353

СТРАНДЖАТА original

преди 12 години

Погледнете добре тая ножица... - тя е среднощния кошмар на ***... - с нея Борисов изряза и последните шансове на БСП да се върне във властта...

352

не ме е срам

преди 12 години

И през месец да има избори все Борисов ще ги печели,защото това е пътя да се измъкнем от блатото.А който иска да живее като гърците ,може и тук..да изтегли кредити от няколко банки,да обикаля кръчмите с авери и като мине година/две ,да ревне че гадните банки си искат парите,но той не ги е изял и изпил сам,затова нема да връща нищо.

351

sd

преди 12 години

Детски хор Ягодка със диригент господин режи лентичков.

350

СУПЕР ПРОСТАЩИНА

преди 12 години

Всякакви сравнения на Тодор Живков с Бай *** в миналото бледнеят пред сегашния премиер Бойко Борисов. Простащината на селянина от Правец от днешна гледна точка изглежда дипломатичност, изисканост и направо културни обноски. Какво сте направили - направили, прибирате керемидите на топло и до юни да ви няма - така каза премиерът Борисов на археолозите при инспекцията си на магистрала Струма. Под керемиди Бай Бойко разбира керамиката в археологическите останки. Преди това той нарежда на археолозите Облечете ватенки, за да работят и да не Му бавят магистралите. На тяхното възражение, че когато пръстта е по-твърда от керамиката, не могат да работят, той отговаря: Ами тогава ще ви докарам калорифери, да се топлите вие и керемидите, а ако трябва Лили Павлова чадър ще ви държи, но до края на юни трябва да приключите. В миналото бай Тошо имаше авторитет на необразован правешки хитрец, който предизвикваше смях с речите си. Простащината му избиваше в много изказвания, главно в дебелашки шеги, диалектни изрази. Той дори произнасяше сакралната дума социализъм, който строи близо 40 години, като социализъма. Последните му речи за снишаваме се, как ша решаваш, като немаш пари, бе и др. са образци в това отношение. Но Тодор Живков наистина беше дипломат в общуването. Той постоянно ухажваше интелигенцията, срещаше се с учени, с писатели, с артисти, с музиканти, ходеше на театър, посещаваше институти. В разговорите си дори разбираше проблемите, за които му говорят и удовлетворяваше много от исканията им. Сегашния премиер-слънце ще се запомни с изразите Ако дадем още 25 млн. на БАН, значи са най-умните в света, ако не им дадем - значи ги убиваме. Ставайте овчари АйТи специалист бил, Садете картофи .Или т. н. доктрина за дюнера като гарант за националната сигурност . Ако се съди по симпатиите към премиера у приблизително една трета от хората, очевидно България е слязла доста надолу в културното си равнище. При Тато простащината му правеше впечатление в по-широки кръгове - от интелектуалци до простолюдие. Дори необразовани разправяха вицове за простотията на Живков. Сега няма реакция на простащината. Вестниците срамно мълчат. Телевизиите не допускат критични коментари в това отношение. Ако човек се замисли, получава се следното - уж образовани хора, с претенции на будители, каквито са журналистите, също и политолози, анализатори и т. н. обслужват един човек, който е под нивото на своя патрон Живков и дава блестящи примери за неграмотност.

349

ПРОСТАЩИНА

преди 12 години

Кой му *** на Борисов в гащите-за ордена на вицепрезидента и други простотииПремиерът Борисов безпрецедентно се изказа, че не знае с какво вицепрезидентът Ангел Марин е заслужил орден Стара планина, не можел да си обясни. След което Марин веднага върна ордена. Изказването поставя два въпроса - първо, предложението за награждаването на Ангел Марин е направено и подписано от самия премиер Борисов, който повторно е подписал и президентския указ за награждаването. И тогава дума не е обелил. Могъл е със или без публични демонстрации да откаже това предложение за награждаване. Сега изказването му напомня популярния израз Кой ми *** в гащите. Второ - такова изказване минава границата на поведение на един премиер. Когато си встрани от властта и нито предлагаш, нито подписваш предложения за награди, може да коментираш дали някой награден заслужава орден. Но като премиер да се изкажеш така е не само грубо. То е просто лошо възпитание. До това опира проблемът на премиера. Това беше поредната изцепка за три дни. Поредица от най-груби простащини. Най-напред каза на археолозите да прибират на топло керемидите (има предвид антична керамика) и до юни да ви няма, да не пречат на строителството на магистрала Струма. На другия ден, кой знае защо усмихнат и развеселен, поиска семейството на убитото момиче от Перник да се извини на МВР и Цветанов да купи пържоли на кучето, което е намерило трупа. След като се събуди на следващата сутрин, започна да се извинява пък той. Някой изглежда се е осмелил да му напомни, че се е олял. Но, изглежда му е стил - заедно с извинението накара и роднините на убитата във Враца данъчна служителка да се извинят на полицията . Този премиер наистина е срам за България. И още по срамно е поведението на медиите, които мълчат за простотиите му. А в минало време са се заяждали и без повод с политици и премиери.

348

СТРАНДЖАТА original

преди 12 години

Има ли гладни *** тука... - питам... - ако има елате в кръчмата ми в Браила да ви сипя паница боб... - пържолки за вас нема - и бобът ви е много...

347

До 580

преди 12 години

Това ли е най-разумното нещо, което свързваш като изречение за да привлечеш вниманието ми ?Или съм прекалено откровен! Какво следва " дядка" да почнеш да ревеш за пенсийка ? Ами да беше мислил на времето сега си реви и се чуди защо младежда избира една мутра.А сега да те светна както съм на 25 кажи кой създаде СДС ? (май комунистите бяха). А БСП ? Половината си нямат и понятие от политика но влизат само да плюят!

346

Анонимен

преди 12 години

Бате.. Бойко Веднага КЪШ !

345

до 563-ти номер

преди 12 години

Нещо си в грешка приятел!Аз взимам между 1250 и 1350 заплата и пак си пиша тук и не харесвам ,че ни управлява Мутра!

344

Бойководянковщина

преди 12 години

След 5-6 години българите ще са по-богати от гърците, заяви българският вицепремиер Симеон Дянков пред БНТ. С тази мисъл финансовият министър надмина глупостите, които Бойко Борисов постоянно сипе за гърците - колко били зле, как ние сме по-добре от тях и т. н. В Гърция пенсиите се движат основно между 800 и 2000 евро. За 5-6 години трябва да паднат наполовина, а българските от сегашните 100 евро да се вдигнат 5-10 пъти, за да станем по-добре от гърците. Същото е и със заплатите. Сегашните 300 евро средна българска заплата трябва да се увеличат 4-5 пъти, а гръцките да се намалят 2 пъти, за да ги надминем. Това идва да покаже, че България има финансов министър, който не може да смята. Защото, възможно е гръцките пенсии и заплати да се намалят още наполовина. Но не е възможно за 5-6 години българските да се увеличат 4-5 пъти. Трябва да си голям лъжец или просто *** да твърдиш такова нещо. Най-малкото един финансист трябва да знае, че петкратно увеличение на доходите за 5 години е невъзможно, освен ако няма опустошителна, галопираща инфлация. Което пък не може да стане при валутен борд. Може би Дянков завоалирано иска да каже, че ще падне бордът? Преди седмица пак Симеон Дянков в интервю за германският вестник Ди Велт каза, че кризата, която разтърсва Гърция, е от полза за България, а българите до известна степен са щастливи от нещастието на гърците. Докога българският премиер и вицепремиер ще се гаврят с проблемите на съседните гърци и ще ни плашат с тях? Няма ли кой да възрази на Борисов, че ако в България няма финансова криза, това не е благодарение на неговото правителство. Никога в България в последните години не е имало финансова криза. И при предишното, и при сегашното правителство. България беше засегната от икономическа криза, предизвикана от кризата в Европа. На този фон сегашното правителство не направи нищо да поощри производството и потреблението, а напротив - само рестрикции, които закопаха държавата още повече. И на това отгоре да казваш постоянно колко са зле гърците и колко ние сме добре е гавра и с двата народа. Защото българите направо мизерстват в сравнение с гърците, дори при сегашния финансов колапс на съседите.

343

Анонимен

преди 12 години

До Срам ме е!Явно още не си изтрезнял от снощи!Намали темпото малко и си легни да спиш!

342

от срам ме е до 576

преди 12 години

А ние какво правим ли. Опитваме се да си намерим свястна работа да може да изхраним бебетата си. Слушаме оправданията на старчоци по форумите които вместо да бяха предприели некви действия са научили как да (чатат) на р.с. А в малкото свободно време от време на време се събираме на простести ( пример протестът против шистовия газ в Добруджа и пр.). А ти какво правиш в момента ? Плюеш ли плюеш..

341

До 576 от Срам ме е!

преди 12 години

Абе къква ти чужбина бе човек. Още повече, че сте седели и сте стискали зъби. Къв българин си ти сега да ми се оправдаваш тука нямали алтернатива, нямали това онова. Бъди малко мъж и признайте грешките си. Мизерни хора само се оправдават един път не чух 1 да каже мамка му прости сме били на времето ако бяхме се надигнали сега щяхме да сме добре. Ето ти 1 пример гърци като гърци само докато се чу слухът за пенсии и заплатии и се надигнаха. Това е народ! Още оправдания

340

Борисов

преди 12 години

Стига сте ревали,сега ще ходя в Северна Корея на стаж,като се върна ша ва оправя

339

133

преди 12 години

До 564А ти сега какво правиш?Не забравяй,че и ние сме били подрастващи и ние сме имали наследници - такива като тебе и ние можем да кажем същото по отношение на нашите родители. Само че ние бяхме и сме много по онеправдани от вас, защото нямахме избор. Ние не можехме навреме да отидем в чужбина и да си опитаме късмета там,а вие можете. По наше време комунистите бяха много повече и много по-силни и възможностите за промяна бяха по-малки.Така че не ни обвинявай. Впрочем Вие какво правите сега ?

338

Анонимен

преди 12 години

Какви предсрочни избори ви се искат?Кой *** (имам предвид-депутат от ГЕРБ) , ще гласува вот на недоверие?Нали е отишъл там да се налапа , да си осигури бъдещето , да си взема голямата заплата и да Ви гледа от високо!Идеалисти вече няма , всички са материалисти!Едно правителство може да се свали само с революция , но не виждам революционери!Силни сте само по форумите!Просто племето ни е такова и всички много добре го знаят!Бог да пази България!

337

.....

преди 12 години

Мутрокомунист - капиталист.

336

От истинска Европа

преди 12 години

Извращението наречено Герб трябва да се преодолее. Както други тирании са заплашвали България през вековете така и това проклятие ще отмине. Само дето изниква един въпрос. Останаха ли истински българи? Може би това беше целта на днешната диктатура-да смаже и малкото останали интелектуалци и да даде промоция на простотията,селендурщината и всичко останало което се сравнява с тях. Призив до истинските българи-Напускайте докато е време,не изчаквайте краят на мутренският роман.

335

До 568

преди 12 години

Не напротив Б.Тиквата може да ми е баща на 25 въпрос на гледна точка от моя страна!Аз не гледам кой е управляващ дали е тиквата или някой друг. Гледам какво има на яве!Забравихте до преди 5-6 години ревахте защо парите от еврофондовете се крадът ? (поправете ме ако греша) ?Колко от нас реваха, че си трошът автомобилите по пътищата за 4то класните ни пътища тогава (хайде пак ) ?Какво очаквате от една мизерна държава всичко на един път да се оправи ли ? Не става!

334

До 565

преди 12 години

Не съм на матури по БЕ не си търся и учител. Форумът е за да се разбираме. Дали грамотно или по-малко старая се да пиша разбираемо( и се справям добре). А хора които само упрекват като теб търсят някъква грешка в себеподобни за мен са нещастници (засегнат или не аз мога да напиша и *** а сега направи ми кОрекция на думита и си я наври знаеш къде(просташко от моя страна но такива като теб прекаляват с тъпите си остроумни исказвания)). Нищо лично писнало ми е от грамотни хора (безгрешни)