215

Анонимен

преди 13 години

ПАРИТЕ СЕ СЪБИРАТ ОТ НАП ЗА УЛЕСНЕНИЕ НА ПЛАЩАЩИТЕ В ТРАНЗ.СМЕТКИ И ОТ ТАМ ОТИВАТ ПО ОПРЕД СМЕТКИМН ПРАВИЛНО РЕШЕНИЕ НА ПРАВИТЕЛСТВОТО-ДО СЕГА ФОНДОВ САМО РАЗХИЩАВАХА И ОТЛАГАХА ПЛАЩАНЕ НА ВС ПЕНСИИ,АМА ГОЛЯМО РАЗХОДВАНЕ И ГОЛ 'ИНВЕСТИЦИИ' НА ФОНД БОРСА ЗА 'ТЕХНИ' ХОРА И ГОЛ ДАЛАВЕРА И МИЖАВА ДОХОДНОСТ НА ФОНДОВЕТЕКАТО ГЛЕДАМ Е СЪГЛ С МВФ ,ТАКА Е МАИ ПО СВЕТАА ФОНДОВЕТЕ ДАСИ НАПРАВЯТ ЧАСТНИ ОСИГ ПАРТИДИ.АМА НАИСТИНА ЧАСТНИ С РИСКА НА ЧАСТНИКА И КОИТО ИСКА СЕ ОСИГУРЯВА ДОП-ОТ ТИПА ЖИВОТОЗАСТР

214

Ели

преди 13 години

Абе ,вие не проумяхте ли ,че ДЪРЖАВАТА СЪС ЗАКОН Е НАЛОЖИЛА ТОВА. И аз не искам някой да ми взима парите ;)))) Още повече сега когато ще отидат в общия кюп и с тях ще плащат на тези ,които нямат.

213

Анонимен

преди 13 години

Ако си беше вложила парите в банка, на борсата или в злато (например), на пенсия ще имаш много повече пари, отколкото въпросните частни фондове. За изминалите близо 10 години, средната доходност на година е +2.5%. По ниско от ОЛП !!!!! Разни *** с твоите пари са си купували мерцедеси, почивали са си суперлуксозно, построили са си палати ....

212

Ели

преди 13 години

Не бери грижа за мене . Аз съм добре и не се надявам на пенсия . А и ми е мнооого далече. Гледай себе си и се радвай на *** решения.

211

Диана

преди 13 години

По индувидуална партида 5 000 ...межеше и на вноски...останалите при условията които ти спомена

210

Браво на ГЕРБ

преди 13 години

Сори комунистчета, и да плюете и да не плюете, ГЕРБ ще ви сложи на мястото ви! Ще трябва да свиквате с новите условия! И недейте обиждайте,мисля ,че вече знаете за новия закон!!!

209

Червен капиталист

преди 13 години

Е и!Какво ще се случи!Хората ще си взимат пенсиите,както при Учителския фонд!Други въпроси?Хайде върви да жалиш, че ти режат клона!

208

Анонимен

преди 13 години

И колко пенсия си взела ? 20 лв ? 50 лв ? 30 лв ?

207

Диана

преди 13 години

И аз за ранно пенсиониране говоря...и се позовавам на опит:)

206

Ели

преди 13 години

Хайде тези ,които се радват и ръкопляскат да се замислят какво ще се случи.Индивидуалните партиди, които сега работещите имат в професионалните фондове, се прехвърлят в НОИ и остават само като информационна база. Всичко натрупано в тях обаче става част от общия солидарен фонд. Така, ако един човек има натрупани повече средства, а друг прекалено малко, според стажа и осигурителният им принос, ще им бъдат изчислени пенсии като от сметката на единия се додаде за другия, за да получи и той прилична пенсия.

205

до 203

преди 13 години

мой човек, на богаташите им дреме на фара ... нали се сещаш, че това не ги засяга, засяга тебе, мене и всички, които плащаме данъци на тая измислена държава, щото богатите като остареят има от къде да вземат пари, а на тебе ще ти причернее като ти дадат 150 лева месечно ... ако изобщо има от къде и кой да ти ги даде. Заради такива като тебе сме на тоя хал, не е истина колко *** народ има в тая държава ....

204

Анонимен

преди 13 години

И аз не искам да плащам ДДС и акциз, но..........Като не ти харесва намери си начин:)Нали си спец:)

203

Анонимен

преди 13 години

durjava - ne bulgarski - ne pari pravitelstvo - ne

202

Анонимен

преди 13 години

Говорим за различни неща, както и повечето тук. Става дума за ранното пенсиониране за определени категории труд. За това става дума.

201

Диана

преди 13 години

Ето заради такива завистливи безхаберници като тебе ,никога ,никой няма да е добре в тази държава.Сигурна съм ,че изобщо не знаеш за какво става дума а просто аплодираш думата национализация.Това са пари на хора които са работили при екстемни условия и те нямат общо с никой от мрънкащите.

200

Анонимен

преди 13 години

Браво на правителството!Съвсем се развилняха т.н. частници!Взе да им секва лесния хляб,хубавите секретарки,скъпите коли и офиси, прекрасните почивки!Да,ама не!Интересно откъде плащат своята издръжка и защо има толкова мижава доходност?А как се използва доходността, отива ли при хората, да не е като в ДЗПО!Направо се смайвам от натрупаните допълнително приходи!Няма да мога да ги изхарча!Добре че не съм сменял частник иначе щях да съм на загуба от ДЗПО!Пък аз чакам пенсия от там!

199

NVM

преди 13 години

за 188:праскова изгнила. аз на *** пенсията НЕ ИСКАМ да плащам. за това че теб те марзи да работиш аз пенсията няма да ти изкарвам. Типичен електорат на ГЕРБ си личи ти

198

Димитър

преди 13 години

Ей най после. Сега изгонете ЧЕЗ ЕОН и ЕВН .

197

Браво на ГЕРБ

преди 13 години

Може да ви е яд комунистчета ,но само това че ГЕРБ развали пашалъка на богаташите си заслужава дето гласувах за тях.

196

Диана

преди 13 години

Изплащат след като покажеш решение за пенсиониране от НОИ.Твърдя го със сигурност.Къде се разминаваме?