45

Анонимен

преди 11 години

Хубаво, все се говори за вдигане на заплати на държавни служители, а на бюджетните кога, от 6-7 годинив някои сфери все няма вдигане, всичко друго се покачва, а някои хора стигат до минималните работни заплати. И то работещи на 8-часов работен ден, докога така?! И каква е тази глупост да няма минимална работан заплата, ако си в частния сектор, ами шефът ти спокойно може да реши да ти даде 100 лв. за месеца, а да си работил като вол. Така не става!!!

44

Анонимен

преди 11 години

52 Нико, коха най-накрая ще разбере глупавата ти глава, че човешкият фактор не е ластик да го разтягаш когато и както на теб ти се иска бе ;-)

43

Анонимен

преди 11 години

Познавайки доста фирми в нашия град, за себе си съм направил заключение, че заплатите се държат изкуствено ниско, а пари за по високи заплати има, повярвайте ми! Вижте какви коли карат вашите шефове, стига лъжи!. Богатите грабят от бедните, нехристиянски капитализъм.

42

qoqo

преди 11 години

Да се намали работната заплата .На работодателите с най ниски заплати и неплатени осигоровки да се дадат компенсаци и субсидии от държавата за да не закрият ра ботни места!

41

!

преди 11 години

Това увеличение автоматично води до увеличение и на праговете за дейността!Което автоматично значи,че ще се вдигнат всички заплати!Е,кое да ме радва,като аз съм работодател!

40

Анонимен

преди 11 години

o6te malko 6e se podigravate s naroda

39

Анонимен

преди 11 години

Колкото по-бързо изчезне тази измислена държава, толкова по-добре!

38

Ори

преди 11 години

Представяте ли си колко страшно става за работодателите, горките те. Ако имаш примерно 100 човека и им вдигнеш с по 30лв. заплатите ми че това са цели 3000 лв. ужас кой може да си го позволи. А работодателя горкия взима примерно 20-30 хил. лв. месечно, че това си е геноцид!!! Ей демагозите в тази държава няма да свършат!!!

37

Анонимен

преди 11 години

Истината е че бизнес натиска заплатите изкуствено надолу за да си намаля разходите, а реално бизнес може да вдигне с 200 лв наведнъж всички заплати а не с 20, и това няма да ги събори.

36

monah681

преди 11 години

Tazi jena govori gluposti,zashto si zatvarya ochite,che vseeeekiii rabotodatel dava sredno po 500 lv,a vsiichki raboteshti im pishe na fishovete min.rab.zapplata!!!!!!??????Ako pisheshe,kolkoto vzemat rabotnicite biha si pizvolili da teglyat zaemi za poveche pari,no kato idat v banka se gledat fishovete za zaplarute koito sa minimalnite,eeee,kak togava shte e problem za rabotodatelite....znachi rabotodatelute lujat durjavata!!!!!!!!!!!

35

681

преди 11 години

до sante_dogНямах представа ,че вече не са вързани. Не се вълнувам много от политика. Помня ,че преди беше така. Извинявам се очевидно грешното изказване ,ако си прав.

34

123

преди 11 години

Пак глупости на големи търкалета. Работодателите с акъл отдавна на дават минимални заплати, защото проумяха, че техният бизнес се движи от хората, които работят за тях. И затова се търси баланс. А лешперите, които карат работниците си на минимална заплата са ходещи фалити. Лошото, е че хората нямат алтернатива за препитание и затова ги има тези ***. Има и още една категория - тях и да ги обесиш няма да сбъркаш. Те прости си ескортират работници затова за тях - бесило или куршум !!!

33

koko

преди 11 години

Като вдигнат минималнат заплата с 30-40 лева, най-бедните ще могат да ги похарчат и в хазната да влезе поне малко повече ДДС. Тези които осигуряват на МРЗ, също ще плащат малко повече. Ако работодателите не могат да повишат заплатата на един работник с 1 лев на ден, то тогава няма смисъл от тях, нито за държавата, нито за работниците. България има най-евтината работна ръка в ЕС, ако не се повишат доходите, нищо добро не ни чака. По-големи доходи = по-голяма покупателна способност.

32

Анонимен

преди 11 години

От цялата статия, резултата е, че за да има работа, трябва да не искаш да ти плащат или, ако искаш да е някаква смешна сума. Дали въпросните хора, които ги говорят тея глупости взимат минималната заплата. Не стига, че в ни дават най-смешните заплати в цяла Европа, почти граничещи с подигравка, ами и с тези 20лв едва ли не ще настъпи катъклизъм. И, както се казва "Обичам родината, мразя държавата!"

31

Кико от село

преди 11 години

ВЛАСТ ,КРАЖБИ, КОРУПЦИЯ, ПОДКУПИ, УБИЙСТВА, МИЗЕРИЯ, БЕЗ СЪД И ПРИСЪДИ, ПОЛИЦИЯ, МАГИСТРАЛИ, ОБЕЗЛЮДЯВАНЕ, ХРАНИ МЕНТЕТА, УНИЩОЖЕНО СЕЛСКО СТОПАНСТВО, ХОТЕЛИ, ГЛАД, МИЗЕЛИЯ, СКЪПОТИЯ, ПЪРВИ ПО ЦЕНИ НА ЛЕКАРСТВА, ПОСЛЕДНИ ПО ДОХОДИ, ПРЕМЪЛЧАВАНЕ ЗА НИСКИТЕ ДОХОДИ, САМО ЦЕНИТЕ СА СРАВНИМИ С ЕВРОПА И НИЩО ДРУГО, МИЗЕРИЯ, СОФИЯНЦИ, ЕМИГРАНТИ, БЕЗРАБОТНИ, ТЪРГАШИ, МУТРИ, ПАРЛАМЕНТ, ДВУЛИЧИЕ, ХАРЧОВЕ, ВЕСТНИЦИ, ПРОПАГАНДА И Т.Н. Няма ли поети да използва тия думи за римуване и да се пишат стихове за

30

sante_dog до 42

преди 11 години

E то не може колкот хляб толкова и сирене! Шегата на страна, доводите на този институт са измислени...

29

Анонимен

преди 11 години

брей тук за 20 лв мрънкат а в Люксембург МРЗ е 1800 евра

28

огледало

преди 11 години

Дянков: Ще изпълня всички мои лъжливи обещания!

27

optimist

преди 11 години

Да, точно мечешка услуга. Много добре казано

26

торбата с лъжите

преди 11 години

Дянков отвори торбата с лъжите щял да вдига пенсиите и заплатите!