110

Лисан

преди 13 години

За пръв път и аз да съм съгласен с Боко за нещо.

109

Мефистофел

преди 13 години

Пак не съм съгласен, по - скоро Путин идва, за да набие канчето на Борисов, който сам не знае на кой Бог се кланя. Резултата от срещата ще е увеличение на цени, и договорка за "баварските" руски инвеститори, защото все пак Путин е руския Премиер, а българския трябваше да е Борисов или поне него избрахме на последните избори. Според мен Борисов иска да търгува със суверенитета на България и то не в полза роду ... Това българите няма да го забравят никога ...

108

Анонимен

преди 13 години

И аз така мисля!Путин и без пари ще я построи! Голяма слабост са му Балканите:) Обаче требвало още около 2,5млрд, според Трайков:) ща крадем ли пак? Какво ще правим:)

107

анонименс

преди 13 години

и Тракия беше нива преди 2 години..

106

работещ

преди 13 години

Германия, казваш, има 24 АЕЦ и повече не им трябват. Добре. Ние имаме 1 АЕЦ и ни трябва втора, на всяка цена, преди други да ни изпреварят, защото ще изнасяме ток на Балканите. БВП на Германия колко пъти е по-голям от нашия? Нашият през 2020 г. какъв ще бъде, та произвеждането му да изисква 2-ра АЕЦ? Разширението на съществуващата АЕЦ не е ли вариант? И накрая, има ли сраввнение между "нормата" на крадене при строеж на голям обект в Германия и в България?

105

Господар

преди 13 години

Платените и продажни медии са проклятието на България. Те са едни рупори на господарите си, продали са съвестта си за единия хляб.Такова нещо "свободни медии" няма, защото някой трябва да ги храни и никой не хапе ръкта която му дава хляба.Който владее медиите, владее мисленето, а в него са парите, тогава за какво говорим. Днес ще вдигнат ББ до небесата, утре ще го смачкат в блатото, защото така иска господарят им (на DNES.bg).

104

Анонимен

преди 13 години

Ти май така и не си разбрал защо се подиграват на ББ:) Ми нали Русия беше империя на злото и ни поставя в зависимост бре:)))) Ето затова се подиграваме на всички политици,ако не си разбрал:) Върни се на някои изказвания на ББ и ще разбереш:)

103

мислещ

преди 13 години

1. В условия на криза това е напълно излишен проект2. Обвързване с Русия няма да ни донесе нищо хубаво. Да не говорим за остарелите руски технологии.3. Доста експерти казаха, че района на Белене е сеизмичен и правенето на централа там е меко казано глупост.Аз вече сериозно се замислям дали да не избягам от България за постоянно..

102

Хм

преди 13 години

"подкрепям АЕЦ "Белене", защото ако не я изградим, през 2020 г. България ще срещне сериозни проблеми с производството на електроенергия. А тогава Турция ще има вече 4 атомни реактора" А ЗДРАСТИ!!!

101

ДАН

преди 13 години

Геотермалната енергия е НЕИЗЧЕРПАЕМА !!! Направените вложения ще се изплатят милионократно ! Много ясно че не се въвежда за да могат американците да държат света чрез петрола и да си правят квото си искат.

100

IND

преди 13 години

Русия иска да си запази влиянието в региона и затова Путин идва на крака тук и ще приеме дори и по-неизгодни условия за да може страната му да участва в енергийните ни проекти. Предполагам, че Бойко ще се възползва от това и ще се сключат изгодни за нас договори.

99

Анонимен

преди 13 години

Браво на Борисов, освен магистрали ще ни построи и нова АЕЦ, оправи ни пенсионната реформа, от догодина се въвежда електронния здравен картон, което значи и здравеопазването ни ще оправи. И се надявам накрая да оправи сбъркания чип на червенотиквенчовчетата, та да станат и те нормални хора и да мислят нормално. Ще стане като в оная песен: "И тогава, и тогава ще настъпи такъв живот" - най-после България ще стане бяла държава.

98

Анонимен

преди 13 години

Тази централа трябва да бъда построена... Не само нови работни места, ами и възможности за износ на ток(към новосъздаващата се Велика Албания, например ;).Освен това енергоразпределителните компании трябва да се национализират. В момента има 2 разпределящи частни предприятия(еОН и ЕВН), но те действат като монопол, защото са си разделили регионите и са се разбрали да не се конкурират. В такива случаи механизмите на пазарната икономика не действат и дори са в ущърб на потребителя.

97

работещ

преди 13 години

Извинявай, но мисленето ти е брилянтна илюстрация на "диалектическия материализъм", т.е. най-чисто комунистическо (не знам, дали го съзнаваш). Много добре знам, че нашете ДС е живо и здраво и че на Запад изнасяме основно ***. Но защо ние "сами" да сме си затрили стопанството? Не го ли затри ДС, по команда от ЦК. На "запад" първи хукнаха комунистите, а западняците не "тичат" съм съветите (с които ние още сме), а преговарят с тях, доста успешно, защото западните политици не са червени.

96

Анонимен

преди 13 години

Ще успее и за Близкия изток! сигурен съм! Те с Желева цяла Грузия пренесоха там, че сега няма да успее и с другото:) Ама защо ББ говореше друго!Спомням си за зависимости от Русияа и т.н. Пригласяше му и американския посланик:) Абе риторични въпроси:)

95

sl

преди 13 години

BRAVO NA BOIKO

94

Слънчясал

преди 13 години

Говорите си тука за екологични слънчеви и вятърни и кви ли не ощеобаче никой не споменава основните проблеми:1. Електричеството от такива източници е мого по-скъпо от конвенционалното2. Производителността им зависи от атмосферните условия, ако няма слънце и вятър, кво правим ? седим без ток и чакаме да задуха ли3. Капацитета им е много малък, недостатъчен да задоволи потреблениетоза пример един блок в АЕЦ произвежда 1000 MW докато един ветрогенератор - 0.12 MW , несравнимо е

93

пуфа

преди 13 години

Оръжие винаги се е произвеждало. Но не винаги е изгодно да се отварят нови технологични линии във всяка държава, ако е по-изгодно да се внесе, а да се изнесе друга стока? Така че защо да не търгуват? То е ясно че трябва да се разбират със САЩ иначе пак итригантите ще ги скарат и пак ще вземат да се напушат! А от това губят всички в света без изключение. Те си знаят.

92

Даката

преди 13 години

Веднага ти отговарям. Германия има 24 аец, всички работят и смятам, че повече не им трябват. Скоро изтичаха сроковете за експлоатация на някои от тях, но хората си взеха решение и казаха, че централите им може да работят поне още 10г. и нямат никакво намерение да ги затварят. Ти сам си прави сметката, къде са те, къде сме ние :)

91

Анонимен

преди 13 години

Абе младеж!Чети бре! Дори Меркел заяви на висок глас че ще преразглеждат решенията за АЕЦ и поиска удържаване на живота на 17 АЕЦ-а:))