137

кагот

преди 11 години

Каква кръв приятели - няма кръв, какви мошета =)Това са факти - Русия е с много по-малко население, икономика, много по-изостанала е технологично от ЕС - къде са и високоскоростните влакове, къде е качеството на живот в нея? Погледнете която искате класация за иновации, за динамика на икономиката, за наука, за здравеопазване, за сигурност...Статията, защото е от руски про-правителствен сайт, толкова превъзнася Русия спрямо ЕС,аз само изтъквам реалните факти,които не са в нейна полза.

136

Анонимен

преди 11 години

До кагот1)Насилие и нестабилност. Много - за сащ ли говориш?2)Оръжия, повечето копия на западни разработки, евтини и издръжливи - и тази година най-много оръжия са продали сащ... а ще ми кажеш ли защо "западните оригинали" са скъпи и чупливи?3)Ресурси - имат-продават. И си ги пазят от хищни ръчички.

135

кагот

преди 11 години

Приятелю 144 - аз затова казвам с малки изключения - космическото направление е едно от тях, но като видим колко е голям пазарът на тази услуга...сравнете го с пазара на немски коли например, или на английските финансови продукти, на италианската мода или на френските храни и напитки.Какви влакове внедряват (Сименс), какви коли карат (не руски)...Златната кокошка е ГАЗПРОМ, а не космическите им технологии. Затова и споменах че се издържат в ОГРОМНА степен от ресурсите, а не от технологиите.

134

Анонимен

преди 11 години

КАгот, ти май изповядваш религията на Мошетата. Само едно Моше може да излива толкова злоба срещу всичко руско. Държи ви влага много от тях. Европейските народи са сравнително добронамерени спрямо Русия. Гонят си бизнеса. Но мошета и американци, кръв пи.ят щом стане дума за Русия. Съвсем като теб.

133

до кагота

преди 11 години

Много точен ник си си избрал. Отговаря ти перфектно:"Каготы (фр. Cagots) пренебрежительный термин, относящийся к группе жителей стран Западной Европы (Франция, Испания), которые пострадали от отвращения и презрения к ним их сограждан, особенно в Гаскони и в предгорьях Пиренеев. Плохая репутация каготов связана с суеверием, приписывавшее им проказу, зловоние и т. п."

132

кагот

преди 11 години

Единствените международни институции които може да се окажат в Москва са тези които руснаците създадат сами за връзки с подчинените им приятелски режими на Беларус и Средна Азия. Да се твърди че Москва може да се финансов център е доста прибързано, нещо като това да обявим Рейгън за враг Но.1 на Тутраканската селищна система. Но чакайте, това вече сме го чували някъде :)Развеселихте ме с тази руска пропаганда. Нека и Че Геваристите да си легнат доволни и повярвали в нещо =)

131

do 140 кагот

преди 11 години

ти наистина си от някое забутано село. Само във военната техника руснаците притежават и продават уникални оръжия. Да не говорим за постиженията им в космоса. Н е същността в продуктите, а в технологиите, които ги създават. И това са технологии тяхно производство.По цял свят признават това, търсят ги. Само един *** се прави на много вели. Толкова ограничено същество, а с такива претенции. Отдавна доходите на Русия не са само от ресурси. Но са прави, че си много ***.

130

Анонимен

преди 11 години

138 ти или си луд, или си много глупав,а може би и двете! Сигурен съм,че с този лаф си разсмял много хора!

129

кагот

преди 11 години

Какво е дала Русия на света последните 100 години? Култура не е дала - златния и век на Пушкин, Гогол, Толстой е преди узурпирането и затриването на автентичната култура и принизяването и на пропаганда за целта на прославата на комунизма.1)Насилие и нестабилност. Много2)Оръжия, повечето копия на западни разработки, евтини и издръжливи3)РесурсиМай само ресурсите останаха да ги хранят, а оръжията им купуват само пропадналите диктатори.И тази страна после има някакви претенции за величие!?

128

кагот

преди 11 години

Толкова жалко е да се мисли че страна в огромна демографска криза, страна която се изхранва от ресурсния си сектор, страна която с малки изключения НЯМА високотехнологично производство, тръгва да "поучава" най-големия търговски и наднационален съюз в света с множество центрове на растеж,с огромни ресурси,чиито връзки и култура са признати в цял свят.Все си мисля че самите руснаци не си вярват, за разлика от почитателите им.

127

Анонимен

преди 11 години

Русия е една изостанала европейска държава с огромни претенции, че е някакъв незаобиколим фактор в световната политика. За съжаление ще си останат само с огромните претенции, които никога не са имали и най-малко реално покритие.

126

Йордан Р.

преди 11 години

Международен Финансов Център в Москва, ха-ха-хаТова са само спекулации. Вие живели ли сте в Москва и знаете ли как се виси по опашки по цял ден, от сутрин до вечер, ха-ха-ха. Русия само може да си мечтае за Европа и цивилизацията ни и да продължава да гледа през т.нар. "Прозорец към Европа".Да оставим и руския манталитет, където свободата се изразява в това да действаш срещу правилата - прослушайте отново интервюираните руснаци от Червения площад от протестите от вчера.Голям смях, руски шутки

125

до 135

преди 11 години

На руския медвед му изкараха кучешките зъби в Кипър. Да се готви да му оскубят и козината в най-скоро време.

124

до 133

преди 11 години

*** и питай 50-те хиляди руснаци които обикалят по банките в Лимасол като улави с надеждата че ще спасят някое и друго евро.

123

Кашчей Безсмертний

преди 11 години

До Анонимен 128И в какво се изразяват тези многомилионни загуби?

122

Анонимен

преди 11 години

за130ха ти какъв си,германски *** :) tschüss :)

121

Анонимен

преди 11 години

Путин се направи, че вдига шум, колкото да го удари на чест! Защото:1. Кипърските банки до голяма степен са обезкостени в престъпни схема с руски 'капиталисти'.Руснаците не само са основни вложители, но и.. основни кредитополучатели.2. Фалит на въпросните банки без помощ от ЕС ще означава много по-големи загуби от въпросния данък!

120

до 127

преди 11 години

пич,селяните са добри хорица.не ги бъркай със селяците ,като теб самия:)аиде чус:)

119

Анонимен

преди 11 години

Хаха :)БТА препечатва некъв си електронен вестник "УТРО", където четем, че некой си се напушил, огледал се в огледалото и си повярвал! :) ))Айде споко!Поне десет лъжи/манипулации преброих в този пропаганден текст! Примерно: парите от кипърските банки отишли за да потушават гръцката криза?!Абсолютна лъжа!И руснаците и тези от ЕС са пределено наясно къде са парите и какви са точно тези 'токсични активи'.А дали Кипър щял да стане руска губерния - те винаги с това са изнудвали Запада! :)

118

Анонимен

преди 11 години

Путин направи изключително погрешна стъпка. Реши че ще може да извади Кипър от ЕС и след това да го подчини на имперските си интереси. Англичаните никога няма да позволят непотопяемия им самолетоносач Кипър да им бъде отнет по толкова баламски начин. Това беше причината Москва да бъде наказана с многомилиардни загуби, което ще им държи влага поне за 20-30 години напред.