230

Мариана

преди 12 години

ПОПРАВКА 21 ВЕК (печатна грешка)

229

До 227

преди 12 години

Докогато лекари убиват и никой не ги съди за нищо.Явно ти пишещия този пост ,нямаш деца.Ето това е най-страшното ,че в 24 век умират родилки!Досега видя ли някакви ризултати от след всичките тези смърти на родилки??Когато имаш дъщеря, или изобщо деца тогава ми говори вместо да ми развиваш теории!Не знам защо си мислите ,че хората имит повече пари от лекарите, за ги изнудват за пари за щяло и нещяло.А най-малкото пък младите лекари са КАДЪРНИ, ЗАЩОТО ВЕЧЕ ПОЧТИ ВСИЧКИТЕ СА С КУПЕНИ ДИПОЛМИ.

228

до 230

преди 12 години

И Българката е виновна, че на 30 години може да роди и отглега дете, а *** не е виновна и е пример за подражание, като от 12 годишна възраст *** чавета в несвяст!!!!!

227

До 228

преди 12 години

Мила Мими,Не знам от коя част на 19-ти век ти е информацията, но вземи да си я ъпдейтнеш. Да говориш, че лекар с необходимата квалификация работи в строителството е малоумно. Нямам намерение да обяснявам. Ако си грамотна прочето някоя и друга книжка с правила за конвертируемост на образованието ни и така :-)

226

Pazi Boje !

преди 12 години

Лекарите препоръчали секциTova triabva da se dokaje. Cigankite rajdat kadeto im padne i gi zahvarliat po darjavnite domove a nashite jeni umirat v bolnici pri rajdane. Vmesto da zlobeem da se pomolim na Bog !

225

до Мими

преди 12 години

На 100% съм съгласен с твоите мнения 223 и 228 !Смяна на здравния модел ! Всички пострадали от неговата нерентабилност да осъдят Костов и неговия здравен министър Илко Семерджиев.

224

Офффф...

преди 12 години

Абе вие съвсем откачихте бе, хора?!?! Българки, ***... Това, че *** е родила първото си дете на 14, а българката към момента рядко се сеща преди 30 минава ли ви през главата? Има си тема в акушерството за препоръчителна възраст, до която трябва да се роди за пръв път. Колко *** умират по колибите все си мисля, че не знаете. Ама нали все сме ербап. Защо като си отиде някой от този Свят нас все на лошотия ни избива?! В развитите страни се обединяват, но с градивна цел.

223

BG

преди 12 години

ДОКОГА НАРОДЕ ЩЕ ТЪРПИШ ДА СЕ ГАВРИ С ТЕБ ЛЕКАРСКАТА МАФИЯ?КОГА ЩЕ ПОЧНЕШ ДА ПРИЧАКВАШ ,,СГРЕШИЛИТЕ,,ЛЕКАРИ СЛЕД ДЕЖУРСТВО ПРЕД БОЛНИЦАТА И С ДЪРВОТО ПРЕЗ КРАКАТА ИЛИ ГЪРБА,А МОЖЕ И ВРАТА ЗА ДА ОСТАНАТ ИНВАЛИДИ И ДА СЕ МЪЧАТ ЦЯЛ ЖИВОТ?САМО ТАКА ЩЕ СПРАТ ТЕЗИ ,,НЕЩАСТНИ,,СЛУЧАЙ ИНАЧЕ НЯМА.И ОСЪДЕН ЛЕКАР НЯМА ДА ИМА,ЗАЩОТО ГАРВАН ГАРВАНУ ОКО НЕ ВАДИ.

222

Мими

преди 12 години

Стига с това бягство на кадърни лекари в чужбина...Ако са забегнали лекари в чужбина , в никакъв случай там не ги третират като равни докато не изкарат отново медицинското си образование на тяхна територия. Двамата забегнали които познавам не работят това за което са учили. Единият е с ботушите в строителството, а другият е нещо като помощник на титулярите лекари в една клиника , да стои на един стол до главата на оперирани болни. Никой не им разрешава на нашите да лекуват.

221

До: 224

преди 12 години

Ами, как да ви го кажа... Щом в 21-ви век в уж европейска страна има хора, които смятат, че лекаря трябва да го плашиш с бой, за да лекува, мисля, че си заслужаваме съдбата. Вместо обществото като такова да създаде някакви условия (различни от парите под масата), за да може процентът на оставащите в България млади и КАДЪРНИ лекари да е по-голям от 5, ние дремем като баячки пред компщтъра и все знаем. Ама от всичко разбираме бе... *** как пък при толкова компетентен народ все сме на опашката?!

220

Що така бе?

преди 12 години

Ейй много лоша работа, но ме кара да се замисля защо само с българки се случва. *** като го изтърси сама вкъщи, пресегне се за шишето с мастиката, удари 3 яки глътки, стане, позабърше се и отива да бере джилязо и бакър и и няма нищо. За това се питам лекарите ли наистина са виновни или ние, българите сме нещо по-лабави?

219

Тиквата

преди 12 години

Какво ревете бе, не виждате ли, че правя магистрали и детски градини - първите да избягат кадърните лекари в чужбина, а второто ей така за ташака!?

218

Мариана

преди 12 години

Това е някакакъв геноцид, да се убиват БЪЛГАРСКИ МАЙКИ.ЗАЩО НЕ УМИРАТ ***,А ???Защото *** не търпят, въпреки ,че не плащат, те БИЯТ.БЕЗ ОСИГУРИТЕЛНИ ПРАВА СА, НО СИ ОТСТОЯВАТ ИСКАНИЯТА.Дъщеря ми е над 30, вече изпитвам ужас да роди.Наистина ме е страх.

217

Мими

преди 12 години

Само че г-н министър, за 1 месец в България умряха толкова родилки, колкото в европейска държава за цяла година.Вече ставаме жертва на докторите -преписвачи с платени тройки. Тази сутрин чух констатация, че лекарското съсловие било в голям стрес. Мда, ние пациентите плуваме на розови облаци и търсим само как да се заядем с лекарчетата , че е починала майка ни, сестра ни, жена ни ...И проблемите не са само при раждащите, а в цялата система. Просто да умориш родилка звучи изключително скандално. А за другите болни, където умират пак поради безхаберие и некадърност, за там няма ли да си поговорим?Целият народ трябва да се вдигне и да иска тотална смяна на системата на здравеопазване! Преди една година исках да правя фейсгрупа по този проблем, но веднага получих заплахи, а освен това съм твърде наясно, че ще бъде направено всичко възможност тя да не просъществува. Има си компютърни администраторчета, които ги ръководят тези неща. Ако си мислите, че живеете в демокрация жестоко се лъжете. Филмът Sicko на Майкъл Мур, където разглежда недъзите на американското здравеопазване, което е по подобие на нашето, е махнат от публично достъпните места в интернет и е останал само в торентите. Скоро и от там ще го махнат. Това е цяла мафия, която няма да се остави току така да бъде разтурена. Това са много пари овъръзани и с фармацията. План Ран-Ът работи, както каза някой тук!

216

Анонимен

преди 12 години

Може би по статистика сме първата страна в света по смъртност на родилки и бебета-Не по статистика сме първи на простотия която лъха от журналистите и участнисите в този форум

215

Анонимен

преди 12 години

Най-прекрасните моменти от живота на една жена за някои се превръщат в най-големия кошмар !

214

Анонимен

преди 12 години

Тия простотии със секциото пак дойдоха отвъд океана. Там богаташките от 30-те години още раждат така. Оня ден пък ни убеждаваха ,че американките си къпели бебетата 2 пъти в седмицата, защото то не се цапало. Бършат ги с мокри кърпички. Пък после децата били с алергии и пр. Явно не са чували за прочистващата сила на водата ? Защо все взимаме простотиите от всякъде ?!

213

дядо

преди 12 години

системно ни избиват по план ,като офце сме за тях,но щом си траем и само псуваме по форумите значи сме си офце

212

жена

преди 12 години

Едно време секцио се правеше, само когато наистина нямаше друг начин.Сега на безброй жени им се обяснява,че трябва да родят със секцио. Защото това са 2-3 хиляди чист приход за болницата и докторите.

211

констатация

преди 12 години

Ееее, много стана ! Може би по статистика сме първата страна в света по смъртност на родилки и бебета.Мисля,че :-Мед.персонал не взема на сериозно работата си-Медицинските реформи са с голям луфт-Търсената отговорност е детска игра/несериозна/-Не е нужна война - катастрофите и болниците са достатъчни