88

До 87

преди 12 години

Ние ли сме виновни, че *** Мара е родила 10 деца и ги е оставила на улицата?

87

Я стига

преди 12 години

Не така! Виновна е държавата, тя е тази, която създава условия за раждане и отглеждане на деца, създава условия за бизнес и работа, за отглеждане на деца! Аз какво съм виновна, какво зависи от мен това, че някоя 12 годишна има 3 деца?! Я стига прехвърляхте отговорности и вина върху всички! Има си конкретни ведомства и те носят отговорности и заради това взимат държавни заплати!!!!!!

86

ikavalov

преди 12 години

Ако напиша, че държавата е виновна, ще получа много плюсовеАко напиша, че ние не сме виновни пак ще получа много плюсовеНо аз ще напиша, че ние изграждаме тази държава и носим вина за бездомните деца.

85

Ира

преди 12 години

Между другото, много добре ни характеризира нас, българите, следния лаф: "Това не е моя работа!"Случвало ми се е да видя как майка бие дъщеричката си и й крещи, за дето се изцапала с колелото. Това става пред насъбрали се пред блока хора и никой не се намеси. Да, и аз не се намесих. Защото не знаех как да реагирам! Но следващият път съм подготвена и няма да позволя безотговорни родители да си мислят, че подобно поведение е нормално. Най-малкото трябва да я е срам и да не го прави публично!

84

darcas

преди 12 години

За липсата на човещина и бездушието на хората, не е виновна държавата. Държавата сме ние хората, и ако ние не се променим и не желаем промяна, тя няма как да дойде.Който може да помага, който не може, поне да не плюе тези, които помагат.

83

Анонимен

преди 12 години

Каква чувствителност,каква загриженост за бездомните хора.А кой измайстори строителната мафия,която с всеки изминал ден води хората на улицата.Стотици,хиляди хора едва издържат да плащат огромните вноски заради безумните мистификации на едно продажно долнопробно съсловие под егидата на държавата

82

!?!?!

преди 12 години

извинявайте, колеги, че пак аз..Ама за моите деца "детски" нямаше, защото дохода ни надхвърляше прага с 2,17 лв!Имаха децата ми съученички - женски *** - отпаднаха около 4 клас - бяха на детски, помощи, безплатни учебници и тетрадки! Сега тези *** - по на 23-24 вече имат по 4-5 деца, не работят и получават и "детски"и"социално"ПРОФЕСИЯ-издържан от"виновните"гражданиА защо не отнемат родителски права на ***? Агенции, инспекции, съд - всички дремят. А някой се мъчи да ни вменят

81

Ив

преди 12 години

Поредната напълно безочлива и нагла статия! Давайте да плюем всички как можело, видиш ли, да сме такива егоисти ! Ами ВИЕ - драга ми госпожо-автор ?! Освен, че ни показахте бездействието си и решихте да го направите достояние на всички не се ли замислихте дали вината не е при хора като вас ?! Кому сте нужни подобен тип поръчкови "журналисти" и констататори... е Богу, не ми е ясно !!!

80

Ира

преди 12 години

38 (Българин) - ние тук не говорим за не-българи! Те СА български граждани. Питам - децата ли е трябвало да сложат презервативи на родителите си? А това, че милото момиче с будни очи ще стане същото като майка си е точно вината на нас като общество - не сме го защитили и не сме му помогнали да получи поне някакъв шанс!

79

Ира

преди 12 години

Но в цивилизованите общества има социална система, която помага да се преразпределят ресурсите така че да се даде шанс и в случаи, когато не си имал късмет.41: Ира съм аз, Ирина Марудина. Не съм авторката на статията, но горещо я подкрепям! Предполагам тя отдавна е спряла да чете злостните коментари - аз поне така бих направила на нейно място39 (КауБойко) - виновни сме че си затваряме очите и позволяваме на родители без съвест (ако изобщо могат да бъдат наречени родители), да използват децат

78

Ира

преди 12 години

47: Държавата - това сме НИЕ! Всички ние позволяваме тези сватби с малолетни защото не ги спираме! Имаше случай на родило малко момиче, за което доктора не уведомил властите. Според него нямало нужда...42: Никой не ти казва да помагаш на Айше! Казваме ти, че трябва да спасиш децата й от нейната безотговорност. Или и те са виновни и сами са избрали съдбата си? С какво твоето дете е заслужило дом и обич повече, от колкото детето на някой бездомен? С нищо! Това е късмет.

77

покъртително

преди 12 години

Покъртителна статия! На онзи Свят ще има справедливост. Ще ли се намери място в Рая и за един български политик, който е допуснал, бащата да остане без работа и децата му да бъркат по кошовете, пък било то и ***.Няма родители, които да искат децата му да гладуват, но има мързеливи български политици, които не искат да се преборят с безработицата.

76

!?!?!

преди 12 години

Сори! Аз не нося отговорност за бездомните деца!!! Както и всички пишещи тук! Имам две - с много ограничения ги изгледахме, изучиха се! И сега са граждани - данъкоплатци! и плащат за бездомните деца и за родителите им!Нито сме убили родителите им, нито сме им взели дома и залъка от устата! Държавата не прилага закона - НК при безконтролното размножаване на малолетни! Деца - деца раждат!или по-точно - чавета! Има десетина партии "християн-"... н`ам к`во! Нито те, нито БПЦ помагат както е по све

75

Дани

преди 12 години

КАК ЛИ НЕ? АЗ ЩЕ СЪМ ВИНОВЕН ЗАРАДИ НЯКАКВИ СИ ***. ... НЕНУЖНИ СА..._)_ ЕЙ ТВА ДА ДУШАТ

74

ted

преди 12 години

извинявайте но проблема е в държавата не в обикновените хора и защо всички да сме отговорни аз с какво съм виновен че Аишето има 15 деца а е само на 30 проблема се решава с кастрация още при самото раждане ;)

73

da

преди 12 години

*** СЕ РАЗМНОЖАВАТ ЗАЩОТО ИМ ПЛАЩАТ ЗА ТОВА, А ИМ ПЛАЩАТ ЗАЩОТО ЗАКОНИТЕ СА ТАКИВА, А СА ТАКИВА, ЗАЩОТО НЯКОЙ ХОРА МНОГО ИСКАТ ДА ИМА МНОГО ***, КОИТО ДА ГЛАСУВАТ СРЕДУ 50 ЛВ. И ДА РАЖДАТ НЕГРАМОТНИЦИ И ПРЕСТЪПНИЦИ

72

fee

преди 12 години

ako bewe darwavata kakto piwe n. 70 as i ti nie stewe darwavata da se opravi ama mnogo gi ima slagat si v dwobovete.e takvis kato gi ima bg niama da se opravi

71

fee

преди 12 години

abe stiga *** *** te sa deca i ne gi interesuva dali sa *** ili ne i te iskat da si jadat i da piat ama izobwo ima li cisti balgari v bg vsichko miw maw

70

Айде бе

преди 12 години

Ние сме виновни???че *** дрискат чавета повече и от кучетата,че ги заебават по улиците или ги карат да ходят да просят,хвърлят ги пред колите да изнудват шофьорите за пари,а ние през това време си плащаме осигуровките,а като идем на лекар се оказва че с нашите осигуровки са лекувани *** и ние пак трябва да си платим???Ралица,вземи си едно от тези *** и не ме занимавай.Аз няма да ги съжалявам,имам проблем с тях,а ти щом ги обичаш,вземи си колкото можеш,и им бери ядовете!

69

question mark

преди 12 години

още нещо. Държавата, та държавата.. все едно е някаква фицкия, все едно се се изчерпва с Б.Б.. Авторе -- Държавата това си Ти. Държавата това съм Аз. Държавата сме всички ние, и от нас зависи дали нещо се променя или не.