80

Анонимен

преди 10 години

До АнонименИ Аз помня: 1. Че властта уби баща ми 1951 г. и останахме 3 деца без баща ! 2. Помня , че след свадбата ми 1974 г. внесох всички пари за апартамент и не го получих!3.Помня , как джипките събираха "хулиганите " за Белене!4.Помня как закараха съседа в Белене защото е кулак ? Имаше 20 кравички!5.Помня как в 6 то РПУ тогава в "Княжево " убиха едно невинно момче на 18 г. "случайно и го захвърлиха в реката на сп. "Охрид"6. Помня как гледах " КОРЕКОМ" като първобитен човек!Не анони

79

Анонимен

преди 10 години

Май и сега се гушат за държавна и народна сметка !Справка -Волен Ибриков в Куба .За сега не могат да точат от всички Предприятия.ОСТАНА БЮДЖЕТА НА ДЪРЖАВАТА ЗА ОСНОВЕН КРЕДИТОР НА ПАРТИИТЕ!...АМА , КОМАЙ И ТОЙ ШЕ СВЪРШИ ...НИТО ДАНЪЦИ СЕ ПЛАЩАТ , НИТО НЕЩО СЕ СПЕСТЯВА--ХАРЧАТ КАТО ЗА ПОСЛЕДНО ..ЧЕ И ЗАЕМИ ВЗИМАТ!ВСИЧКО Е ДО ВРЕМЕ!ЩЕ ФАЛИРАТ И ТИЯ ...АМА ВАЖНОТО Е:.... АЗ ДА СЪМ ДОБРЕ И СЕМЕЙСТВОТО МИ...ха,ха,хаааааааа!РАБОТА НАВЪН , ПАРИТЕ В ЧУЖДИ БАНКИ ....И ДУШАТА В РАЯ!

78

Къро Смока

преди 10 години

До художникаЕ, сега е супер! Кореком до кореком, магазините пълни, хубава музика, хунави филми...! Абе, живот! Толкова е хубаво, че се стопихме с 2 милиона за 20 години и след още 20 ще изчезнем! Цели региони се обезлюдиха като след война или чума! От хубавина хората тотално оскотяха! разходи се малко из провинцията, там има едни градчета като Видин, Лом, Левски, Червен бряг, Чирпан, Септември, Ихтиман, па виж как живеят там! За селата с население от по няколко хиляди няма да ти говоря...

77

Анонимен

преди 10 години

Кучетата от РБ се заръфаха за единствения кокъл. Бау-бау, рррррррр, мандат, евро, пари, много пари, бау, бау, времето и кокалът са наши, ааааааааааа!!!!!! Бау, рррррррр!!!!

76

Ченге

преди 10 години

До Анонимен и Спонги ами казаното от вас не е вярно по няколко причини Първо защото богати хора със социалистическо минало има но те нямат произход на парите си от комунизма. Второ: по времето когато баща ми Алекси Иванов бе министър на земеделието и горите от март 1986 до декември 1988 България привлече значителни инвестиции от Италия Мароко Франция Япония и др. Страни като селското ни стопанство значително се обнови. Тези инвестиции идваха разбира се от обръчите от фирми близки до партии като истиклял в мароко , монголската народнореволюциона партия, Италианската христяндемократическа партия

75

Акъл море

преди 10 години

Хайде хващайте се за гушите долни седесета! Циркът ще е пълен,когато Боко и Цоко се замлатят! Аз съм за Цоко! Той е железен!

74

Мунчо

преди 10 години

До ТракторХаха!***! Толкова си участвал, че даже не знаеш кое след кое беше! Били свалили с демонстрации бай Тодор! муааахахаха! ***, докато бай Тодор си беше на власт, единствените, които си позволиха да надигнат глава бяха Нешка, Светлин Русев. Георги Мишев и още един-двама членове на БКП, и то заради пушиляка в Русе! Имаше и един-двама в ареста - Тренчев и Собаджиев.Когато бай Тошо си подаде оставката, тогава изведнъж всички станахте борци за демокрация и изпълзяхте по площадите!

73

..за 74...

преди 10 години

....абе и аз помня ...ха,хаа,хаааааааа....ЖИВЯХТЕ НА ГЪРБА НА НАРОДА , ХОДЕХТЕ НА КОМАНДИРОВКИ В ЧУЖБИНА С ДЪРЖАВНА ВАЛУТА , ПАЗАРУВАХТЕ ВСИЧКО ОТ ТАМ ДАЖЕ И ПРИЧЕСКИТЕ СИ ПРАВЕХТЕ В ПАРИЖ ....И ВЪРТЕХТЕ ДАЛАВЕРИ С ЗАПАДНИ СТОКИ И ОТ "КОРЕКОМ"!АМА , МУФТАТА СВЪРШИ .....ЛУКАНО ВЗЕ ЧЕ ОБЯВИ "ФАЛИТ НА ДЪРЖАВАТА"!МИНАЛОТО НЕ СЕ ВРЪЩА ---САМО СЕ ПРЕГЛЪЩА ,ПИЧ....!ВРЕМЕ Е ДА ГО ЗАБРАВИШ!!!НИКОЙ ВЕЧЕ НЕМА ДА ТИ РОБУВА , ЗА ДА СЕ ГУШИШ ЗА НАРОДНА СМЕТКА!!!!ВРЕМЕНАТА СЕ МЕНЯТ И НЕМА НИЩО ВЕЧНО !!

72

Анонимен

преди 10 години

Деформаторите са политически ***.

71

художника

преди 10 години

До ЧенгеТи не четеш ли к`во пиша или си ***? Не вдигам душата на бай Тошо, само припомням какво е било...или лъжа, а? Да ти припомня ли как правеха насилствено кръводаряване в казармите, а кръвта после я изнасяха срещу валута. Ами бригадите? Всяка година задължителна ангария в полза на държавата.Ленинските съботници. Сръбска и западна музика - ЗАБРАНЕНИ ! Само естрада, народна музика и Съветски филми.Най-хубавото нещо тогава е ...че бях млад.

70

П.Петров

преди 10 години

До Анонимен 78Спестили са от заплати, защото магазините бяха празни и нямаше за какво да ги харчат, освен това за жилище се събираха за 12-15 години чакане на ред, същото се отнасяше и за колите, за москвич се чакаше 7-8 години, за лада 12.Аз си спомнян празните магазини, режимът на тока, опашките за основни храни - мляко, хляб, месо, олио, банани и портокали(само по нова година ги имаше)заплатите от 40$, ограниченията къде да живееш, къде да ходиш, какво да говориш, какво да мислиш.

69

qur4u

преди 10 години

До Анонимен 78Стига лъга бре!! Райфъл имаше само е корекома! За простосмъртните нямаше. А шоколадовите яйца бяха бленуван подарък за децата. Пак от корекома де. И забрави да кажеш, че за скапаната жигула се чакаше по 10-12 г. А как благородно ти завиждам , че си успял веднъж в живота си да сригнеше чаааааааааак до Будапеща!!!:)))))))) Щастливец!:)))))

68

qur4u

преди 10 години

И ко ся? рибата още в морето е те се ритат като атове за тиганя??? Хахахахаха! Баси ужаса! Убийците на синята идея и мечтите на българите ще стават "реформатори"??? :)))))) Начело със снахата на Политбюро и Раданчо смешника? Явно убавото Наде пак не ще да си плаща за да е кюпа и пак ще я ритне коня. Както на изборите де....

67

Анонимен

преди 10 години

До ТракторАз помня пич!Помня че имаше работа и пари за всички!Помня,че престъпност почти нямаше!Помня,че имаше качествено здравеопазване и образование!Помня,че нямаше наркомани!Пмня,че с две работнически заплати родителите ми успяха да спестят за жилище от 120квадрата.Е вярно,возех се на Жигула,носех дънки Райфъл и Блу джинс,ходех на почивки по 14 дни,имах незабравими спомени от посрещане на една Нова година в Буда Пеща,завърших висше безплатно и мн.др.неща!

66

П.Петров

преди 10 години

Решение за единна партия е твърде прибързано и на Нейнски трябва да и е ясно. Ако РБ има претенции да е демократична организация трябва да се основава на демократични принципи и личностите в нея трябва да приемат общите решения. Изказват си мнението, казват си доводите, гласува се и се изпълнява каквото е подкрепено с повече гласове. Освен това е съвсем нормално да има и инакомислещи, единодушно и с 99% "вземат решения" комунистите, защото са прости и не мислят.

65

КАКВИ РЕФОРМАТОРИ..

преди 10 години

ЛЪЖАТ ВИ ОТНОВО!!РЕФОРМАТОРИ ПРИ КОМУНИСТИТЕ И ТЕХНИТЕ НАСЛЕДНИЦИ---НЕ ИМАЛО И НИКОГА НЯМА ДА ИМА!!СТАТУКВОТО ГИ УСТРОЙВА ИДЕАЛНО!!!!ПРОСТО СЕ ОПИТВАТ С "политическа козметика" ДА ГО ЗАДЪРЖАТ И СТАЛИЛИЗИРАТ!Ето ви доказателство:НИКОЙ ОТ ТИЯ *** НЕ ИСКА "СМЯНА НА КОНСТИТУЦИЯТА" ПО ЗАПАДЕН МОДЕЛ!!!!!!!!!!НИКОЙ ОТ ТЯХ , НЕ ИСКА "РЕОРГАНИЗАЦИЯ НА СЪДЕБНАТА ВЛАСТ"!!!!!!Карат се само ..."кой да води бащината им дружина"...и "кой да командва парада"!!!КЬОРАВИ ЛИ СТЕ ,БЕ...ха,ха,ххааааааааа

64

Анонимен

преди 10 години

до ченге Много си сбъркан! Да приемем за вярно това, което пишеш. 24 години след 1989 г. ни управляват комунисти - защо в тази държава всичко е баталясано!?!?! Защо в България капитализма е от див, по-див. Защо комунистите днес са най-големите капиталисти!?!? Защо народа е толкова беден - с мизерни заплати и пенсии. Къде по света има протести и контрапротескти / освен в Украйна!!/- там където ДС не си е отишла. Комунистите успяват да разделят нацията и така да властват!!!

63

Ченге

преди 10 години

До Спонги ами не само аз но и синът ми бе писал в този сайт. Той е внукът а аз сина на бившия министър на земеделието и горите 1986 до декември 1988 Алекси Иванов. И двамат пишем макар аз да съм години по възрастен от него за това как България бе развита държава през социализма особено в Селското стопанство.

62

Ченге

преди 10 години

До Художника как бай Тодор му вдигате душата толкова години. Знаеш ли че вие антикомунистите лъжете като *ани. От 1986 до края на 1988 баща ми бе министър на земеделието и горите а до 10 ноември 1989 Секретар на ПП на БЗНС а аз селскостопански аташе във Франция и офицер под прикритие от ДС и че през 1987 в България по проекта на ФАО се създаде центъра за подготовка на селскостостопански кадри и стотици кадри отидоха на село да се занимават със земеделие . Знаеш ли че през 1988 имаше в България частно земеделие чрез личните стопанства конкуриращи се с АПК а през същата 1988 средния добив п

61

хидко

преди 10 години

Опитват се да ни заблудят, но ето ти на - пролича си в крайна сметка, че всичко е само въпрос на редене на листи и вземане на надмощие. Уж всички са над тези неща, уж са за единение и нямат претенции, но ВСЕ ПАК тези с по-големия процент изискват повече за себе си. Видите ли, така било почтено. Нищо ново не ни предлагат - нищичко. Няма равноправие, няма общ интерес, всичко опира до това, как да си разпределят баницата и да прецакат по-малките - защото така е почтено, всекиму според заслуженото.