293

Анонимен

преди 13 години

С НЕРАЗПЛАЩАНЕТО СИ БОРИСОВ СЪСИПА ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ ХОРАТА И БИЗНЕСА В БЪЛГАРИЯ КАТО НАНЕСЕ ЩЕТИ ЗА МИЛЯРДИ ЛЕВОВЕ И ВКАРА ДЪРЖАВАТА В ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА.САМО НАП Е СЪБРАЛ С 1 МИЛЯРД ПО-МАЛКО ПРИХОДИ ЗА 2010-ТА СПРЯМО 2009-ТА.ПРАВИТЕЛСТВОТО ТРЯБВАШЕ ДА АКТУАЛИЗИРА БЮДЖЕТА И ДА НАМАЛИ ЧИСЛАТА ЗА ДА ЗАБЛУДЯТ НАРОДА, ЧЕ НАП СИ Е СЪБРАЛ ПАРИТЕ НА 100%-ТА.ГЛЕДАЙТЕ ЦИФРИТЕ И НЕ СЛУШАЙТЕ КАКВИ ЛЪЖИ ВИ ГОВОРЯТ ВСЕКИДНЕВНО.

292

Анонимен

преди 13 години

ОТ КАКТО Е ДОШЪЛ БОРИСОВ НА ВЛАСТ ОПРЕДЕЛЕНО МОЖЕ ДА СЕ КАЖЕ, ЧЕ ДЪРЖАВНИТЕ ПАРИ СЕ ИЗПОЛЗВАТ ЗА РАЗПЛАЩАНЕ И НЕ СЕ ДЪРЖАТ ПО БАНКИТЕ ЗА ДА ПЕЧЕЛБАРСТВАТ ТАКИВА КАТО СИ БАНК.

291

Боко Рубльов

преди 13 години

Можете да си лаете колкото искате..*** съм бил - ми вие като ме избрахте , какви сте?! Сега ще стоите и ще гледате , докато ние си делкаме комисионните с другаря Гоце и другаря Златев..Следващите избори пак за мен да гласувате..Че засега само едни 6 млрд от пакта и 11 млрд от Белене ми е далаверата..А Цецко има пак бебе и тия апартаменти не стигат - ще трябва да индексираме..Който е недоволен , може да звънне в Лукоил - с част от рушветите предплатихме и място в Сибир - за недоволните.

290

KOKO

преди 13 години

Пишете против Русия тyрчета,само че тук сте 3 а България е 7 милиона които мразят турция и обичат Русия,боко го знае и затова ще построи АЕЦ Белене-няма избор

289

В името на НАРОДА

преди 13 години

Предлагам ДЕБАТИ във форума за да заформим ДИСПУТ после ще трябва КВОРУМ за да стигнем до КОНСЕНСУС. Ако някой ще предлага НОУХАУ сега е момента само без БАРТЕРНИ сделки от ОФШОРНИ компании :)

288

Анонимен

преди 13 години

Да, наистина няма нищо. Мишо Бирата вече го няма, съратниците на Боко от СИК и тях вече ги няма, Цветелинката я няма, доходите на тъщата на Цвъцко и тях ги няма. А най-вече ги няма парите от цигарената контрабанда, защото с тях здраво плащат на драскачи като тебе и купуват *** гласове.

287

Анонимен

преди 13 години

И ЕДНО ЧУДОВИЩЕ ДА БЯХМЕ ИЗБРАЛИ ДА НИ УПРАВЛЯВА ЩЕШЕ ДА ИМА ПОВЕЧЕ ЧУВСТВА ОТ БОРИСОВ.

286

UK

преди 13 години

В интернет се разпространяват призиви Не зареждай в Лукойл и Бойкот на Лукойл!. Във Фейсбук има бързонарастваща група Не зареждам в Лукойл, откъдето е илюстрацията). Призивите да се бойкотират бензиностанциите на Лукойл имат всички основания и със сигурност едно солидарно отношение на шофьорите може да нанесе загуби на монополиста. Правителството удари мощно рамо на Лукойл, така че да притисне другите на пазара. И Борисов представи това като грижа за задържане на цените на горивата. Всъщност е обратното това е подкрепа за Лукойл да печели повече. Защо? Правителството подписа странен меморандум за замразяване на цените с Лукойл. Странен, защото се замразяват цените на дребно, а не на едро, и то само в бензиностанциите на Лукойл. А Лукойл държи 25% от пазара за продажба на горива на дребно и 70% от пазара за продажба на горива на едро. И поради това, само 4 дни след като подписа меморандума, Лукойл вдигна цените на едро. Така всички останали бензиностанции, които купуват бензин от Лукойл, са принудени да плащат по-скъпо и същевременно да не вдигат много цените на дребно, за да се конкурират със замразените цени на Лукойл. Конкурентни фирми, които продават горива, нарекоха това нелоялна конкуренция с подкрепа на правителството. Вторият бонус, който правителството бутна на Валентин Златев, е решението да не се слага биогориво в състава на дизела до края на годината. При постоянно поевтиняващото биогориво и растящите цени на минералните горива такава мярка е безсмислена. Но всъщност не е. Тя позволява на Златев да пълни още повече гушата точно 4% повече, колкото беше процентът на биогоривото в дизела. Това ли беше причината икономическият министър Трайков да бъде отстранен от преговорите с Лукойл? Меморандума го договориха и подписаха Дянков и Борисов. Тяхна е и отговорността. Борисов е подкрепил стария си приятел от 20 години Валентин Златев. Самият Златев се държи като губернатор на България. Наруга арогантно икономическия министър, който основателно попита защо като акцизът е най-нисък в България от цяла Европа, при това за дизела е по-нисък, отколкото за бензина, а дизела струва у нас повече, отколкото в други страни. В писмо до медиите Златев се подигра с Трайков, а премиерът Борисов, вместо да си защити министъра, защити Лукойл. Някой да не е разбрал, че Борисов подпомага Лукойл? Тези заслужават бойкот, наистина.

285

Анонимен

преди 13 години

не заслужаваме аец. За нас требе само фотоволтаици и перки, та да имаме ток 8 часа дневно, ама ако е слънчево, и да е 8 пъти по-скъп! Тогава доста профани ще спрат да пишат из нета глупости. Аз съм "ЗА" веи. Така простотията ще се редуцира....

284

Анонимен

преди 13 години

Тиквената трагикомедия, на която сме свидетели, прави дори плъх Станишев да изглежда приемлив !

283

Анонимен

преди 13 години

Попитали радио Ереван: Как така Боко казва, че цената на АЕЦ Белене ще е 26 000 000 000 евро. Радиото отговорило: Нашето проучване показа, че когато Боко запитал специалистите колко ще струва АЕЦ , му отговорили- "Два милиарда до тук и още шест за довършване" От тогава Боко цитира двайсет и шест милиарда.

282

MARA

преди 13 години

do 269Толкова ли си глупав,та едно изречение нормално не можеш да съставиш!!? Или не можеш да ми отговориш защото няна как!!Аз съм права в случая,давам ти доказателства СТРАНДЖА а ти заминавай за турцията,ама и там ще строят руснаците АЕЦ

281

до 257

преди 13 години

Ами като само реакторите и строежа е договорен за 6 милярда според медиите колко прави бе, червенотиквеник?Като прибавиш площадката, допълнителните мерки за сигурност,които от ЕС ще ни задължат да направим след като ги прескочихме, инфраструктура и извеждане от експлоатация един ден, плюс лихвите, които са си прибавили руснаците за парите които ни заемат, колко прави бе?Твойта майка продажна, ей такива като теб , червени кратуни заробиха България!!!

280

Анонимен

преди 13 години

АЕЦ БЕЛЕНЕ И 2 РЕАТОРА ЩЕ РАБОТЯТ НАЙ.МАЛКО НО 2019-ТА ГОДИНА КАТО ИСКАТ ДА УДЪЛЖАТ СРОКА С 5-20 ГОДИНИ АКО ИМ РАЗРЕШАТ.ИЗОБЩО НЕ НИ ТРЯБВА АЕЦ СА ГЕРА АКО НИ РАЗРЕШАТ ДА УДЪЛЖИМ ЖИВОТА ИМ.

279

Ново 20

преди 13 години

От руската компанията Росатом обявиха, че стойността на договора за АЕЦ Белене не се променя, той остава 6,298 млрд евро.Изявлението на компанията е по повод споменатата пред руски депутати от изпълнителния директор Кирил Комаров, отговарящ за ядрения енергиен комплекс в Росатом", сума от 8 млрд евро стойност на проекта АЕЦ Белене".Уточнява се, че Комаров е имал предвид общия обем на инвестициите в проекта, както следва:- вече вложените средства до този момент;- разходите за консултанти;- стойността на ЕРС-договора (договор за инженеринг, доставка и строителство), който остава 6,298 млрд евро.

278

Анонимен

преди 13 години

Направо се отвращавам, като виждам че и в 21-ви век, 20 години след световния крах на милиционеро-комунизЪмо-социализЪмо в България е пълно с рубладжии.Вие сте срам за българската нация !!!

277

ОБЛЪЧЕНИ

преди 13 години

В България вече има ОБЛЪЧЕНИ! Бързо затваряйте прозорците и не излизайте навън да не дойде заразата и при вас. Тогава всички ще бълнуват РАДИАЦИЯ!Във форума се забелязват хора които развиват детерминистични ефекти а при някои се наблюдават вече и стохастични. Края за тях е близо. Да се помолим дружно за душите им. АМИН

276

Анонимен

преди 13 години

Петър Димитров заяви, че 56% са платени на "Атомстройекспорт". По неговите думи в края на управлението на тройната коалиция- кабинетът "Сакскобургготкси" и кабинетът "Станишев" са похарчили общо 430 млн. евро.Той е категоричен, че първият реактор за бъдещата АЕЦ е предплатен.В кулоарите на парламента бившият енергиен министър оповести още, че България е похарчила 297 млн. евро по проекта АЕЦ "Белене". Тези данни той получил в парламентарен отговор от наследника си Трайчо Трайков за похарчените средства от това правителство от началото на изборите до сега.Сега са похарчени близо 300 млн. евро. за един проект, който на всеослушание се обявява за лош, за съмнителен и по който няма отговори, коментира още бившият енергиен министър. Той посочи, че ако има допълнителни изисквания за сигурност от ЕК, те трябва да бъдат спазени.Петър Димитров обясни още, че питал Трайчо Трайков ако цената на АЕЦ "Белене" е 6 млрд. евро каква ще е себестойността на тока, произведен от нея. Министърът обаче казал, че не знае колко би струвала електроенергията. "Как тогава водим преговори. Аз не знам как се взимат решения, ако ние не знаем колко ни струва електроенергията", недоумява червеният" депутат.Напрежението от страна на Русия е естествено и обяснимо, смята още той. Той е песимист, че в близките две години България ще има ясна и категорична позиция за новата централа в Белене.Петър Димитров обясни, че е напълно възможно бившият шеф на НЕК Красимир Първанов да е подписвал документи за АЕЦ без знанието на министъра, но според него Трайчо Трайков е трябвало да бъде сигурен в действията на Първанов.

275

Анонимен

преди 13 години

до 270 - Ти налистина ли вярваш, ча така нареченията народ ще има някава полза от АЕЦ-а. Полза ще имата единствено мутро-олигарсите, български и руски, които ще натъпчат още по-яко банковите си сметки. Народът ще го издуха и освен това ще плаща доста по-скъп ток. Така е в България.

274

Анонимен

преди 13 години

бе мара е права, ама тоа неук народ дет мрази да мисли, като как ще разбере сложната мисъл? На тоя народ ако му говориш за нещо различно от далавера и гювеч - нема да те разбере.