42

Анонимен

преди 13 години

Започват опити за реставрация на миналото. Първоначално така чрез изкуство, музеи и т.н. Имат пълната икономическа и почти пълна политическа власт и се чувстват недосегаеми. Ако искаме да имаме бъдеще трябва да се освободим от комунистическото минало. Най-главният мотив - децата трябва да се научат че са свободни хора и могат да постигнат всичко, а не че живеят за повелите на една партия и благополучието на негодниците, които са се събрали в нея.

41

Л

преди 13 години

Значи трябва да осъдиш 90% от хората над 40 години , защото всички са били членове я на консомола , я на партията.

40

Анонимен

преди 13 години

Голяма глупост беше разрушаването на мавзолея, но иначе с какво щеше да влезе в историята онзи дето го взриви. Глупост ще е и неговата реставрация.

39

и ся кво

преди 13 години

Чорбаджията като пръдне,ние се насираме в знак на "братска солидарност"!Не ни е за пръв път,няма да е за последен!Вместо с демократичен хъс и дръзновение новоизлюпените "европейци" да събарят този символ на "мрачния тоталитаризъм",можеха да го направят дискотека,например "Мумията",или ВИП-тоалетна,където всеки демократ да си казва фигуративно мнението за комунизма!Срещу заплащане,естествено!Бъдете сигурни,че на цели стада нашенските мераклии щяха да чакат на опашка!:)

38

българин

преди 13 години

Тъй като не ми се занимава да плюя червени ***, нека да обобщя, ЧЕ Е МНОГО ПО-РЕДНО КОМУНИСТИТЕ ДА СЕ СЪДЯТ, ДО ЕДИН, ДА СЕ ОСЪДЯТ ЗА ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА ИМ И ПРЕСТЪПНАТА ИМ ИДЕОЛОГИЯ, ДА СЕ ИЗОЛИРАТ В КОНЦЕНТРАЦИОННИ ТРУДОВИ ЛАГЕРИ-ЗАТВОРИ, ЗА ДА СЕ ПРЕСЕЧЕ ПЪТЯ НА СМЪРТОНОСНАТА ИМ ЗАРАЗА, А КОЙТО ИСКА ДА ПЕЧЕЛИ, ТЕЗИ ЗАТВОРИ ДА ПОКАЗВА НА ЖЕЛАЕЩИТЕ, СРЕЩО ЗАПЛАЩАНЕ в ДЪРЖАВНАТА ХАЗНА.

37

Анонимен

преди 13 години

На мен пък ще ми е интересно да го разгледам.

36

българин

преди 13 години

Ако днешните германци не са си направили труда да преименуват ИЗТОЧНОгерманските улуци, кръстени от комунистите на съветския агент Димитров, то си е тяхна работа, явно не им пречат толкова или си имат по-важни дела. НО, В ТЯХНАТА ДЪРЖАВА ИМАШЕ, А ИМА И ДО ДНЕС ЗАБРАНА КОМУНИСТИТЕ ДА ЗАЕМАТ РЪКОВОДНИ МЕСТА В ДЪРЖАВНАТА АДМИНИСТРАЦИЯ, ВКЛ. УЧИЛИЩАТА И УНИВЕРСИТЕТИТЕ. ОСВЕН ТОВА, В ИЗТОЧНА ГЕРМАНИЯ ИМА ЛУСТРАЦИЯ. Затова не им са важни имената на улиците. А у нас продължава червеното управление.

35

Анонимен

преди 13 години

Редно е Бакърджиев да заплати срутената сграда. То лесно се руши, ама нищо не е изградено.

34

Анонимен

преди 13 години

До 39. Не знам през кой комунизъм си живял но това с празните витрини беше след свалянето на Тодор Живков!!!

33

алоо

преди 13 години

По-добре да се направи един музей на комунизма - 1 стая - магазин с празни витрини, 2 - стая - луксозните вили на тато и политбюро, 3 - стая - Белене и другите лагери, 4- стая Кореком, 5 стая - човек пише донос за съседа, 6 стая - за 6-то управление, или ДС.

32

българин

преди 13 години

В написаното от 31 няма нищо неприлично, а само чиста истина. Идеите за равенство и братство датират от много преди комунистическите, а благоденствието ви го видяхме и му се наслаждаваме и до днес. Така че, прав е Чърчил, който казва, че комунизмът е идеология на завистта и че който на младини не е бил социалист (не комунист), той няма сърце, но който е останал такъв и на старини, той няма ум.Така че, цинично е не написанато от 31, а твоето йезуитско скимтене.

31

българин

преди 13 години

Гадино червена, паметниците на съветската армия и мавзолеят с мумията на Гошо Тарабата не са паметници на културата, а на липсата на култура и цивилизованост, и най-вече на робска зависимост от СССР. Така че, мястото им е или на ***, или в музей, който заклеймява, а не възхвалява, нито пък прави атракция от комунизма. Ако ти са толкова мили, ходи в бившия СССР, там ги гледай на воля, тъкмо ще освободиш малко чист въздух за нас, останалите, некомунистите.

30

Скът

преди 13 години

До 31 - Появата ти във всеки коментар е неприлична.Когато се съсзаваха идеите за равенство,братство,благоденствие никой от пишещите тук не са били родени.Само че, тези идеи се измениха,така както сега ББ,ЦЦ и Дянков видоизмениха демокрацията.Не винете обикновените комунисти.Те не са виновни за световната разруха и на идеи.И като пишеш не бъди циничен.

29

алоо

преди 13 години

ХАХАХААХ - турчин ще възстнови паметник на човека, който нарави Възродителния процес:))) Евала Вежди, евала - по *** министър от теб е само Дянков!

28

Kamelija

преди 13 години

В много градове на Германия има улици на името на Георги Димитров В България всичко се унищожава и нищо не се създава

27

българин

преди 13 години

Ето, и този *** си показа червената мутра - хем некадърник, хем пияница, хем корумпиран, хем търгаш, хем бивш мултак, хем доживотен (естествено) агент на ДС, хем турчин. С две думи - 100%ов ***. Нискоинтелигентен доживотен лапач, под крилото на Партията-майка. Такъв не може да прави музей на комунизма, защото самият е комунист - и по манталитет и по принадлежност. Предназначението на музея на комунизма е да го заклейми, а не да го експонира пред невежи хора от запад и изток за пари.

26

Един

преди 13 години

Защо Костов събори един паметник на културата?Това бе една хит идея на един ненаситник.Хората във всички страни умеят да пазят историческите си ценности и печелят пари от това.Само неи,българите със сърце овцедушие,мързеливци, не можахме 21 години да проумеем това.Вижте Германия,Русия, та и Турция,Португалия,Испания.Света цени високо това което има.А ние с лека ръка го рушим.Поредно изявление за събаряне на Паметника на Съветската армия в София и подета песен в Бургас.А тук са скпити много пари.

25

Анонимен

преди 13 години

Комунизма е най-човеконенавистната и мракобесническа система, която е минала през България. Не мога да разбера колко болен и дефектен мозък трябва да има човек за да иска от това да прави туристическа атракция и музей. Вярно е че историята няма как да се изтрие, но ако имаше как - сега щяхме да сме много по-добре.

24

Анонимен

преди 13 години

Това е все едно в Пирогов да се направи музей в който да се изложат снимки на всички тежки и гадни заболявания - разкъсани рани, проказа, циреи, кожни инфекции и т.н. Хората по света не се хвалят с лошите си заболявания. А на нашите политици май им се иска връщане назад.

23

онбашията

преди 13 години

със сигурност много хора ще посетят такава изложба, идеята не е лоша :)