155

Боби

преди 13 години

1. Казах госпожа, понеже не знам дали сте омъжена или не - когато човек няма тази информация е длъжен да се обърне с "госпожо" - етикеция е :)2. tere bwewtr Ви е написал това, което имах предвид.3. Познавам 3-4-*** студенти от УАСГ, които сега са при нас - дошли са именно понеже лабораториите тук са много по-добри и самите университети имат по-добра финансова възможност да платят за изследванията.4. Това е много хубаво.5. Знам какво е да се дипломираш с отличен, и дори с пълен отличен - изобщ

154

Dan

преди 13 години

Студентски тост - Да пием за тези които смятат, че сме тук да научим нещо! Наздраве!

153

емигрант !!!

преди 13 години

ааааааааааааахахахахахаХУХАУХАУХАУХАУХАУХАХАХХАУХАУАХХАХАХА МММММММММММбУ ХА ХА ХА ХА ЗАЩОООООО ЗАЩО ЗАЩО З З З З З АААААААААЩО ПОД СТАТИЯТА " dnes.bg/redakcia/2010/11/09/kakvo-shte-pishat-vestnicite-utre-iskash-li-izvynredno-izdanie.103226 " НЯМА МЯСТО ЗА КОМЕНТАР ЗАЩО ТАМ НЯМА КЪДЕ ДА КЛИКНЕМ НА "Напиши коментар" ааа ? аааааааааах ах ах ............ ах !!!няма ! ннннннннЯЯЯЯЯЯЯЯма да се абонираме ! НЕ ИСКАМЕ НОВИНИ С КОНСЕРВАНТИ , НЕ ИСКАМЕ КОПИ-ПЕЙСТ , РАЗБЕРЕТЕ !!!

152

WQBFG

преди 13 години

Obijdash taka Umovete na balgurskoto obrazuvanie onez sisksi b tehnishskiq universitet saUmovete na naushnite genii te sa nai gotinite preodavateli i ubushavat dobri kadri za tiu studetite hodqt masovo po studetski brigadi. za tui sa tolikova kashestveni i kato kolishestvo prepodavateli.. Tez umove pidstivlqvat badeshteto na nukata i te stidetite sa umovete na tehnisheskiq um..

151

Ale

преди 13 години

Според мен по този начин се опитват да доунищожат висшето образование. Учат се много полезни неща в университетите, дават ти освен знания и умения как да се пребориш със ситуацията в България. Аз съм завършила ТУ-София и съм много доволна, даде ми страхотна основа, както и стремеж към развитие и желание за нещо по-добро. Научих се да се боря сама, да си търся сама реализация по специалността, без да разчитам на връзки.

150

????????

преди 13 години

според мен тефлон.....

149

Анонимен

преди 13 години

Нека обобщимда си учил( нещо) е важно, но още по-важно е да имаш опит (стаж) , следователно трябва докато си учил и да работиш ,за да може като завършиш хем да имаш опит ( професионална представа, практика) също така и тапия ( теория) друг е въпроса колко хора умеят да смогнат

148

посветен

преди 13 години

Висшето ни образование е пълна дупка. Загубих си няколко години да уча простотиии в ТУ, от които вече не помня абсолютно нищо. Всичко, което ми трябва за настоящата ми работа съм си го учил сам. В университета учиш само теория, повечето напълно ненужна, а в реалнита практика не знаеш нищо. Затова и никой не ви взема на работа.Да не говорим че 95 % от студентите си взимат изпитите или с преписване или с подкуп.Така че няма как да ви третират по различно от тези със средно образование.

147

tere bwewtr

преди 13 години

Има аситетнти 80 набор 77 набор 78 набор странно, но факт. Има и такива къде гонят 40 лазарника и още лежат на таз кълка.

146

друг инж.

преди 13 години

Моето момче, (не се обиждай, но явно си почти на годините на сина ми, затова така се обръщам към теб) аз, когато завърших и започнах да си търся работа, през далечната 1994 година, започнах като бачкатор в производството. След година се отвори място за началник-смяна, имаше конкурс, явихме се няколко човека, все иженери, които работехме в цеховете, аз успях да спечеля и така тръгнаха нещата... В последствие напуснах фирмата, намерих си друга, по добра и по платена работа, но вече ИМАХ СТАЖ! Но това е друга тема, въпросът ми към теб е, това че съм започнал на от по ниско ниво и от значително по ниска заплата, прави ли ме по малко интелигентен?!

145

dasea

преди 13 години

Инженерите посторихте ли една лодка и един самолет? Инжанерите.....ебре- дебре, тези Инжанери!

144

Анонимен

преди 13 години

horata navsiakade po sveta sa ednakvi, zivot v drigi usloviia gi pravi razlichni i vsue se opluvat dezata na balgaria che bili loch material i vsekakvi, za totalitarnata prostotia na vlast u nas sa edinstvena nadezda

143

до Боби

преди 13 години

1. Не съм госпожа.2. Всичките ни асистенти са на възраст под 40 години. И не мисля, че възрастта има значение. Важното е да са наясно с новите технологии.3. В университета има напълно оборудвани лаборатории за всякакви изпитвания.4. През всеки семестър имахме практика извън София.5. Ако знаеше какво означава да се дипломираш с отличен в УАСГ, въобще нямаше да се занимаваш с мен по форумите!

142

селкор

преди 13 години

Боби като си толкова умен кажи кое е правилно :талафон, телефон или тилифон?.Защото си май за първото

141

bluEyes

преди 13 години

*** е, че всички знаем за какво става въпрос, но не правим нищо. Жалко, че няма кой да поведе хората в правилната посока...

140

Анонимен

преди 13 години

Тъжното е, че "повторителите" са навсякъде в наши дни. Колко хора например, когато възприемат даден модел на поведение си задават въпроса "това наистина ли е МОЕТО аз, това което АЗ наистина искам да бъда?. Колко хора плюещи се на тема "капитализъм", "комунизъм", "християнин", "мюсюлманин" са положили някакви усилия да вникнат в смисъла на всички тези идеи и концепции?. Поколения изразнаха с лозунги, в среда която не стимулира критично мислене, всъщност...никакво мислене.

139

инж.

преди 13 години

миналата година завърших ТУ-софия и още си стоя без работа. Упорито отказвах предложения за 500-600 лева, просто защото се имам за по-интелигентен от работещите за 500лв. В момента приятелите със средно вземат по-голяма заплата от мен и са предпочитани на интервю защото имат стаж. А за инженер в БГ работа няма. Сам се убедих в това одавна, въпреки че не съм спирал да търся.

138

Боби

преди 13 години

Прав си, Митко. Една колежка от УНСС вече станала асистентка, а не знаеше какво е актив и пасив и каква е разликата между тях. Иначе - асистентка. А като я погледнеш - манекенка на някаква агенция, руса, ***... пИрфектната чалга-тигрица :)

137

Анонимен

преди 13 години

до 131а нормално ли е 5 години да набиваш такиси за обучение и още хиляди за други разходи, да полагаш усилия за усвояването на дадена материя и още стотици неща и на края най добре платената работа която да ти предложат е като охрна в сот примерно?Проблема е в това че когато хората ссъс средно и висше образование са заплащани и третирани еднакво то следването на висше се обезмисля

136

гурбетчия

преди 13 години

Понеже съм много "по-необразован" от вас българите,искам да ви попитам как е по-правилно : Каквато е България,такива са и студентите! Или : Каквито са студентите,такава е и България!