125

valya.doncheva.5

преди 12 години

Първо, законът е антиконституционен. Никой не може да наложи насилствено събиране на здравни осигуровки.Второ, не мога да разбера защо изобщо плащаме осигуровки. С малки изключения, разболееш ли се, плащаш за всичко отново и отново, сумите са огромни и непосилни за средната работна заплата в страната. Миналата година колежка си счупи крака, трябваше да се плати поставения болт, най-легално й поискаха 1000 лева,отделно други разходи, каква й е файдата, че 25 години безотказно е внасяла?

124

Реалист

преди 12 години

"На този етап не се знае точно какви по възраст и социален статус българи влизат в групата на неплащащите."И от тук започва простотията на ГЕРБ. От тези 1.2 милиона, които не плащат, колко са избягалите от България българи,? Може би са 1 милион или почти толкова, а те не са здравнозадължени според Закона за здравното осигуряване, но НЗОК и НАП не знаят за това. Почти всички останали са ***.

123

Анонимен

преди 12 години

Пак ще подгонят българите, за да има за ***...

122

2

преди 12 години

В Белгия здравната система е следната ,плащаш зависи на каква заплата си,примерно320 евро на месец,като изтече календарната година,здравната каса прави справка за здравноосигуреното лице да ли е ползвало през осигурителния период ,здравни услуги,ако е ползвало се приспадат стойноста на услугите,или не е ползвало,удържат се 10%,за административни услуги,и останалата сума се превежда на здравноосигурения,а нашите пари тука отиват за бонуси.

121

Анонимен

преди 12 години

НЗОК и НАП повече да работят и по-малко да мързелуват и тежкареят,като не си платил бързат да го отразят,а като си платиш минават седмици да си оправят нещата.

120

Анонимен

преди 12 години

Много ще ми бъде интересно как ще накарат хората от Родопите, безработните от северозападна България, ***-катунджии и въобще хората останали без доходи да се самоосигу ряват.Това при сегашната система и доходи е НЕВЪЗМОЖНО. А обещанията или заканите на НОЙ и ЗОК са бля, бля, бля.

119

Болен от безпаричие

преди 12 години

Аз съм плащал здравни осигурвки с години и не съм ползвал продънената каса повече от 20 години мискам си парите дето съм ги дал пък като дойде време да се лекувам ще ида в частна клиника дето не работи с далавераджиите от касата. Въведете и данък въздух че климата се сблуздисва и скоро че си душим задниците.

118

EAR

преди 12 години

А НЗОК и НАП .... колко ощетяват българските граждани....

117

ДО ДНЕС.БГ

преди 12 години

ЩО НЕ НАПИШЕТЕ, ЧЕ СЪЩАТА ЗДРАВНА СИСТЕМА РУХНА НА ПЪРВАТА ГОДИНА ОТ ВЪВЕЖДАНЕТО И В ЧЕХИЯ ПРЕДИ 15 ГОДИНИ.СЛЕД КАТО НЕ СЪМ ДОВОЛЕН ОТ ЗДРАВНИТЕ УСЛУГИ, ЗАЩО ДА ПЛАЩАМ. МНОГО ИЗВРАТЕНО БЕ, ДА СИ ПЛАЩАМ ЗА ДА МЕ МЪЧАТ НЕКАДЪРНИЦИ!

116

До Бен 140

преди 12 години

Аз отдавна се уверих, че няма партия която да мисли за народа ... а партии коитоизпълнявт олигарските поръчки.На такива като Бенчо им викат платени писачи.

115

емигрант

преди 12 години

В една нормална държава, със стабилно законодателство и там, където не управляват бивши комунисти-всеки избира начина си на лечение. Затова има държавно и индивидуално лечение и правото на избор на всеки е да избере по-доброто или според материалните си възможности, но и в двата случая е загрижеността на държавата за гражданите си.

114

optimist

преди 12 години

до 140 - догодина хиксче за Сергея в бюлетината! С Пръмова и Доган ще ни е майката, тогава бат Бойко ще ти се стори като яренце..

113

Анонимен

преди 12 години

Омръзна ми да чета коментари - отивам да бера желязо.

112

Ben

преди 12 години

Убедих се, че БСП е единствената социална партия, която поне малко мисли за обикновения човек. Тя е и единствената алтернатива и сила, която ще измете тия разсипници. Другото са кьорфишеци.

111

Анонимен

преди 12 години

Здравно неосигурените българи, които са 1,2 млн. души, годишно ощетяват касата с над 600 млн. лв., съобщи д-р Цеков. Той добави, че с тази крупна сума значително може да се повишат заплатите на лекарите и сестрите, както и да се покриват много повече медицински дейности или консумативи, за които в момента болният вади от джоба си. - казано точно и ясно, къде отиват парите от здравната каса! аз плащам за здраве, те ги дават за заплати! не става!!!!

110

Анонимен

преди 12 години

Няма Демокрация и демократи в България и няма и да има скоро.Всички партии са от комунисти,ченгета и бивши служби.Разграбиха държавата след 1989 и гласуваха някой и друг закон,защото и на тях им трябваше и толкова.Но закона за ЗО си остана социалистически.Монопола е не само в НЗОК,а навсякъде.Всичко е обръчи от фирми и хранят едни или други партии,но всички са на комунисти.Очакваше се да се появят млади демократи от 1989 до сега,но за съжаление те бяха облъчени от чалга,мутри и *** сериали.

109

Анонимен

преди 12 години

Най-доброто от всичко е усещането, че остава по-малко от година, когато тези разсипници ще ги погнат избирателите и убеден съм, ще им потърсят отговорност за разсипията до която ни докараха във всяка област.

108

Анонимен

преди 12 години

Вчера писаха за старша сестра ударник дето взела сто хилки бонус за два три месеца а сега търсят с жълти стотинки да си покрият загубите!

107

Ran

преди 12 години

До optimist/Защо считаш, че седналите зад компютъра нямат парички и че не работят и не си плащат осигуровките. Възможно е ти докато си спал, те да са работили. Въпроса е принципен, а бугарска черта е овчедушието, а не позицията по определен въпрос.

106

w

преди 12 години

Гледаме ви, оптимисте, как учите. С фалшиви дипломи, без дипломи, с купени оценки и изпити. В държавата, управлявана от Бойко Борисов, образованието е на такова равнище, че дори турците не щат да ни признават дипломите.