11

10 до 12

преди 12 години

Я дай линк, че ми стана интересно.:) Не вярвам да имат ИНСТАЛИРАНИ 22 Гигавата фотоволтаици, но дори и да ги имат, дори и да приемем, че в Германия 365 дни е слънчево, пак ще произвеждат 1/5 от енергията на 22 Гигавата ядрени централи. Да ти обясня ли защо или сам ще се сетиш?:)Винаги съм твърдял, че екоактивист трябва да е вид психиатрично заболяване вследствие мозъчна малформация.:)

10

Анонимен

преди 12 години

10, прочети днешните новини за Германия преди да говориш глупости!!! Веше произвеждат 22 гигавата електроенерги само от фотоволтаици!!!!

9

оптимист

преди 12 години

Айде дано я оправят бързичко тая автоматична защита, че другия път да не се включва и да пречи на избухването на АЕЦ-а...

8

Анонимен

преди 12 години

"В Германия само от слънчева енергия произвеждат ток колкото в 22 АЕЦ-а! "Германия няма такава площ бе, ***!:)))) Колкото и панели да нашляка, слънцето ти дава едни 700 ната на квадратен метър и то ако няма облаци и по обяд.:) Друг е въпроса, че КПД на фотоволтаиците е около 10%, къществуват и такива с около 22%, но са твърде скъпи и не се ползват в практиката все още. Зелените е време да узреете или просто си вървете в пещерите! :)))))))))

7

Анонимен

преди 12 години

Хайде сега, паника на масите, предизвикана от невежество :) Забавлявате ме...

6

Анонимен

преди 12 години

Когато изключиш генератора от енергосистемата задългително сработна аварийната защита на реактора! При работа на 100% има едни 3 000 Гигавата топлинна енергия която ТРЯБВА да бъде спряна и то веднага. :) Няма начин да спреш генератора, а да оставиш блока на мощност и да започнеш бавно да я намаляваш. Бе я напишете нещо за Ким Кардашиян по-добре, че по ви отива.

5

нема се пуашите...

преди 12 години

Е-е-е-е, това българинът вечно недоволен! Ами сега е "сработила" защитата на АЕЦ-а, ами другия път пък всичко ще е наред и няма да "сработи" тая пуста защита...

4

Анонимен

преди 12 години

В Германия само от слънчева енергия произвеждат ток колкото в 22 АЕЦ-а! Сигурна и безопасна алтернатива има, но храта краткосрочно трябва да се бръкнат малко повече в джоба!Дългосрочно обаче няма да има по евтина енергия от ВЕИ!

3

Анонимен

преди 12 години

АЕЦ си е бомба със закъснител! Уж били много сигурни, а постоянно стават аварии, като на 20 години веднъж по една гръмва и изпуска радиация!Колкото повече АЕЦ-и има по света, тоилкова по често ще стават катастрофи!

2

Анонимен

преди 12 години

Никога не казват цялата истина, бъдете сигурни!

1

анонимен

преди 12 години

Дали казват цялата истина???