63

Анонимен

преди 9 години

За Спонги и Одисей1 българска промишленост е *** дума.Те неистово следват "демократичната реторика" и се надяват България да стане африканска страна,която да разчита единствено на селскостопанска продукция.Селското стопанство участва в БВП в нормално развита икономическа страна в рамките на 3-6% от БВП.В страните от третия свят селск. стопанства е 40-60% от БВП.Затова и много хора напускат България заради такива тиквеници,защото не искат да се превръщат в "бели роби" на развития свят.

62

Анонимен

преди 9 години

До 681За да не ги вкусим,значи са били за избрани....или за тия дето дават под масата..

61

Набор 64

преди 9 години

Младежо от набор 67,не ги почуствах тези облаги,за който пишеш по простата причина,че нито родителите ми нито аз бяхме комунистически ***,не благодаря искам си сегашния живот,сега завися от себе си,от моите способности,от моята кадърност,този живот дори и труден си е моя живот

60

Анонимен

преди 9 години

А аз от душа се радвам и всеки ден благодаря на бога,че нашите деца дишат по спокойно,.Материалните блага не носят щастие,но определено главоболията са огромни.Истинска храна имаше на масата,ако успееш да издържиш огромните опашки.Образованието добро,но защо ли трябваше да рецитираме като ***,че Партията е като наша родна майка.Здравеопазването било добро.Добро,добро,но липсваха лекарства и безплатно или не,си беше жива трагедия.А измисленото жителство ни беше превърнало в крепостни.

59

Анонимен

преди 9 години

До да 120Същото важи и за теб,щом не харесваш сегашното положение..

58

Анонимен

преди 9 години

Преди 09.09.1944 г. България е произвеждала толкова храна, колкото би могла да изхрани два и половина пъти по-голямо население от това на самата Бг.След 09.09.1944 г. ВНАСЯХМЕ някои видове храни, които по традиция се произвеждат у нас. Помня, че имаше случай да внесат от Испания чесън.Какви деца са се раждали? През късния социализъм част от селата постепенно опустяваха, в други живееха само старци, в трети имаше малко деца и с автобус събираха ученици...А пика в производството е преди 1878!

57

Анонимен

преди 9 години

До набор 67Наборе,знаеш ли кое беше по-хубавото тогава ? Че бяхме млади....

56

да 120

преди 9 години

До набор 67Абе наборе,аз пък им завиждам за това че няма 38 месеца казарма,че няма закрепостяване към общините,че има всичко на магазина,че можеш да отидеш къдетоо си поискаш,че можеш да кажеш всичко което мислиш и пр. Онова време беше време на михлюзи...Мисля,че ти си човек,който трудно би се реализирал в която и да е политическа система.За такива като теб има една приказка "На крива ракета космоса и пречи".Ти си човек,който няма грам самочувствие,че е българин и се "гърчее" демократично

55

681

преди 9 години

До до набор 76 от 64 ЛЪЖЕШ! зА ДРАВЕОПАЗВАНЕТО НЕ МИ ГОВОРИ ЗАЩОТО СЪМ В БРАНША-безплатните лекарства бяха и за децата до 18г и за бременните .всеки свободно можеше да отиде до ВСЕКИ специалист без да ме трябват направления и други простотии.Образованието беше безплатно и не трябваше да се плащат семестри по хиляди левове и куп излишни такси а и общежитията бяха безплатни! И още и още социални придобивки за хората имаше,но вие които не сте ги вкусвали говорите като лисицата от поговорката че гр

54

Анонимен

преди 9 години

До набор 67Ами да беше писала по-рано че си жена...

53

набор 67

преди 9 години

Чедо, жена съм с отраснали синове и не ми подхожда да ти тегля една, въпреки че заслужаваш. Но ще ти кажа - завършила съм гимназия "Стенография и машинопис" и работех като машинописка. А ти не знам на какво си, но не звучиш добре.

52

Анонимен

преди 9 години

До набор 67Абе наборе,аз пък им завиждам за това че няма 38 месеца казарма,че няма закрепостяване към общините,че има всичко на магазина,че можеш да отидеш къдетоо си поискаш,че можеш да кажеш всичко което мислиш и пр. Онова време беше време на михлюзи...

51

102, не лъжи!

преди 9 години

Преди 09.09.1944 г. България е произвеждала толкова храна, колкото би могла да изхрани два и половина пъти по-голямо население от това на самата Бг.След 09.09.1944 г. ВНАСЯХМЕ някои видове храни, които по традиция се произвеждат у нас. Помня, че имаше случай да внесат от Испания чесън.Какви деца са се раждали? През късния социализъм част от селата постепенно опустяваха, в други живееха само старци, в трети имаше малко деца и с автобус събираха ученици от няколко села, за да учат в едно училище

50

666

преди 9 години

До До анонимен 102 ***,за времето ,което ти говориш България изнасяше хиляди тонове плодове и зеленчуци за чужбина, а не само за СССР ,а сега нямате нищо дори и за ляк дето вика баба ми ,защото умряха хората, които произвеждаха и са унищожени стопанствата ,където имаше изобилие.А сега по магазините има само вносни ***-сладка и отровни плодове и зеленчуци от които можеш да хванеш само рак! А що се отнася до акъла ти той си личи колко го имаш и от Луната !

49

набор 67

преди 9 години

Искрено съжалявам днешните млади, които не знаят какво означава добро образование и безплатно здравеопазване, сигурно работно място, ток, вода и парно почти без пари, истинска храна, спокойствие и усмихнати съседи, почивни станции и санаториуми и заплата, стигаща за всичко.

48

Анонимен

преди 9 години

много си беден и още толкова глупав. Чети и сравнявай историческите факти, а не повтаряй думи за промивюне на мозъци

47

Да им имам проблема

преди 9 години

Ние тук си имаме и тоалетна хартия и консерви от яребица,но не можем да си купим дори и консерва,така че и хартия не ни е нужна сещате се защо

46

до 106

преди 9 години

С нашите пари,с парите на нашите бащи и с откраднатите пари на нашите дядовци и прадядовци Живков построи всичко,и с откраднатия Здравен фонд и с откраднатия Пенсионен фонд.Комунист=КРАДЕЦако всичко беше толкова елементарно в едно изречение живота щеше да е песен.Социализма е единственото време през което се строеше и създаваше промишленост с пазари Русия,Близкия Изток,Латинска Америка огромни пазари.След 89-та ни се внуши колко е било грешно,разрушихме и пазарите ги взеха СаЩ и Европата.

45

до 73

преди 9 години

С нашите пари,с парите на нашите бащи и с откраднатите пари на нашите дядовци и прадядовци Живков построи всичко,и с откраднатия Здравен фонд и с откраднатия Пенсионен фонд.Комунист=КРАДЕЦ,другарю *** и бетон.

44

Анонимен

преди 9 години

също както газовата тръба, оказа се че повечето гоуеми придобивки са построени с пари назаем от рашка. а перестройкаджиите поискаха парите на обратно и стока на аванта. за това заводите , профилирани да произвеждат ширпотреба угаснаха. и не ми казвайте за високите качества на консервите и сиренето, бил съм на бригади . колко *** сме изпратили зад граница един господ знае.СЕГА ТИЯ *** ГИ КУПУВАШ ВНОС В ХРАНИТЕЛНИТЕ МАГАЗИНИ,НО СЕ КЕФИШ ЩОТО СА ЗАПАДНИ *** С ДЕМОКРАТИЧЕН АРОМАТ НАЛИ.