26

анонимен

преди 13 години

Защо само в София ами България проверете софийски фирми които работят в Сливен, не плащат заплати по 7 месеца, но плащат осигуровките и държавата нехае

25

Анонимен

преди 13 години

Това правителство е слабо в събирането на приходи...По добре е да се съсредоточи в намаляване на разходите...Иначе заприличваме на бирническа държава от африкански тип...Не че не трябва да се плащат данъци,напротив,но когато скачат цените на стоките и услугите,а заплатите остават същите,какво очакват ??

24

анонимен

преди 13 години

нека да проверяват всичко,не само трудовите договори,условия на труд,да отидат да видят най- добрата фирма в България "Шнайдер-Електрик"и да видят хората как се грижат за работника и това да стане модел за подражание на всякъде!

23

Салахадин

преди 13 години

Ааа значи се чу за съкращения в държавния и се юрнахте чиновници убави да си търсите парите от сиромасите.Е да ви кажа.На тези бизнес усл;овия ако се спазва всичко неминуемо се стига до фалит.Не само че няма да намерите истинските пари за осигуровки,ами и както каза вчера човека 50 работника без забавяне ама до тука повече не може.Фалит на държавата е просто.Въпроса е кога ще се обяви официално!!

22

Анонимен

преди 13 години

Както каза ББ ,,където и да пипнеш жива далавера,,.И е вярно това.Значи най големите фирми са на властимащите или на техни хора.Да му мисли дребния частник,щото на големите няма кой да прави актове или си отива.Така са се оплели ,че си въртят пари помежду си.Ако им се наложи друга дейност правят си фирма.Въртят си парите като евреите само между тях,няма влизане.Обръчи,кръгове всички са навързани и проверки са невъзможни в смисъл реални де.Така че ще изгори някой дребен колкото за пред народа...

21

Анонимен

преди 13 години

Глобата за 1 работник без трудов договор е 15 000 лева. Интересно имали въобще глобен работодател с такава сума , освен там където има смъртен случай на работното място и е нямало как да се прикрие.

20

Анонимен

преди 13 години

70-80% ОТ ЧАСТНИЦИТЕ НЕ ОСИГУРЯВАТ РАБОТНИЦИТЕ СИ НА РЕАЛНА ЗАПЛАТА. тОВА ГО ЗНАЯТ ВСИЧКИ. кАКВО МИ СЕ ПРАВЯТ НА ЗАГРИЖЕНИ ЗА ПРОБЛЕМА. ГЛУПОСТИ, ТА НАЛИ ПРАВЕЩИТЕ ЗАКОНИТЕ СА ТОЧНО ТЕЗИ РАБОТОДАТЕЛИ МОШЕНИЦИ

19

Анонимен

преди 13 години

Масово частника осигурява от минималната до към 400-500 лв.. Кой ще седи за тези пари да бачка алуминиева дограма например. Най-голямите мошенници са в частния сектор, държавните просто не са *** и там всичко е точно. За тези години никой не пожела да се справи с видната истина, но нали господата законотворци също са работодатели и така им е много добре. Вече всичката простотия в тази държава е мнооооогоо и необратима.

18

Анонимен

преди 13 години

Нали трябва да отчетат дейност.Иначе пицаря ще ги закрие и изпосъкрати.Повечето фирми са кръгове,каза си го един.Е кой ще ги провери реално?Ще хванат някой дребен за нещо да има какво да покажат по телевизията ,колкото да си направят репортажа за да оправдаят заплатите и толкова.То ако ставаше така да се оправят нещата,досега да сме се оправили.

17

Анонимен

преди 13 години

Хубава ще направи акт от 15 бона проверяващия ами утре пикливата ни държава ще може ли да опази колата, жилището или семейството на проверяващия.

16

Анонимен

преди 13 години

Правилно правят инспекторите. Вие вчера като обявиха че им режат заплатите се радвахте типично по български. Днес искате съвестно да си вършат работата, не не става. Инспектора с орязани бонуси и отпуск с 400 лева заплата с какво е мотивиран да се кара с работодателя. КАТО НЕ МУ ПЛАЩА ДЪРЖАВАТА ЩЕ МУ ПЛАЩА ПРОВЕРЯВАЩИЯ И ВСИЧКО ЩЕ Е ОК

15

Анонимен

преди 13 години

Ако си хванат базата с данни и потърсят всички програмисти с заплата от 420 лв, ще си намерят списък с хиляди фирми за проверки и санкции. Програмист с реална заплата под 1000 лв почти няма.

14

Ясен

преди 13 години

Проверявате вие корумпирани чиновници!Масово се осигурява на минимална заплата шефчетата си карат джипове за по 100 бона работниците им залитат от глад!!!!!

13

Анонимен

преди 13 години

На бас ,че няма да открият нито един работещ без трудов договор в София. Нека журналята питат след проверката какви са резултатите.

12

До 104

преди 13 години

Ти хубаво го каза, ама я накарай охранения дебелогъз некултивиран български бизнесмен да не се прави на баровец, а да вложи пари в нови технологии и подобряване условията на труд...Да не говорим за адекватно заплащане на труда на хората...

11

Анонимен

преди 13 години

Сега има си минимални осигурителни прагове.Не става държавата да стриже работодателите с какво ли не и да ги спъва с аминистративните си глупости и всички да внасят на макс виждайки че полза няма да се внася в общ кюп.В момента в който стане изгодно да се внася сами работодателите ще почнат да внасят.Другото е извиване на ръце.Внасяй а дали ще получиш гаранция нямаш.Е кой ще им внася реално така?Да го краде държавата,, законно,,и да си внася си е чист мазохизъм.

10

Анонимен

преди 13 години

Стига с тези показни акции. Защо съобщават деня че даже и часа в които ще почнат да проверяват. Да натиснат зъболекарите и адвокатите които се осигуряват на 420 лева а получават по 10-20 хиляди

9

Анонимен

преди 13 години

Добре нека излезе шефя на инспекцията по труда и да каже колко работодателя са санционирани че при тях работят хора без трудов договор. 0.000000001 %. И то там където хората са умрели на работните си места и не са имали договори.

8

внезапни в Шумен

преди 13 години

практиката е такава от предният ден се обаждат на фирмата ,че ще има проверка и съответно хората без трудови договори или с нередовни документи си пийват кафе в барчето на фирмата ако има такова докато тече проверката.Казвам го от опит и аз не веднъж съм пила кафе докато си отидат проверяващите

7

Анонимен

преди 13 години

Толко е ясно кой работодател лъже , че проверките са излишни, нужни са санкции. То в НАП се вижда кой на коллко се осигурява. Например един шофьор на автобус с осигуровки върху 300 лева.