111

до аз от бременна

преди 11 години

Абсолютно съм съгласна с теб, проблема е че за да не ни размахат пръст от ЕС разграничение няма няма и да има. А и кой ще им гласува срещу едно кебапче. Проблема е че трябва да стачкуваме за това разграничение, а не за 30 лева отгоре! Нека най-накрая в паспортите ни напишат и етноса и да се знае какво следва от това. Знам че звуча грубо, но това е реалния проблем - няма пари за всички, защото не всички работят. И тъй като наличните пари все пак се разпределят между всички, те не стигат за никого

110

Анонимен

преди 11 години

До 128Когато майката не е осигурена не получава майчинство, *** например не го получават, на тях им се дават едни други социални помощи, те нямат нищо общо с майчиството

109

Здравко

преди 11 години

Понеже някой говорят за чужбина, да ги светна малко как е там и как тук:- В САЩ - получаваш всичко необходимо за бебето през първите 6 месеца. Здравната помощ и лекарствата - безплатни. - Швеция- получаваш помощ за бебето, ваучери за детска градина - до нивото на държавната, отгоре си плащаш.и т.н. в другите държави. В общи линии - майчинството е по-късо, обещетението на повечето места 90% от заплатата, но имаш здравна помощ и детска градина! Тук плащаш като поп! 1/2

108

Анонимен

преди 11 години

Здравейте чрез една малка регистрация ЕТО ТУК sumixs/?ref=1262777 --- Вие само за един ден ще правите по 27 $, като гледате по 3 клипчета и след това отговаряте на 8 въпроса ,но даже няма значение какво отговаряте и когато съберете 1200$ вече може да си ги изтеглите. Гледането на клипчетата става така цъкате на Survey.. След това цъкате на Do survey.. което се намира под клипа.. Успех :)

107

майка на 5-годишно

преди 11 години

Не искайте пари, искайте намаляване на данъците на родителите, тогава ще се стимулира работоспособността и ще се прекрати дейността на лежлеците. Гледах си детето 1г, взимах 90% от заплата, след това взимах 50% от майчинството и бях на работа, но не ми казаха - ДОО или ДОД ти е с 30% по-малко - това е важното, защото така щях да спестя над 200лв от данъците на заплатата, да взимам 50% майчинство и да получавам заплата на 100%

106

Некой си...

преди 11 години

До всички "псевдо палавници" - наясно съм с всичко, което на Вас не ви е ясно. :) Знам колко данъци внасям, знам колко заработвам и знам как да сготвя...ако, че съм мъж, а не да давам за пасирани *** в детска кухня кинти и после да стена, че ми е скъпо...и още нещо знам - няма някой, който да приготви нещата за моите бебоци по-добре от мен или от жена ми. Та противоречието в твоите редове "другарю" е - искам кинти, за да си седя "дома" и да мога да си плащам на кухнята, е ме мързи и да готвя

105

Анонимен

преди 11 години

До Некой си..Абе ГЕРБер смотан, майчиниските се получават от осигурените майки, на базата на внесените от тях осигурителни вноски, и когато по закон осигурителните вноски не може да се начисляват върху осигурителен доход по-малък от МРЗ, е нормално обезщетението да е обвързано с МРЗ............ иначе какъв е смисъла от тези вноски ????разбираш или ЦЦЦ???

104

до 129 от ава

преди 11 години

А колко в западна европа се осигуряват на 300-400лв и под масата взимат още 500-600лв. Там кат овземеш 300 евро - 1200 евро ти отиват в данък. И от тези 1200 евро на месец ти плащат майчински и т.н. Тук някой каже взимам 1200лв, но се осигурявам на 400лв следователно от тея 400лв идват парите за майчински. Не може хем да искаш, хем да си тарикат и да не даваш.

103

Анонимен

преди 11 години

Моето предложение е:1-во: Да се премахне данъка/осигуровката за майчинство която всички работещи и мъже и жени плащаме в момента за тия майчински и детски2-ро: Де спрат плащанията в брой за майчински3-то: Ергенски данък4-то: С парите от ергенския данък да се строят детски градини, да се плащат таксите за детските градини, училища, учебници и т.н и т.н. Там за каквото стигнат въпросните пари, и което е най належащо към момента.Така пари кеш в *** няма да стигат..

102

аз

преди 11 години

До Некой си...И моят мъж работи и не сме опрели до тези смръдливи 240лв., но защо всеки път да минават нещата за наша сметка? Хората в цивилизования свят се борят за всяко пени, а ние тук нали сме много ларж...Писна ми да ни правят на ***, разбираш ли?

101

помните ли

преди 11 години

оня 'сайт' във фейсбук и регистрацията в туйтър за министерството където глътнаха хилядна пара за тях???? пари има - просто се краде в невиждани от историята размери

100

Некой си..

преди 11 години

..ок - ти колко лева данъци общо плати през изминалата година, трябва да помниш, ако си го правил. Колко мина "тънеж"? При все, че всеки втори пръдльо е навит да подписва трудови договори за по-малко кинти за да не му се бара горницата с данъци и при все, че всеки подобен пръдльо смърди, че не "получава нищо от държавата", а пък като се роди дете - се оревава ортълъка, че видиш ли - не ни дава пари държавата да го гледаме и да го възпитаваме!?

99

До некой си

преди 11 години

Абе, Некой си, ти наясно ли си, че сме се осигурявали, и си искаме обезщетението? Социалните помощи, са за неосигурените, *** и други такива. Ти търсиш ли си обезщетение от Автокаското, например, ако си се застраховал? Защо ние, да не си търсиме обезщетение, като се осигуряваме. *** ти, ако искаш и от пенсията си се откажи, за да остане за бедните бюджетари и работните ***!

98

до 115

преди 11 години

Тея 240лв са не да ядеш ти, а детето ти. За 240лв може да му купиш памперси - да ги сложим 80лв, частната детска кухня е 5лв на ден, ако не ползваш държавна - демек 150лв. И ето за 230лв детето ти е уредено. Че са малко - малко са, ама пак можеш да си позволиш нещо - не е баш нищо да не ти покрива.

97

?

преди 11 години

Няма оправия! Едните искат пари за дечурлигата, другите които правят кариера и не раждат като одъртеят искат пари за инвитро... Аман!

96

Анонимен

преди 11 години

До Некой си...Ами , преди 100 години не е имало и соигурителна вноска към НОИ "бременост и раждане", това е смисъла на тази вноска да получава пари до навършване н 2 годишна. възраст на детето, щото няма как жена ти да ходи на работа, т.е. тя е един вид временно неработоспособна.И когато тази вноска към НОИ, не може да се определя върху доход по-малък от МРЗ, е нормално парите, които се изплащат да са обвързани с МРЗ.

95

Некой си...

преди 11 години

Нещо не ме чуваш май. Аз работя! На жената 240те кинта са един бонус в цялата работа, но и без тях - аз ще съм си ок. И да всичко за бебоците ми е качествено и ще е такова. Ако ти мислиш за тези 240 кинта, като за основно препитание и желаеш да станат 1000 за да не се налага да правиш друго, освен да се "бараш" - нямам какво да ти кажа.

94

Анонимен

преди 11 години

Нормално е да е одържа от заплатата на мъжете. Знаете ли колко жени има, които раждат на по 21-22 години с почти никакъв трудов стаж. Седят си вкъщи до 24-25 години и решават да имат второ. Така си стават на 27-28 години без да са дали нито стотинка за "обезщетения" (слагам го в кавички, защото обезщетение идва от ощетявам - примерно при трудова злополука, уволнение и т.н.). Тогава ще се взимат от мъжете - нали за техните деца са тези пари.

93

Анонимен

преди 11 години

За децата пари няма, а за бонусчета за гербавите ИМА !!!! За 4 години ГЕРБ са получили ПОЛУВИН МИЛИАРД ЛЕВА СУБСИДИЯ !!!

92

Анонимен

преди 11 години

Една крава се качила на черешово дърво. Минала една друга крава и я попитала?- Какво правиш на дървото?- Ям Круши- Ама то това е черешово дърво?- Нищо, аз си нося