68

до 65

преди 11 години

Скандинавските страни, а целта е банките да бъдат по-внимателни както при оценка на ипотеката, така и при последващата продажба на имуществото, защото не е тайна, че доста често банките бързат с реализацията на ипотеките "на всяка цена"

67

Анонимен

преди 11 години

Тоя пич, депутатът, ще получи Нобелова награда за право :) Ще започнат да я дават специално заради него. Баси смешките.

66

Lo_Ridah

преди 11 години

до ентъртейнъраСупер че си чувал за фалит на недвижимото на физ. лице. А с какво друго е свързано чувал ли си ? Шото у нас е много лесно да си извадиш Запис на Заповед от стара дата от преди кредита и да се "разплатиш" с брата на мъжа на жена си, та да останеш само с несеквестируемо имущество. И дотам.В тия другите, държави, дето ги говориш, като се обявиш във фалит си вързан и с един куп санкции, след като ти се погаси кредита-по-високи ставки за данъци, затруднено плащане на токвода и т.н.

65

M.Jane

преди 11 години

Ще бъде чудесно правителството да се погрижи за ЗАПЛАТИТЕ, а пък за дълговете ще си се грижа аз. Все пак не всички сме *** , и целта на живота ни не е непременно някой да ни 'опрощава' дългове, сметки за ток и вода и т.н. ганьовски номера в политиката.

64

ентъртейнър

преди 11 години

Преди да ябяснявате кога тече давността - прочетете кои действия СПИРАТ и ПРЕКЪСВАТ давността. Давността се прекъсва с всяко изпълнително действие - де факто е безкрайна.Не мислех да навлизам в детайли, но диалога го изиска.

63

Анонимен

преди 11 години

Този май е по-комунист от комунистите, я да се види той какви дългове има. Който е папкал да плаща, и наследниците му ще плащат, затова си има отказ от наследство.

62

Оги

преди 11 години

До ZAXКойто е ял и пил няма проблеми - Огито черпи

61

ентъртейнър

преди 11 години

До 64.Ясно е колко е давността за вземания - 5 г., по изключение - 3 г. Въпроса е, че явно ще се прилага или- абсолютна давност - тип наказателен процес, което е пълен абсурд- или давност, която да започва да тече след установяване на вземането например. - съответно по съдебен ред или чрез признание на дълг и тн.Но и в двата случая проектът е безмислен, като в първия е и доста вреден.

60

патил

преди 11 години

Трябва да променят закона така,че ипотекираното имущество да ти покрива дълга.А не като сега,банката ти дава кредит срещу ипотека,спираш да плащаш, обявяват няколко търга за имота ти на който му пада цената до минимум,взема ти го на ниска цена и продължаваш да дължиш.Това да променят,другото е бош лаф.

59

Кукуригу

преди 11 години

Много разбирач се въди тука.

58

до 55

преди 11 години

"невиждам" - нова дума измежду неграмотната ***!

57

мучачо

преди 11 години

ко ривете ва *** кат изкате демокрация ше плащатате; само при комунизма всичко беше без пари аме вече ви спрехме кранчето

56

ентъртейнър

преди 11 години

До 61.Дай пример за държава ако можеш. Интересно ми е.Тъй като се занимавам с право и съм запознат с чужди примери, ми е странно, че не съм чувал за подобен механизъм. Не се заяждам, просто искам да се информирам. Мерси)Има логика в този механизъм, но просто ми се струва свръх протекционистки за длъжниците.

55

Анонимен

преди 11 години

Държава,която главна цел е да шка от всичко няма да стане държава.Щом си взел заем ще си го плащаш,щом работиш или произвеждаш ще плащаш данък,щом не работиш трайно губиш всякаква помощ от държавата.Стига само кръшкане.Хората са измислили топлата вода отдавна,защо трябва винаги разни умници да тренират мозъка си върху народа.

54

ентъртейнър

преди 11 години

Давността НЕ ТЕЧЕ по време на съдебен процес. Да поясня за по-долу коментиращите. 10 те години ще са време, в което ЧСИ и тн. разпродава имущество, запорира заплата и тн. И срокът е толкова безумно дълъг, че промяната е АБСОЛЮТНО БЕЗМИСЛЕНА и неефективна.Както казах - прах в очите на незнаещите. Решението е открито, прилага се малко по на запад, прилага се и за дружества. Социално безумно е да заробваш длъжник безкрайно, още повече, че банките носят отговорност при отпускане на кредит за платежоспособността на длъжника.

53

Анонимен

преди 11 години

До ентъртейнърДа не говорим че в много страни съществува правилото при реализирана ипотека, по ипотечен кредит, кредитора да няма право на повече взимания от длъжника

52

ентъртейнър

преди 11 години

Прах в очите и некадържщина.В Западна Европа вече от 20-30 г. решението е открито и е достатъчно да бъде потърсено. То се нарича процедура за индивидуален фалит на физически лица. Не си мислете, че това е подарък - кредиторите се удовлетворяват от секвестируемото имущество и след края на процедурата фалиралият длъжник започва отначало. Както е процедурата по търговска несъстоятелност, предвидена за дружествата.Но у нас мутро елита защитава САМО интересите на банковото лоби. Общият интерес е теория, която никога не е чувал.

51

Анонимен

преди 11 години

A zdravnite vnoski ako nesme gi plashtali 10 godini nqma da gi iskat parite nito lihva taka li ???? Nqkoi ako znai da pishi :)

50

п

преди 11 години

Няма безплатен обяд,така че неплатените кредите банките ще прехвърлят на редовните си клиенти под формата на по висока лихва,такси и др. начини.Така че който квот си пие да си го плаща,никой не е надхитрил до сега банка.

49

11123

преди 11 години

10 години за мен е абсурдно дълъг срок. Ако съдебната ни система не е успяла до 5 години да осъди длъжника да плаща, оттам нататък е безсмислено. Този срок от 10 години ще навлече много неприятности на много хора. Давността за някои престъпления е толкова дълъг.