49

Анонимен

преди 10 години

Po dobre v garciq da rabotq otkolkoto v bg

48

Мое мнение

преди 10 години

Вижте - ако има човек, съгласен да върши дадена работа за 300 лв, ще има и кой да му ги предложи. Всичко е търсене и предлагане. Но проблемът е друг - повечето работодатели искат хем да дават малко, хем да им се върши работата перфектно. Само че ако наемаш евтини служители и работата ще се върши евтино. Никой добър специалист няма да бачка за 300 лв. И после най-лесно е да кажат, че са мързеливи. И аз искам да си купя кола за 1000 лв, която е комфортна като тези за 100 000, но уви няма как.

47

Анонимен

преди 10 години

Тая гола тиква ли ви е експерта? Да ви пикам на експерта.

46

сопол

преди 10 години

експерте, с 300 евро заплата се водиш страна от 3 тийо свят. и сме страна от третият свят с такива експерти и такива заплати. ***

45

Александър

преди 10 години

Мачкат човечеца и го принуждават да работи все повече и повече ,а заплатката все по малка и по малка като го плашат с безработицата и измислената от тях криза.

44

хидко

преди 10 години

гледах го това момче. каза, че не било реално да се очаква 1000лв от млад инженер с езици, защото толкова вземал инженер с 20г стаж. Та затова било редно да се примиравяме с 400-500лв. А водещият за да изпъкне като екпсерт и мъдреец отсече, че ако трябвало да се иска 1000лв заплата, искащият трябвало да изработи 2000! Аз свестен инженер, който не може да изработи десет пъти по толкова не познавам! Събрали се смехурковци да разказват на баба Цоцолана разни небивалици, ама защо се водят експерти?!

43

Анонимен

преди 10 години

Друга тенденция е, когато фирмата е закъсала поради една или друга причина и почти никой не желае продукта или услугата й, започва усилено да публикува обяви за работа. Това е с цел да се намират ***, които да "дават всичко от себе си" срещу никакви пари и все пак да носят някакви приходи. Най-често се практикува в рекламата, търговията от кол центрове и др. подобни.

42

sopol

преди 10 години

аз докато не припадна от работа не напускам работното място

41

Богдан

преди 10 години

За 200/300 евро масова заплата, никъде и никой не дава всичко от себе си,лудите свършиха..сака,личната карта и дипломата с малко багаж,през Терминал 2 или Автогарата и ...поне 1000евро като начало,пък после повече.Тези от които зависи също получават към 2500 евро но забългарина - няма,само "честа да връща заеми" му завещават!

40

+

преди 10 години

В Бг в обявите за работа масово не се посочва възнаграждение, защото то е срамно ниско!!! ...И още - да имат чалъм пишман-чорбаджиите (хитри, но нагли селяни) да започнат с манипулациите и *** пазарлъци още от интервюто. Големите и сериозни фирми са курназ и указват евентуалната заплата за позицията. Видите ли обява за работа без да е посочена заплата, а сте убедени във възможностите си - направо подминавайте. Поне аз така правих навремето, преди да започна да работя за себе си.

39

Анонимен

преди 10 години

хората в т.нар. IT сектор биват експлоатирани все едно сa в някой sweatshop в китай

38

до 3

преди 10 години

О миличкият бил на 32 и имал 6 години трудов стаж, леле толкова ме трогна с твоята истори, че няма да се върнеш в БГ. Такива като теб не ни и трябват. Там от където аз децата почват да работят щом могат да ходят. Става се с кокошките и се ляга когато се свърши всичко. Първата ми заплата беше на 12 години и много се радвам когато някой със стаж като твоят почне да се оплаква от БГ без да има и ден работа тук, път и с твоите трудови навици .... абе седи си далече е не се занимай с нас българите...

37

Анонимен

преди 10 години

Аз пък да му кажа на "експертът" че е пълно с такива като него дето до вчера са били продавачи в магазин за ризи, акумулатори и хляб, а днес са станали експерти по подбор на персонал. А пък за IT сектора, че има търсене има, но не очакванията на кандидатите са нереални, ами на фирмите - не може един специалист да ти носи на ден между 1-2 к, а ти да му предлагаш 2 к на месец ... аре малко се осъзнайте, то номера с кризата не минава вече. А пък тестовете на повечето интервюращи са абсурдни!

36

кой може ?

преди 10 години

Истината е, че интервютата не вършат никаква работа. Само практическата работна ситуация показва, кой може и кой не може!

35

най-слабото звено

преди 10 години

Т.н. човешки ресурси са най-слабото звено в системата. Това са неудачници, провалили се на всички останали позиции във фирмата. Те са склонни да търсят предимно негативните черти в характеристиката на кандидатите и да ги тематизират до безкрайност.

34

Анонимен

преди 10 години

Ами те чуждите фирми пак с бг шефове, т.е. пак българска работа. Онзи като шеф и хабер си няма от софтуер иначе управлява компания с ИТ специалисти. Той не знае и не може да прецени способностите на всеки отделен от екипа, защото нищо не разбира от работата им. Точно така изтърва специалистите, започва да наема студентчета и в един момент като пропадне целия проект се чуди "ама как стана тъй бе"... ами на така стана. Като си *** като ***...

33

Дядо от село

преди 10 години

Тоя пикльо - експерт??? Такава им е *** системата, така си търсят хората - с интервюта. Навремето като избягах в Германия, собственикът на завода лично изработи един детайл на един струг и ме накара да изработя същия детайл. Той го измери отвсякъде и рече: "Кога можеш да започнеш работа? Първоначалната заплата е 2,500 марки. Можеш да растеш, докато ми вземеш завода."

32

Анонимен

преди 10 години

Да, разбира се, че хората не дават всичко от себе си - след като управлението на фирмите масово е от хора сдобили се с титлата мениджър с връзки, близост със собственика или подобни интриги и без грам умения за работа с хора.

31

Анонимен

преди 10 години

има ДВЕ неща, на които държавата трябва по законов път да сложи край на тази подигравка с търсещия работа : 1. Задължително обявата да е на български! Конституционно право е на всеки българин, който търси работа в България да може да прочете обявата на официалния ни език. Ако има изискване за език за работата, може да се сложи уточнение.2. Задължително посочени граници на заплатата, които работодателя е способен да плати. Примерно 1200 - 2000. В ЕС във всички сайтове има посочени заплатите.

30

с фалшиви свидетели

преди 10 години

Спечелих конкурс за Търговски директор в една фирма за офисни мебели. По ведомост плащаха минималната заплата. На ръка плащаха това, което съм заработил. След което собственикът започна да оспорва заработените лично от мен комисионни за извършени продажби. Напуснах. Собственикът поиска да върна всички пари, над минималната заплата. Даде ме на съд с фалшиви свидетели. Аз спечелих делото, също с фалшиви свидетели. От тогава работя само с големи чужди фирми.