455

бонжуар

преди 11 години

не се напъвайте ,ще санирате и то от фирми ,които сме казали ние !!!!......даааа оляхте се милиционери ....тъпизаемите ще са от банката на цветелинка с преференциална лихва по 2 и не в лева ,а в евро ако ние се договорим цената ще е 30-35 лв, на квадратен метър , но при тях цената ще е около по 2 затова е това е тоя напън асвалт паша ще стане цимент паша или стиропор паша да живеЙ ТИКВАТА

454

строителен инженер

преди 11 години

Всичко това важи и за общите части-стълбище, асансьор, покрив, мазета. Впротивен случай(ако не се извърши санирането и най-вече дейностите по т.3) след няколко години ще станем свидетели на саморазрушаване на панелни блокове със загинали хора. Както някой по-долу каза -панелните сгради са ВРЕМЕННО решение на жилищния проблем.

453

Анонимен

преди 11 години

Четох четох коментарите и си мисля, да вземем пак да станем от тези компютри и да му наритаме кльощавия милионерски *** на тоя

452

Анонимен

преди 11 години

Идеите са хубаво нещо. Ако президента каже и откъде хората да вземат пари,за да си санират жилищата, идеите му цена няма да имат-Хората нямат пари да нахранят децата си,той за саниране говори.

451

от 545

преди 11 години

Друг въпрос е, че топлоизолирането НЕ Е САНИРАНЕ, а само финалната част от процеса и всеки малко по-наясно си задава въпроса къде ще се приютят за месеците на дейностите по саниране, обиталети на жилищата. Особено панелните! Нещо да сте чули за съществуването на фонд от оборотни общински или други жилища, които да се предоставят на собствениците за ползване докато панелката им е разкостена? Или ще развиваме хотелиерството като ги настанява на хотел?

450

Анонимен

преди 11 години

kukla na konci!!!!! izvinqvam se za latinicata pisha prez telefona

449

строителен инженер

преди 11 години

....правят се нови замазки, настилки, боя, тапети и влизате в чисто ново жилище.Всичко това ще струва около 15-18 хиляди за тристаен панелен апартамент(без излишен лукс)

448

Яна

преди 11 години

И на президент не случи тази държава!

447

строителен инженер

преди 11 години

Какво представлява санирането?1. Изселва се цялата сграда за 5-6 месеца, като се изнася цялата покъщнина-все едно се подготвя сградата за събаряне.2. Изкъртват се всички настилки, демонтират се всички врати и дограма,демонтират се старите инсталации(ел, ВиК, ТЕЦ), като се разкриват монтажните заварки между отделните елементи(панелите).3. Прави се дефектоскопско изследване на заварките и се правят нови там където е необходимо.4. Изграждат се нови инсталации, монтират се нови врати, дограма...

446

тухлата

преди 11 години

Това е най-якия форум на панелни таласъми който съм чел от години....хахаха....Сега пак говорете,че тухленото строителство било надценено и не струвало и 200е м2. Както се очертава,всеки четвъртък трябва да въртите св**ки на всеки който благоволи да ви продаде имот под 1000евро за м2. Скапаните ви панели трябва да бъдат съборени веднага,защото иначе не може да разберете,че тези жилища са временно решение на жилищни нужди а не истински дом(имот)Сбогом клошари!

445

baba Yaga

преди 11 години

Плевнелиев пак се опитва да отмества темата! Санирането на панелките не изключва възможността да се изграждат и нови мощности, тъй като след като затворим Козлодуй какво правим?! От къде ще идват милионите в бюджета, които текат от там, с колко ли ще се повиши електроенергията на вътрешния пазар като започнем да внасяме... А и като толкова държи на санирането защо не дават както в Европа наистина безлихвени заеми за тази цел!?

444

Анонимен

преди 11 години

536, прав си, че не това ни е проблема, но точно сега новата пазарна ниша трябва да се закове и узакони. Щото конкуренцията не спи!Всеки позаинтересован по темата може да се разрови, проучи и поучи от сагата с енергийната ефективност и паспортизацията на сградите, успешно приложена от 3-ната коалиция на стъпки. Финалният рефрен беше изваждането от на думата "обществени" от текста на ЗЕЕ и приемането му на 2-ро четене, има-няма седмица преди смяната на кабинета. Така, че нищо ново под слънцето!

443

Анонимен

преди 11 години

до 525 НФБпреди да ръсиш глупости вземи попрочети малко из нета. Най-малкото ще научиш, че се казва стиропор, а не стериопор. 35лв е цената на материала само, без пари ли ще ти го поставят? Или предпочиташ сам да го направиш, щото си много умен?

442

Анонимен

преди 11 години

Който не желае да СИ направи уют, никой не му е виновен, че живее като скот !

441

Анонимен

преди 11 години

Марионетке нахилена и глуповата,ако 3 000 000 минат,от асфалт, на стиропор , бъди готов за найт флайт парти. Ангажирай 3 000 000 места.

440

Анонимен

преди 11 години

"бълхари юнаци", много неща искат, само акъл и работа НЕ !

439

Анонимен

преди 11 години

" Де го чукаш- де се пука"

438

Огнен Боздуган

преди 11 години

Братя, нали ви думах, да държите жените си, домакини далече от политиката, щото тя, политиката не е като готвенето и миенето на чинии и гледането на *** сериали! Не ме послушахте и сега е, виждате, имате си ***;))) *** е готов, като всяка съвестна домакиня, перманентно обладана от мания за чистота, да ви изгони от вкъщи, защото ви миришат чорапите, яли сте чесън или защото трябва да пусне прахосмукачката. Ей, тъй, три милиона от нас, ще бъдат просто изгонени от къщите си, оти домакинята Чехлю му кефнало да обслужи фирмите за саниране на панелки! Ама големите от тех, дето са си платили д

437

hala_mala

преди 11 години

Точно това ни е сега проблема! Санирането?! Не, че не е проблем, но мисля, че като за начало може да започнем със сметките за тока и новото служебно правителство да направи едни демократични и чисти избори!! Нямам думи, Росен пак си говори някакви неща, които изобщо пък на стоят на дневен ред!

436

osata

преди 11 години

По-интересния въпрос е как ще ПРИНУДЯТ хората да санират жилищата си? Ами много лесно, те вече са решили - тези с несанираните жилища ще трябва да плащат супервисок данък сгради! Неясно защо обаче към момента вместо намаление на данъка при остъкляване на тераси и направена изолация той е по-висок, тъй като се вдига оценката на жилището! Вместо намаление, той се увеличава! Парадокс!Впрочем къде отиват парите от този данък? Кой и как ги ползва? Дали някога изобщо е търсен отчет за този вид данък?