493

Анонимен

преди 13 години

Армия окупаторка? Я ми изброй колко руски военни бази имаше тогава и колко американски има сега. ------------- Всички български поделения бяха руски военни бази. А НРБ беше 16-та република. Де факто.

492

странник до 554

преди 13 години

Има паметници на нацизма-Бухенвалд,Освиенцим,Хатин,френското село край морето,Лидице!Това е историята-да помним и да не съгрешаваме пак по същия начин,да се поучим!Разрушавайки паметниците заличаваме паметта си и правим или има предпоставки да правим същото!И да се въртим в кръга безцелно!!!

491

някой

преди 13 години

До: Обикновен българинУважаеми обикновени българино! Аз никога не съм бил русофоб, обаче паметници се издигат най-вече в памет на загиналите. Та да могат живите да си спомнят за мъртвите. Да, вярно е че във Виена има също паметник на Съветската армия, но той е в памет на загиналите близо 18000 съветски войници в битките за Виена.В Братислава също има такъв паметник, но същевременно и гробница на загиналите 6845 съветски войници. Би ли ми казал в София колко са загинали освен от препиване?

490

Обикновен българин

преди 13 години

Уважаеми дами и господа, никога не съм бил русофил, но съм и против сриването на паметника за да се превърне мястото в МОЛ или паркинг,Лидл и тем подобни простотии.Ако трябва да бъда откровен предпочитам да се вдигне до него и паметник на нацистката армия и съвсем да бъде махнат паметник/паметна плоча на загиналите американски летци.Еми м.а.м.а му стара човек се учи от историята и този който не се вглежда в нея а се носи с модерното течение обикновено се дави в него...

489

@

преди 13 години

Така е , но е ясно че не ни се случи най-добрата хипотеза!Великия СССР загуби без един изстрел Студената война, а и ние с него!Предателя Горби, поне да беше капитулирал под някакви условия - напр. опрощаване дълговете на соц. страните!Има сведения в мемоарната литература, че САЩ са били подготвири няколко трилиона като компенсация за разпускането на Варшавския договор, но не са били поискани!Оти ручахме жабетата?!?Егати великата страна! През 70-80г. на тея нещо им става тотално изперкват!

488

странник до 538 пак

преди 13 години

Паметникът и по-точно паметниците на Българската армия има и те са в старите,исконни български земи-Македония!Паметник на българската армия има в почти всяко населено място-паметници на тези,които дадоха живота си да я има България,макар и орязана!А ни продаваха и ни продават политиците-онези с гузната съвести сметки в чужбина!Прощавайте за резкия тон,но истината и историята са такива и не можем да живеем извън тях!Няма как!!!

487

Случаен

преди 13 години

Хипотези много. Но историята е такава каквато е. Колкото и подскачаме, не можем да я променим. А дали сме щяли да бъдем "облагодетелствана" държава е много спорно. След евреите и ***, немците можеха да решат да ни поразчистят и нас, като тъмни балкански субекти.

486

+

преди 13 години

Да да почти споделям!Но пак повтарям фашизмът и комунизмът са престъпления против човечеството от еднакъв порядък/дори за нас комунизмът е от по-голям порядък защото още му теглим последствията/! И като така както няма паметници на нацизма, въпреки че нали и той е история и не е като да не е имало подобни, така не може да има и на комунизма!Бих разширил въпроса и за паметника на терористите в Борисовата градина /т.нар. партизани де/ както и на всякъде из страната!

485

Анонимен

преди 13 години

Да я махат тая грозотия! Като толкова много си държат на нея, да направят като в Унгария, там има музей на комунизма и в двора му е пълно с такива грозотии, обаче из града няма да видиш такова нещо. Да направят и тук така. Таман ще изкараме и малко пари, защото японските туристи са луди на тема снимки с подобни монументи. В Унгария поне беше така. Ето ви решението. 2 в 1. Не загрозяваме гледката и изкарваме пари. Който е съгласен да сложи +.

484

странник

преди 13 години

Уважеми,едва ли е национална гордост рушенето на паметници с цел избърсване гузната съвест на някои негодници!А за бомбардировката сте прав и не съвсем-има паметник на загинали американски летци-на тези,които пускаха бомбите над София!!!И не знам дали си спомняте,но през 80-те години на миналия век имаше ПРОТЕСТ против преместването на паметника на загиналите летци-защитници на София!И участвуваха първия космонавт и редица военни пилоти!!!Такива ми ти работи,човече!!!

483

+

преди 13 години

Точно така!тези плочи ги разрушиха комунистическите ***, за да поставят отвратителниа "осмоъгълен петохуйник" от който на хората им се повдига!Но тогава тук пишещите червени "защитници на историческото наследство" си траеха като бълхи в ***!

482

+

преди 13 години

И тогава същия този паметник /само автомата в ръката на войника вместо "Шпагин" щеше да е "Штаер" ли беше съответния немски аналог/ щеше пак да си е тук само че като паметник на Вермахта!

481

някой

преди 13 години

До: номер 539Ами аз си спомням че имаше нещо като войнишки паметник - паметна плоча с имената на загинали български войници на мястото дето сега е градинката пред НДК. Бях много малък но го помня. Когато построиха НДК-то тази плоча просто изчезна!

480

@

преди 13 години

до 545Ако бяха победили германците - Бг щеше да е натри морета! Хитлер щеше да умре 50-те години /имаше филм за тази хипотеза/! Щеше да започне нормализиране на отношенията със САЩ, които не са окупирани!Европа щеше да е е обединена но вместо евро щеше да има марка! Щеше да има безвизово пространство включващо Германия, Италия, Унгария, Румъния и България! Всички останали щяха да чакат пред посолствата на тези страни за визи!А да и да не забрявя и нямаше да има *** на които да плащаме тока

479

Бат.В.Бойко

преди 13 години

АБе Вие работа нямате ли си че ще обсъждате паметниците!Ако ме изберат за президент ще ви пратя всички в БЕЛЕНЕ

478

al

преди 13 години

Паметника си е хубав,нека си стои. На накой все нещо му пречи!

477

Случаен

преди 13 години

Ако бяха победили германците, теб нямаше да те има да пишеш по форумите.

476

Случаен

преди 13 години

Ами давай да ги бутаме всичките. Все на някой му пречат.

475

Pfff

преди 13 години

Нация, която руши своето минало няма бъдеще!

474

Селянин

преди 13 години

Да за това си прав.Ще става и по-лошо.