39

20ти

преди 12 години

46, съгласен съм с теб, но слънчевата енергия (а и останалите ВЕИ, като цяло) имат много съществен проблем - не генерират ток постояноо ... даже генерират ток най-вече в часовете с ниско потребление, а компенсация с Помпено-Акумулиращи ВЕЦ-ове е крайно недостатъчна за решението на проблема. И все пак има доста хляб във възобновяемата енергия!

38

от 47

преди 12 години

до 42 ми беше поста, смешника Христо. А оня 44-ти номер: Бай професоре, Русия дава нефт за нас и близките републики в пъти по-малко от това което дават Ирак, Либия за света. Именно защото не дават много нефт, а имат огромен запас от него който даже на една десета не е изхарчен ще има Русия за много повече от 40 години нефт за да дава на желаещите от нея да си купуват. Нямаш си и на представа тази огромна територия какви суровини садържа. Нямаш и и на представа и най-важното..Сибир е необятен.

37

Анонимен

преди 12 години

Добър ден!

36

Анонимен

преди 12 години

Слънцето дава константно 1000 w/м2 енрeгия през светлата част на денонощието има малки разлики в географските ширини и степента на замърсяване на атмосферата , в момента фотоволтаиците преобразуват тази енерия в електрическа някъде между 14 и 18% има вече такива които стигат до 25% , нещата се развиват с всяка година и ще мастъпи момент когато човека ще използва покрива над главата си за нещо по полезно от това да го пази от дъжд и сняг , въпрос на време .

35

Родман за Слави

преди 12 години

"С тази гола глава, предполагам че се бръснеш и отдолу, с тези лъскави обувки, мисля, че гейовете в Маями ще те харесат", заяви баскетболистът.

34

до 40

преди 12 години

Значи тези темпове с които Русия дава газ и нефт на други държави след 30-40 години ще остане без нефт и газ? Ти ме развесели искрено. МУахахахахахахха...

33

Христо

преди 12 години

До 39Не, земята сама си го произвежда. Когато се извлича нефта, земните недра не остават кухи. В тях се вкарва течност на водна основа със специални химикали забърващи преобвазуването и в нефт.

32

до 39

преди 12 години

Що бе бай Ристьо? Ти ли ще произведеш нефт и газ след няколко десетилетия за нуждите на света?

31

Христо

преди 12 години

Хора, не вярвайте на глупостите че нефта и природният газ свършват. Всичко това е една голяма измама.

30

20ти

преди 12 години

като се раздрасках, се сетих - преди няколко години бях чел някъде и с бащата коментирахме, как в Саудитска Арабия са наложили ограничения в скоростта на добива, точно за да намалят риска от земетресения и да оставят подземията поне в някаква степен да се "адаптират" ...

29

от 33 до 30

преди 12 години

9 десетилетия ако са? Малко по-малко от 100 години ...)))

28

azz

преди 12 години

Как няма да има земетресения, та нали оставяме празни кухини... източваме всичко от тая Земя, като кърлежи сме. Отваряме сами дупки, в които по-късно ще паднем. Поне да правеха нещо, за да запълнят с нещо източените ядра. Нормално е да има връзка, и ученик в 3-ти клас може да се досети.

27

оUSA

преди 12 години

Нека уточним нещо отнасящо се до USA!Събрали се най умните отхвърлени в собствените си страни ,построили супер държава и некви лайняри с извинение ги плюят.Ами Хамериканците не са нация бре ***.Те са хора които са живяли сред вас.Онази работа ли ми държахте и гледахте през прозореца ,че сега не работят за болшевишката ви държава?

26

20ти

преди 12 години

А, чувствам се длъжен да направя едно уточнение:чудесно е, че коментаторите имат обществена позиция и я изразяват, но тези, които пишат под настоящата статия относно ШИСТОВИЯ газ, преди да започнат да леят слово, е хубаво, да се информират какво е ШИСТОВИЯ газ. При добива на "нормалния" и на петрол "джобовете" остават кухи и оттам идват земетресенията. ШИСТОВИЯ газ НЕ Е в джобове, а, така да се изразя, между камънаците и песъчинките.Неговия добив предизвиква куп вреди, но не и тези описани горе

25

до 30

преди 12 години

Ти като си толкова запознат и си чел по въпроса, кажи за колко ТОЧНО десетилетия имат ресурс?)))***!

24

BG

преди 12 години

Браво 13!!! Дай Боже повече Българи да го разберат това. И тогава ще започнем да се оправяме. А това ще стане. Просто е неизбежно, такава е съдбата на България :))). Но когато му дойде момента и това ще стане. В един момент старите ***, които са карали българин българино око да вади, просто изведнъж ще отпаднат. В момента сме под еврейско-американско робство. Дори самите САЩ взеха да се усещат и да се бунтуват.

23

ройтерс - комунисти!

преди 12 години

(Reuters) - Shale gas exploration triggered small earthquakes near Blackpool in northwest England earlier this year, UK firm Cuadrilla Resources said, adding to concerns about the safety of a technology that is transforming U.S. energy markets.A spokesman said on Wednesday tremors were triggered by pumping vast quantities of water at high pressure 3 kilometres underground through drill holes in a process known as hydraulic fracturing, or fracking, which is designed to prop open shale rocks and release trapped gas."It is highly probable that the hydraulic fracturing of Cuadrilla's Preese Hall-1 well did trigger a number of minor seismic events," a reportmissioned by thepany said.

22

Анонимен

преди 12 години

До 26 лъжеш се и сега Русия купува за да пълни тръбата от средноазиатските републики , навсякъде кладенците се изчерпват , да намират се нови находища и нови технологии като фракинга , но те са само отсрочка , те няма да решат проблема , науката и инвестииийте в иновации ще го решат , а запада е най-напреднал в тази насока.

21

Анонимен

преди 12 години

Знаех,че ам.са много *** нация,но чак толкова ,не съм вярвал.След като вземат нефта и газта с крем трюфел ли запълват тези кухини?Кухи ,прости глави!

20

Анонимен

преди 12 години

Не случайно всики големи автомобилостроители се насочиха към елктромобилите , за тях се говори от десетилетия , но заради акумулаторите и ниските цени на петрола само се говореше , сега новите модели никнат като гъби и цените им ще падат а пробега ще се увеличава.