89

бау

преди 14 години

до 77 може да искараш на всякъде стига да не те мързи ,например аз живея на село и си гледам нивите и ми завиждат,че изкарвам,а апартамента на баба беше в топ центъра на софия .сред природата е много готино

88

Анонимен

преди 14 години

Пич, виж какво, аз като казвам селянин и ***, нямам предвид това, че някой човек се е родил на село. По-скоро имам предвид, че е ***. Защото такива има навсякъде. Както и свестни хора. За съжаление свестните са доста по-малко от простаците. Не само в София, а навсякъде.

87

Анонимен

преди 14 години

Преди всичко сме БЪЛГАРИ,уважаеми столичани:) Такава омраза към сънародници едва ли нормални хора в света изпитват! Докато не осъзнаете,че само човещината определя кой какъв е,ще си останете бездуховни,празни хора...за съжаление

86

tulski

преди 14 години

94 - и, бъди си столичанин, колкото желаеш. Въпроса е, че някои такива се държат гаднярски и провокират дрязги, и агресивни отговори. Не може да обиждаш и да обесняваш на останалите, че са хора 3 качество, и да очакваш, че няма да има ответна реакция.

85

Таро

преди 14 години

Наричай се столичанин, още по - престижно е:))))))

84

до 94

преди 14 години

Ми според много софиянци си селянин ,дори и да си 10 то поколение ако живееш е Люлин си селянин това от Софиянци съм го чул за мен няма значение къде си роден ,а какъв си!Интелекта не е географско понятие всеки Българин има право да живее където си иска!!!

83

Niki

преди 14 години

Ами ходи на държавна работа,защото е връзкар.Не ми обяснявай как в малък град с голяма безработица може без връзки да си намериш държавна работа.Даже и за 300 лева да е.Тогава след като така добре си живее баща ти,защо и ти не се върнеш в малкия град да си живееш спокойно като него.И ти си от тези "софиянци" дошли от прованса и те е яд,като идват в София други хора.Хубаво се живеело в малкия град,ама той стой в София...........

82

Анонимен

преди 14 години

..

81

Анонимен

преди 14 години

Ами аз съм роден в София и мисля че е напълно нормално да съм софиянец. Интересно според теб къде точно е границата. Колко поколения назад трябва да си "софиянец" за да можеш да се наречеш такъв. Според мен един човек е такъв, където е роден. Отнася се и за държава и за град. Иначе ако те интересува и майка ми и баща ми също са софиянци. Кажи ти какъв трябва да се наричам.

80

Анонимен

преди 14 години

79, за кви домакини става дума като 90 процента от живеещите в София са с провинциални корени.Те хората ти го казват, че ако има работа и добро заплащане никой няма да дойде в София.Защото истината е , че е най- грозната европейска столица и това си е неоспорим факт.Просто жалката и мизерна действителност в Бг кара хората да напускат родните си места, едни отиват в чужбина, други в София и така..зарад пустите пари.

79

Koko

преди 14 години

Nikia как е възможно баща ми да живее в провинцията,даработи на държавна работа,отсъства оттам когато си поиска,а в това време работи втора работа.През почивните дни за 1-2 часа ходи да коси градината на един заможен бизнесмен,освен това дава един гараж и един аван под наем-ето ти ги 1500 лв.и отгоре,а човечеца дори няма висше образование.Малко акъл,Нулев стрес

78

Niki

преди 14 години

Да бе,правят го.Я ми посочи кой.То за това фермерите и земеделците фалираха.

77

Niki

преди 14 години

Хайде стига с тия корени.То младите избягаха на другия край на света ти за корени пишеш.Е и като са ни на село корените какво-да стоят хората там без заплати,без осигуровки ли?Тук най-бързо се намира работа и за това всички идваме в София.А цените на тока,водата,зъболекаря,лекарствата,дрехите,храните в провинцията са като в София.КОЛКОТО И ДА НЕ ТИ СЕ ВЯРВА.

76

Charely

преди 14 години

Тази жена се нарича ФЪндъкова (сиреч Фъстъкова), а не ФАндъкова - докога ще нарушавате правописа!!!И "първият демократичен президент" е ЖелЬО, а не ЖелЮ Желев. Повсеместна ***!

75

до 86

преди 14 години

Софиянци разпродадоха преди много време и заминаха останаха такива като тебе 2-3 поколените Софиянци които се имат за големите "граждани" това са фактите!!!!

74

до 84

преди 14 години

Ами Варненци не ни ругаят бре защо да ги псуваме софиянщината е проблема ,или по скоро комплексарщината!!!

73

Анонимен

преди 14 години

Кого точно имаш предвид като казваш КОМПЛЕСАРИ. Защото според мен отговорът е еднозначен и ясно определен. Комплексирани са провинциалистите, защото са принудени да напуснат родните си места за да изкарват прехраната си. Пред софиянци този въпрос не стои. Сори, ама е така.

72

...

преди 14 години

Данъците и горивата са ни най-евтините в ЕС. Като си мързелив и неспособен, няма да можеш да изкараш конкурентна стока, но много други го правят.

71

Koko

преди 14 години

Niki,първо-корените на 90% от нас са от селовторо-какво не кажеш нещо примерно за Варна,където също се напълни с пришълци.защо все София ви е в устата

70

до 79

преди 14 години

Виж първите коментари и виж кой кого започна да плюе!!!Омразата ражда омраза спрете да ни ругаете какво очаквате да ви мълчим ли комплексари смотани!!!