20

Бъдещ емигрант

преди 11 години

Писна ми вече да плащам на тая държава и нищо да не получавам. На месец от мене смучат по средно 400 лв, защото имам "шанса" да взимам по-голяма заплата, а сега ще ми пречат и да спестявам при, за да се изнеса от тук. Този данък няма никаква логика, те и без това банките са обирджии, а сега и държавата ще се включи в тормоза. Но поне все повече затвърждавам позицията си, че в тая държава нямам какво да правя, продължавайте да ни гоните, драги политици, а после ще видим от кого ще крадете!

19

Анонимен

преди 11 години

Ясно е: държавата няма пари и се чуди откъде да вземе. Само не и от най-богатите, които увеличават състоянието си и се надпреварват да превеждат пари и да купуват имоти в чужбина. Когато въведат този данък, ще се окаже, че милионерите ни са най-бедни.

18

Не знам кой съм аз

преди 11 години

Отново шменти-капели ....не разбра ли българският народ,че най-големият подръжник на сивата икономика са правителството и т.нар.банки,които са стъпили с единия крак в легалния бизнес, а с другия в най-тъмните сфери на престъпния свят ...

17

Анонимен

преди 11 години

До До оптимист 6Абе човек. Разберете се че никой няма да ти пипа депозитите. 10 000 депозит по 5% годишна лихва, са 500 лева. От тях банката ще ти удържи 50.

16

Анонимен

преди 11 години

То Гражданите Единствено за Разграбване на България не са дошли да въдворяват справедливост. Ерго пладнешките айдуци вече са в нови дрехи.

15

До 12

преди 11 години

Като гледам и ти пращиш от интИлект:)

14

ДО ОПТИМИСТА

преди 11 години

КОГАТО ХОРАТА ЗАПОЧНАТ ДА ВНАСЯТ ПАРИТЕ СИ, А НЕ ДА ГИ ИНВЕСТИРАТ, ЗНАЧИ ДЪРЖАВАТА Е В БЕЗИЗХОДНА КРИЗА. ТАКА БЕШЕ И ПРЕЗ 1097 ГОДИНА- ВСЯКА СВОБОДНА СТОТИНКА БЕШЕ НА СРОЧЕН ВЛОГ. ЩОМ ХОРАТА НЕ ПРАВЯТ БИЗНЕС, ЗНАЧИ ДЪРЖАВАТА СЕ СЪЗДАВА СИГУРНОСТ ЗА ИНВЕСТИЦИИТЕ. ЗАТОВА И НЯМА И ВЪНШНИ ИНВЕСТИТОРИ- В РУМЪНИЯ СЕ ИЗБИХА ЧУЖДЕНЦИ ДА ИНВЕСТИРАТ, А ТУК ВСИЧКИ СИ ИЗТЕГЛИХА ПАРИТЕ- ИЗВОДИТЕ СА ЗА ТЕБ !

13

Анонимен

преди 11 години

Хора теглете си парите от банките и си ги дръжте или в сейф,или в къщи,така хем ще ударите банкерите,хем няма да позволите правителството да ви дере с поредния данък

12

До оптимист 6

преди 11 години

Господине, малките депозити са на хора, които нямат големи доходи, но отделят пари, като спестяват от храна, облекло, културни развлечения, за да имат някой лев за образованието на децата си и за разноски при евентуално заболяване. И двете неща струват скъпо, нали сме съгласни с това, и при заплата/ пенсия 300-400 лв, без поне минимален влог, няма как да се оправим. Това управляващите няма как да не го знаят!

11

Анонимен

преди 11 години

Данъка като процент е еднакъв за всички, няма бедни, няма богати, все си е 10 процента, стига сте ни баламосвали, че засягал само богатите. За един беден човек 5 лева за 1000 депозит може да са по-значими от 500 за 100 000 депозит. Друг е въпроса, че тези с милионите няма да платят нищо, понеже парите им са с недоказан произход и не са в български банки.

10

Анонимен

преди 11 години

Не ги е срам. За тях 20 -30 стотинки са нищо. Това е гавра с бедните хора.

9

ТОДОР ЖИВКОВ

преди 11 години

ДРУГАРКИ И ДРУГАРИ.КАКВО ВИ БЕШЕ ПРИ МОЙТО УПРАВЛЕНИЕ? ГЛАДНИЛИ ЛИ БЕХТЕ? ЖАДНИ ЛИ БЕХТЕ? БЕЗРАБОТНИЛИ БЕХТЕ? ИЛИ БЕХТЕ НЕДОВОЛНИ ЧЕ ТОКА ВИ СТРУВАШЕ 1 СТОТИНКА ХЛЕБА ВИ БЕШЕ 38 СТОТИНКИ СИРЕНЕТО Ви БЕШЕ 2.50 ЛВ. КАШКАВАЛО 4 ЛВ ОТ МЛЕКО. МЕСО 3 ЛВ. ОТ ПРАСЕ И ТЕЛЕ. ТРАНСПОРТА ВИ БЕШЕ 6 СТ. ДВА ПЪТИ У ГОДИНАТА ОДЕХТЕ НА МОРЕ И ПЛАНИНА ДЕЦАТА ВИ НЕ ГЛАДУВАА И МИЗЕРУВАА. ЗАЩО СЕ ПОЛЪГААТЕ ПО СЕЛСКИТЕ ТАРИКАТЕ ТА ГИ ИЗБРААТЕ ДА ВИ УПРАВЛЯАТ. СЕ САМ МИСЛИЛ ЧЕ ИМА ПРОС НАРОД АМА ТО ВАШЕТО НА НИЩО НЕПРИЛИЧА БЕ. 23 ГОДИНИ САМО ЕДНИ И СЪЩИ ИЗБИРАТЕ КАТО СИ МИСЛИТЕ ЧЕ ОНИ ШЕ ВИ УПРАВЛЯВАТ КАТО МЕН. ХА ХА ХА ХА. ТА ВИЕ СТЕ ГОЛЕМИ НАИВНИЦИ БИЛЕ БРЕ. ДОБРЕ ЧЕ УМРЕХ ДА НЕ ВИ ГЛЕДАМ РЕЗИЛО.

8

предложение

преди 11 години

Как така налогът е за богатите? С какво богатите са "заслужили" от тях да взимат повече? Те незаконно ли притежават парите си, та е позволено да ги обират? Не, че съм богата, но ми се струва несправедливо. А какво да кажем за "бедните" - кога г-н Дянков да очакваме и данък Въздух? Само измисляте разни данъци, само се чудите как да "напълните" хазната, но от беден народ няма как да се вземат пари, нали? Значи - логиката е проста - увеличете приходите на населението и то ще има какво да дава!

7

Анонимен

преди 11 години

Данъкът е несправедлив и ще засегне преди всичко бедните хора. Нека не ни баламосват с това колко малък щял да е при 1000 лв. депозит! Толкова пари са отделили хора с нисък доход. А богатите вече са измислили как да го избегнат и държавата нищо няма да спечели. Навсякъде, където е въведен данък върху лихвите от депозитите, има граница, под която ДАНЪК НЕ СЕ ДЪЛЖИ! Нека говорим за това!

6

optimist

преди 11 години

Чакайте бе господа! Аз мислех, че сте цитирам "бедни и притиснати", и че "едва свързвате двата края", а то се оказва, че почти всеки втори има депозит. Е добре де как хем сте крайно бедни, хем скатавате по някой лев в банката?! Ай ще ви... червените отпадъци!

5

Наталия

преди 11 години

Ама нали вече веднъж съм платила данък върху заработените средства под формата на данък, здравна осигуровка, за пенсия, за болест и майчинство, за допълнително "задължително-доброволно" осигуряване за пенсия, за ненам си още кво....и ако остане някой лев и си го заделя, 10 стотинки от него трябва да дам на държавата. Отново!

4

Анонимен

преди 11 години

Хора, много сте наивни... не виждате ли, че всички политици си играят играта... данък депозит ще го сложат само за да го махнат предизборно, след което ще смъкнат и някой друг данък! Това го направи преди 5-6 години с някакъв друг налог и тогавашното правителство :Р

3

до народа

преди 11 години

Прокурор КАТЯ САВОВА ми иска пари ,дайте съвет как да постъпя :( писах до ГЕРБ,НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ,ГЛАВНА ПРОКУРАТУРА ,няма реакция ....към кого да се обърна ?????????

2

Виктор Цветанов

преди 11 години

"Ще ви удари ли новият данък върху лихвите от депозити?Да, това е нова несправедливост с цел да ни орежат спестяванията 41%Не, той ще засегне главно богаташите 13%Не ми харесва тази идея, ще си държа парите под дюшека 8%Имам много пари и ще си ги държа в чужбина 4%Този въпрос не ме касае, аз депозити нямам 34%Общо гласували: 10141"Аз не видях отговор "Имам депозити, но според мен данъка е справедлив"

1

Анонимен

преди 11 години

Ний всички сме деца на майката земя,но чужда е за нас кърмящата й гръд,и в шеметния кръг на земния си път,жадувайки лъчи, угасваме в тъма -ний, бедните деца на майката земя. Край нас се вие бич, над нас тежи хомоти робския закон на жълтия метал;ний раснем в нищета, ний гаснем сред печали ръсим в своя друм сълзи и кървав пот -ний, бледи смъртници - родени за живот. А ний сме океан от огнени вълни,величествен керван към светли висоти;Чрез нашите сърца вселената тупти,живота се крепи на раменете ни,но ний сме океан от стенещи вълни. На земните блага всевечни сме творци,а нужда ни души до хладната си гръд.Под черните крила на дебнещата смъртпривеждаме чела със трънени венци -ний, вечните творци, ний морните борци. Но иде ден на съд! Над майката земянадвисва ураган и в громкия му зовпреплитат се ведно омраза и любов,а майката земя възсепва се сама,потъпкала греха, отърсила срама. Защото в боен ред сред робската тъмавъзбунени вълни издигат се със рев,защото накипя свещеният ни гневи неговият вик стозвучно загърмя:"И ние сме деца на майката земя!"