204

Анонимен

преди 12 години

Какво се разпалихте толкова? Един наемен убиец срещнал колега, който е по-майстор. Това е!

203

Анонимен

преди 12 години

По международните закони, такива не се ползват от закрила и се трепат директно на полето. --------------- Ти разбираш от международни закони колкото магаре от военна музика. Точно по международните закони тези момчета са там и по закон трепят талибани.

202

Анонимен

преди 12 години

до 259по Дарик Радио казаха. Кметът на селото, откъдето е този, разправяше откога е в легиона и как му било турското име.

201

Анонимен

преди 12 години

Аз съм служил в поделение, където половината личен състав фуражки идваше сутрин на работа със служебния рейс, те не са ли били наемници? И ако Варшавския договор кажеше, щяха да ги пратят и оттатък Афганистан...

200

Анонимен

преди 12 години

Въоражените бандити също са хора. Каквото е търсил това е намерил. Все пак е война. Иначе в тоя случай става дума за класическо наемничество - отиваш да се биеш за друга държава срещу заплащане. По международните закони, такива не се ползват от закрила и се трепат директно на полето.

199

Анонимен

преди 12 години

едно е да те мобилизират в армията, друго е да отидеш наемник на мачу-пикчу, у царевичака--------------- Ами ти по тая логика защо се мислиш за нещо повече от тези, които отиват на мачу пичу?Ти самият какви права имаш върху тая територия?Някой те е изс*ал тука и веднага почна да защитава. Ако си истински миролюбив, трябва да си като овците - идва някой, изгонва те и ти кротко се преместваш на друго място.

198

Ъъъ, моля ?

преди 12 години

Майка му в Турция, жена му в Разград .... да бе, българин бе. Аз пък съм джедай.

197

До 244

преди 12 години

Нещо си обръкала рейса! Тук не обсъждаме меките китки и техните особени взаймоотношения, а защо един българин се бие за Франция! Войниците се бият и умират - просто е опитай се малко да си напънеш мозъчето!

196

Анонимен

преди 12 години

Добре са ги обучили, тоя как е натръшкал 4 и е ранил 16. Руснаците страдаха по абсолютно същия начин. Прочетет книгата на Александър Лебед - Обидно за държавата, там е описано прекрасно за какво става дума в Афганистан.

195

!@#$

преди 12 години

Да ви кажа, нещо ми се губи искреното `съболезнования`. Поне до момента в който семейството на убития не поднесе съболезнования на семействата на убитите от същия хубавец. За 10-на години мисии, колко ли семейства е почернил ....

194

Анонимен

преди 12 години

Не е отишъл да убива хора, а е отишъл да воюва с въоръжени бандити. Никой не отива да убива цивилни, но когатоцивилният крие под дрехата си пистолет, то това вече е легитимна цел. Тези глупости, че наемниците са убийци, са остатъци от комунистическата пропаганда. Между другото в БНА навремето имаше огромно количество наемници - сержанти на свръхсрочна служба и волнонаемни служители. Никоя армия не може без такива.

193

rument

преди 12 години

Темерут - редовна армия е имало и преди войни,и тя се е била и е убивала хора,мобилизацията е съвсем друга тема!

192

до 244

преди 12 години

Тоя дето го е застрелял е бил също щастлив, че го прави. Другият път нека пак им викат *** на афганистанците.

191

до 237

преди 12 години

Не са наемни убийци, защото това не им е било работата.

190

Анонимен

преди 12 години

Боже, колко сбъркан народ! ХОРА, тотално си объркахте понятията вече!!! Като чете злобните ви, завистливи, повърхностни, дребнаво-клюкарски коментарчета, човек просто има чувството, че попада в клоака! Това е една смърт на българин - мъж в разцвета на силите си. Жалко за погубеният живот. Човекът сигурно се е чувствал щастлив от това, че прави нещо, че действа!

189

rument

преди 12 години

239 - прочетох я, чел съм и много други неща по тази тема,за теб мисия означава че отива да убива,така ли,ако е така грешиш!!!!

188

Темерут

преди 12 години

Rument, едно е да те мобилизират в армията, друго е да отидеш наемник на мачу-пикчу, у царевичака, да се биеш, ли да лъскаш бастуна ли, и ти не знаеш, ама важното е да ти плащат всеки месец, яки кинти, които иначе не би и сънувал, и ти много, ама много добре го знаеш! Няма какво да спорим за това!

187

НРБ

преди 12 години

А какво прави в Авганистан!

186

До 221

преди 12 години

Ти чете ли цялата статия? "През 2004 г. е изпълнявал мисия във Френска Гвиана. Участвал е в мисия в Афганистан, в рамките на операция Памир и в Кот д'Ивоар в операция "Ликорн"" и "три пъти е бил на мисия и в Джибути през 2003, 2006 и 2009 г."! Да този определено е настикал спусака само на тренировълчното стрелбище и е бил в Афганистан, само за да обучи и местните как да стрелят по мишени!

185

Анонимен

преди 12 години

до 235Къде се е обяснило? По телевизията казаха, че е български турчин.