352

Анонимен

преди 13 години

Винаги след малък трус в София се старя поне за ден да съм извън града. Мисля, че е разумно така да се направи. Никога нищо не се знае.

351

Анонимен

преди 13 години

и аз не виждам как някой би успял да излезне за 10 секунди, ако ще да е в къща...сметни само да се обуеш и да си вземеш детето или кучето, мобилен и тн. практически е невъзможно

350

Maraba

преди 13 години

Кой,кой!Задаваш отговори!Бат Бойко- ето кой!

349

drun drun

преди 13 години

Сеизмичната активност на Софийската зона представлява значителен интерес поради голямата концентрация на промишлени и граждански обекти и високата плътност на населението в нея.Ето, оказва се, че селяните, които пренаселиха София също имат вина за земетресенията...

348

тъпизъм

преди 13 години

Разговор между контрола и пътник в градски автобус:- Вашето билетче?- Моето билетче.- Вашето билетче?- Моето билетче.- Вашето билетче?- Моето билетче.- Вие какво зациклихте ли? Други думи не знаете ли?- Знам. Прахосмукачка...- А бе вие да не сте болен?- А вие да не сте доктор?- Аз не съм доктор!- А пък аз не съм водопроводчик.- Май ви хлопа дъската...- Що, да не сте дърводелец?... А, ето я и мойта спирка !

347

rositop

преди 13 години

до: хахаххахамного дорбо

346

Анонимен

преди 13 години

бахаххахха :)

345

Информация

преди 13 години

Територията на България е разделена на три основни сеизмични района: Североизточен, Средногорски и Рило-Родопски. Софийската котловина и околността й попадат в Средногорския сеизмичен район. Максималният очакван магнитуд (М) за земетресение в Софийската зона е до 7,0. В този смисъл София и нейните околности не са в най-опасните в сеизмично отношение части на страната, каквито са сеизмичните зони Шабла и Струма с максимален магнитуд до 8,0 и Маришката зона - с максимален магнитуд до 7,5. Въпреки това е достатъчно неблагоприятно от социално-икономическа гледна точка в София и близките й околности да има земетресения с магнитуд около 7,0. Сеизмичната активност на Софийската зона представлява значителен интерес поради голямата концентрация на промишлени и граждански обекти и високата плътност на населението в нея.Историческият преглед показва, че тук са станали силни земетресения с разрушителни ефекти върху София. Открити са исторически документи за сеизмични прояви в тази зона от XV до XVIII в. Тези данни са твърде неточни и по тях може само приблизително да се оцени силата и местоположението на земетресенията. По-точно и по-пълно са документирани земетресенията, станали през XIX в., за които основен източник на информация са работите на С. Вацов от 1902 г. и 1909 г. Най-силните земетресения в Софийската зона са с оценки на магнитуда до 6,5. Сеизмичността в Софийската зона е концентрирана в централната й част, т.е. в и около София.

344

егати правилата

преди 13 години

Добре бе, кой нормален човек би успял да излезне за 10 секунди от тях, освен ако не си в едноетажна къща?Аз винаги излизам, ако ще и 2 минути да ми отнеме, не мога да стоя в панелката и това е.

343

Maraba

преди 13 години

Е,все пак е петък.Ден за разтуха!

342

ХАХАХА

преди 13 години

УУУУУУУ

341

whazzzup

преди 13 години

Petia-Stefan, и понеже съм сигурен, че стоиш потен пред компа и не можеш да вденеш какво исках да ти кажа преди малко, пояснявам:Майка и баща близки роднини = Дете кретенКапиш?

340

хахаххаха :)

преди 13 години

въпрос: защо жените предпочитат цскариотговор: щото държат 90 мин, а после свършват втори

339

..

преди 13 години

ама нещо пак ви е яд, че каквото и да се случва в софия се случва, а вие гледате по новините само и по тях коментирате..

338

ХАХХАХ

преди 13 години

ХАХАХАХ

337

V06

преди 13 години

Някой искаше статията за МВр и новите документи.Копирах част от нея в предишния отговор. Щели да дадат на всички присъединили се към гражданския иск по 50 лв. Давай народе! То 50 лв. са си 50 лв. я!

336

Maraba

преди 13 години

След земетресение разкопават купчина отломки.Отдолу се чуват псувни.Бързо махат де що тухла има и какво да видят-седи си нашенец на тоалетна чиния и псува-Бе,тя..хната мама строителска!Аз само дръпнах въжето за водата и целия блок падна!

335

провинциалист

преди 13 години

а компотче да ви отворим?!

334

ХАХАХА

преди 13 години

ХАХАХАХА

333

Анонимен

преди 13 години

споко, наи много да има още едно-две леки, така е по-добре, освобождава се по-малко, иначе може да се натрупа и да друсне силно