45

Анонимен

преди 11 години

и аз не оставам длъжна на всеки злъчен коментар против българите,но за дадения повод повечето коментиращи сте тип "патриотари" от партията на Волен или ония другите хахавелници НФСБ..по вашата логика и българите по света не трябва да имат право да учат български и да говорят "демонстративно" щом у нас различните етнически групи не би трябвало да го правят ТАКА НЕ СЕ ЗАЩИТАВА НАЦИОНАЛЕН ИНТЕРЕС!Нашите турци наистина са трудолюбиви хора,това не може да им се отрече!Иначе "ястреб" и мен ме вбесява

44

майка

преди 11 години

Бог да ни пази, хора!Сега остава да започнат да ни вербуват децата-студенти, да им преподават български. Да ги подлъгват с добро заплащане. А на какво ще ги научат там, един Господ знае. После ще има и промити мозъци и камикадзета.Боже, пази децата ни!

43

тцЪ

преди 11 години

Това е добра инициатива. Дано нашите да престанат да се офлянкват и да пратят поне учебници. След като тези хора ИСКАТ децата им да учат български, от какъв зор да ги спираме? Защото са ги писали турци ли? Нали целта е нашата култура да се разпространи? Вчера например имаше фолклорен фестивал пред НДК. Еми турската трупа излезе да изкара една ръченица след като им мина реда в знак на уважение към домакините.

42

до 21

преди 11 години

Келепирът,келепирът ,те това е причината.Вярва ли им някой на тези и на мазните им приказчици за обичта им към България.Хайде холан,обич!!!

41

до Амет Боразан

преди 11 години

И как ще вземеш власта като си гражданин на друга страна?

40

38 до гурбетчия

преди 11 години

не човек, не ме разбра. Предполагам че нямаш БГ паспорт щом си Турчин и това си е твое право, но да мо кажеш че някой който се е отрекъл веднъж от една страна после милее за нея... не не съм съгласен. Пак ти казвам, трябва първо да научиме продавачите в Момчилград да обслужват граждани и на български пък тогава да мислиме за "патриотите" на вън. Както и да е, в Турция защо тяхното МОН не го направи? Аз като ходя на уроци по Немски, от Германия ли ми пращат учител? Те са избрали да живеят там!

39

БЪЛГАРКА

преди 11 години

Това си е чисто политическо предизвикателство!Всеки човек може по свое желание да изучава чужди езици - има школи, курсове.Ние като искаме да учим примерно английски, отправяме ли искане до Англия да ни подсигурява учители?Не трябва да се допуска този шантаж!

38

Амет Боразан

преди 11 години

до РЕПАРАЦИЯ и БЪЛГАРИН страхувате се от нас турците и не ни понасяте, защото ние турците сме трудолюбиви хора и когато вземем управлението в нашите ръце, такива мързели като вас (които по цял ден сядат само по форуми и нищо не правят за родината си) ще умрат от глад!

37

до БЪЛГАРИН !!!!

преди 11 години

Единственото нещо което можеш да направиш е, да вземеш една мотика и да ходиш да копаш на село, защото ако затвориме всички граници ще се върнем в родово-общинния строй ако не и в бронзовата ера. На всичкото отгоре с "хора" като теб съседите ще ни превземат за 2 дена. Пакти казвам, хвани помисли малко (ако можеш)!

36

гурбетчия до 38

преди 11 години

Турчин съм ,но това не ми пречи да обичам България ,българите и бг. език !!! Това го има навсякъде ,има хора родени в Германия ,които не са германци,но са немски граждани и уважават и обичат страната си ,така е и в САЩ,Англия и всички нормални държави!!! Само вие искате ,който е роден в Бг. непременно да се самоопределя като българин ,мислите че като се самоопределя като друг значи мрази българите и България !!! Има още много да се учите на ДЕМОКРАЦИЯ !!!

35

Анонимен

преди 11 години

До НаблюдателА за два може ли ?!

34

_Ястреб_

преди 11 години

Нормалните народи трошат невероятни пари за разпространяването на тяхната си култура и език в чужбина, докато българите .... хммм...говорех за нормални хора, ама пак се отклоних!От коментарите се убеждавам, че българина иска всичко около него да е на неговото интелектуално ниво - проЗталащина и злоба!

33

тероризъм

преди 11 години

след атентата на летище Сарафово мисля,че правителството в частност тиквата трябва да започне да мисли вече :) ние не искаме камикадзета терористи в страната си!!! защото всеки ден някой фанатик на тема ислям като турците ще започнат да се взривяват по българските улици !

32

до БЪЛГАРИН !!!!

преди 11 години

Ти нормален ли си? да вземат всички страни да си затворят границите тогава, да те видиме БЪЛГАРИНО и теб и лидера ти Болен !!!!

31

до 30

преди 11 години

по твоя логика България да спре всякакви взаимоотношения с външния свят и тогава знаеш ли кво ще стане? дори и интернет няма да имаш, ще си останеш само с една мотика защото в България няма никакво производство! България е една от най зависимите държави от външната политика и това е благодарение на такива като тебе, които само по форумите са българи!!!

30

aaa

преди 11 години

когато някои в турция иска да учи български да се обърне към турското правителство за нови на български по националните турски телевизии и заплатите на учителите по български да се плащат от турското министерство на образованието :) с пари от турските данъци !!! и когато се считат за българи защо не си смениха имената на времето и да си седят в България :) защо не научиха децата си на български? а сега айде много обичаме България...е на нас тия турско номера

29

Наблюдател

преди 11 години

Ако за един живот можеш да забравиш родния си език,значи не заслужаваш да го учиш наново.

28

до ГУРБЕТЧИЯ

преди 11 години

Това е супер, но кажи ми ти Българин ли си или Турчин? Понятие като Български Турчин не съществува! Аз съм за всеки да учи език какъвто иска, с две ръце подкрепям идеята да се пратят учители там, но ми се струва че трябва първо в България хората с турско самосъзнание да почнат да говорят български и след това да мислим за тези които се отрекоха от България!

27

Веска

преди 11 години

А постоянно живеещите в България, определящи се като турци, не знаят български език. Така поне казват тези, които са избрани като техни представители в парламента. Тъй като техният майчин език бил турският, пък те не разбирали български, имат претенции на събрания, митинги и други такива , то ораторите да можели да говорят на турски език.Защо ли местните турци не искат като изселените в Турция да учат български език?

26

Българин до 34

преди 11 години

Много си п....ст!!!!