46

az-

преди 10 години

47"Не са решили, не са бутнали долара утре. Китай държи 80% от външния дълг на САЩ."Бутането на долара не зависи от външния дълг на САЩ, а от петролната търговия, която до скоро беше изцяло в долари.Но страните от БРИКС работят по въпроса и в момента всички доставки на ирански петрол не е в долари, а в др. валути или бартер. Либия и Ирак също се опитаха да продават извън петродоларовата схема, но .... За сриването на долара си прав. Вече на много места се говори за нова свет. валута.

45

Анонимен

преди 10 години

пак ще се пренареждат картите...

44

Влади-Мир

преди 10 години

За който не е гледал интервюто, акцентите:Подполковника ще си вземе ЮИ Украйна по всякакъв начин, даже показа и вариантите:1 Хуманитарна интервенция в защита на населението2"Самоорганизирани" отряди за самоотбрана, даже и той е учуден че действат като спецназ3 Избори и според резултата дали ще ги признае4 Дипломатичен път- отвори врата за преговори, но само с ЕСОт санкции въобще не му пука. А на мястото на Г8, може да проведе среща на ШОС. А Ердоган отдавна кандърдисва за членство.

43

Анонимен

преди 10 години

МНОГО СДЪРЖАНО ,ХЛЪЗГАВО И НИЩО НЕ ЗНАЧЕЩО ИЗЯВЛЕНИЕ НА ТУРСКАТА ДИПЛОМАЦИЯ ОТНОСНО КРИМ ,АМА ТАКА ЩЕ Е СЛЕД КАТО СИ СЕ ОМАЦАЛ ДО ШИЯ В ЛА*НАТА СЛЕД ВЕРОЛОМНОТО НАХЛУВАНЕТО НА ТУРСКАТА АРМИЯ В СУВЕРЕНЕН КИПЪР....ЗАПАДА НЯМА ПОЛЕЗЕН ХОД С РУСИЯ ,ОСОБЕНО СЛЕД КАТО ДНЕС СТАНА ЯСНО,ЧЕ РУСКАТА ПОЗИЦИЯ ИЗЦЯЛО СЕ ПОДКРЕПЯ И ОТ КИТАЙ

42

Анонимен

преди 10 години

Причината в Кремъл да управлява Путин се нарича САЩ и тяхното нежелание да се състезават на пазарен принцип, желанието и вярването, че им се полага (по детски) винаги да бият, дори и когато не е честно, a то почти винаги е така. Не помага и схващането им, че правилата и договорите са за аматьори!С такова поведение на безспорна супер сила, доказала че има желание обикновения руснак да изкарва не повече от пари за преживяване, какво им остава на руснаците, освен силен лидер да изберат.

41

az-

преди 10 години

До Анонимен"Тези "прабългари" говорят ли български език?"Някой говорят. Преди време се бях запознал с един казахстанец, който твърдеше, че е от тях. Гордееше се с този факт, беше учил български и го говореше е едно никак не лошо ниво. Даже ни кани на гости да ни покажел и Фанагория, ама така или иначе никога не стигнахме дотам. :).Проблемът с мюсюлманите в БГ не е толкова със самите тях, а е от политиците. На никой не му дреме кой какъв е ако живеят добре.

40

123

преди 10 години

putia e bita karta , sega e vas red da izriete vaste v narodnoto sabranie

39

Анонимен

преди 10 години

Все повече западни медии и журналисти започват да открехват завесата за западния читател и зрител ,днес в Гардиън е поместена статия ,Кой найстина управлява в Киев и отговора е нео-нацисти от десен сектор ,на които са заложници и самите министри от новото правителство,а френския Фигаро ,направо казва истината Русия беше принудена да вземе мерки за защита на своите сънародници в Украйна който са 40 % от населението ,след като беше заплашен живота им от крайни радикали от десен сектор

38

Турция

преди 10 години

още живее с носталгията за Османската империя. И илюзиите, че пак ще са

37

Ердоган

преди 10 години

разбрахме какво е казал. Аме не разбрахме какво му е отговорил ПУТИН. Дали не е да си гледа кюрдските проблеми и да не си пъха носа между перките на хеликоптера

36

Анонимен

преди 10 години

До Анонимен "Защо не нападнат Русия като са ербап и "велика сила"?"Защото са ЯЛИ шамари от РУСИЯ всеки път когато са се опитвали да се правят на бойци и пак ще ЯДАТ ако се опитат! То да не им е *** да се правят на важни! Путин бие шамари!

35

руснаците

преди 10 години

си изтеглиха ядреното оръжие от Куба а турците го играят тарикати . къде отивате смешници . даже не сте заплаха за русия .

34

Бай Онзи

преди 10 години

Кличко защо не го дават,той е един от основните играчи в преврата???Или за разлика от ББ не ръси дивотий а кротко си харчи милионите заработени с потта и кръвтта на обикновените мужици загинали за този дето клати гората ....

33

Анонимен

преди 10 години

ТУРСКИЯ ЕРДОГАН КАТО Е ЗАГРИЖЕН ЗА МЕЖДУНАРОДНОТО ПРАВО ДА ОТГОВОРИ ЗАЩО ТУРЦИЯ ОКУПИРА ПОЛОВИН КИПЪР ПРОТИВ ВСЯКАКВО МЕЖДУНАРОДНО ПРАВО.

32

До 16

преди 10 години

Е, в рубли може да не се купува. Ще се купува в юани. Що не си гледате работа. Вие Путин за *** ли го смятате? Не са решили, не са бутнали долара утре. Китай държи 80% от външния дълг на САЩ. И купува злато. Миналата година 800 тона, поминалата 1200 тона. Дай боже тази финансова пирамида от Well Street най-сетне да се сгромуляса.

31

Анонимен

преди 10 години

До ВасилевНие си имаме сънародници турци-мюсюлмани. Които поне са допринесли нещо с труда си за тази страна. Защо ни е да събираме мюсюлманите от цял свят и да ги мъкнем тук? Турците са ни достатъчни. Тези "прабългари" говорят ли български език?

30

Ердоган да знае

преди 10 години

че ядрените бомби международно право не ги хваща .и международни договори

29

az-

преди 10 години

До Василев"Според мен кримските татари май са чисти прабългари изповядващи исляма, що така турчулята на изместиха и станаха техни защитници не знам!"Не са, българи има в Одеса, а наследниците на Поволожките българи наистина изповядват исляма, но са в днешен Татарстан и Русия.

28

Анонимен

преди 10 години

Ами именно, че е задача на украинците в Крим. Сега на референдума като поискат отделяне от Украйна всичко ще се реши от самосебе си.

27

az-

преди 10 години

Много сдържана позиция и витиевата позиция на Турция. Явно много е поработено в тази насока. В цялата история все по-интересно става кой се възползва от глупостта на Мегданци и ескалира напрежението. В началото на ескалацията мислех, че е САЩ, но като гледам как се развиват нещата и че рашъните са три хода напред във всичко май, май ще излезе друго. Да видим, времето и историята ще покаже.Ако Украйна се разпадне, както върви обаче ще е сериозен удар за САЩ и ЕС. Много тежък.