анонимен

преди 9 години

стената падна благодарение на лидерите Рейгън,Татчър, поляка Папа Йоан Павел втори.Велики лидери, вечна благодарност мир на праха им.Липсват ни.

39

rusnak

преди 9 години

Как звучи, че всеки шести германец е за стената?

38

Анонимен

преди 9 години

do 51И малките деца вече знаят че Горбачов беше купен буквално от американците за да срине СССР.К'во се чудиш? Този е най-големият предател в историята на Русия и руснаците ще го обесят пред Кремъл ако се върне някой ден в Родината си.

37

Анонимен

преди 9 години

Нито Рейгън, нито Тачър са печелили студена или каквато и да е било война. СССР винати е бил по ефективен и икономически и военно както и самият запад признаваше, десетилетия наред бяха впрегнали целия свят да съсипат СССР и не успяха. СССР беше подкопан от вътре, с каква цел Горбачов го направи остава загадка и тема на дебати. Факт е обаче, че без падането на СССР нямаше да бъде възножно възраждането на Русия като световна сила.

36

Germanec

преди 9 години

Neweroqtna strana e Germaniq -rabotih edwa 2 meseca i se wyrnah w bg. s 10 000 lw !!!

35

един българин

преди 9 години

До: мозъчно увредения номер 14 обидил сам себе си с името "Антисоросоид"Ще коментирам, въпреки че аз съм просто обикновен човек, не съм никакъв и не ме вълнува политиката!!!Стената за която ти говориш е със точно обратното предназначение на Берлинската стена!Всеки един американец дори не осъзнава колко е щастлив, че може да премине от другата и страна, в Мексико, докато тя има за цел да възпира мексиканците напиращи да влязат в САЩ.Стената в Берлин възпираше собствените жители да избягат!

34

хахаха

преди 9 години

Хахаха хората по света се кефят, българите пак плюят. А кервана си върви.

33

Анонимен

преди 9 години

Там където няма граница и телена ограда няма държава.. Има робство Американско..Иначе какъв смисъла да се инвестира в Образование и Здравеопазване, като само човешките ресурси които запада ограби от България са 300 милиарда.. Бедни сме защото САЩ ни граби ..

32

Анонимен

преди 9 години

Напускате американската зона.Напускате британската зона.ЖАЛКА ОКУПИРАНА СТРАНА!И ДНЕС Е ОКУПИРАНА, НО ЗОНАТА Е САМО ЕДНА.

31

Анонимен

преди 9 години

Берлинската стена пак трябва да се изгради и да се възстанови предишният контрол по границата.

30

ц

преди 9 години

ПОЭДРАВИ ЭА Г МИХАИЛ ГУРБАЧОВ НАЙ ВЕЛИКИЯ ЧОВЕК ЭА СМЕЛОСТА ЭА СЪБАРЯНЕ НА БЕРЛИНСКАТА СТЕНА И СТЕНИТЕ ОТ ЦЕЛИЯ СЪВЕТСКИ СЪЮЭ БЕЭ ДА ГРЪМНЕ ПУШКА,раэбира се пострада само той и неговата жена,милиарди хора му благодарят эа таэи свобода която имаме днес да ходим раэхождаме работим патуваме и живеем в ЕС по собствено желание