356

Гробар

преди 14 години

Помисли, при Бургас - Александропулис, схемта е следната разтоварва се в Бургас и тръгва транзит за Гърция. Влиянието на Лукоил (България) върху доставките в региона е леко заобиколено, т.е. те не са на кранчето.

355

Анонимен

преди 14 години

Само за пример:приходите от Бургас-Александропулис ще са 35млн долара годишно по договора.а приходите от черноморски туризъм са около 2 милиарда доларасмятам, че не бива да рискуваме да загубим туризма, заради смешните 35млн. при една екологична катастрофа.Абсолютно правилно е решението на премиера.

354

Анонимен

преди 14 години

никой не ти говори за сега, а за след 10-20 години, когато АЕЦ Козлодуй ще трябва да се затвори и тогава ще останем без ток или ще трябва да внасяме от Румъния и Турция

353

До енергетик

преди 14 години

понеже го даваш знаещ може ли да кажеш кога изтича ресурса на двата блока в Козлодуй и колко ще струва рехабилитацията им евентуално.За колко години още има въглища в Марица изток и колко от сега действащите централи ще спрат тогава.Какви са санкциите ,които ТЕЦ-овете след 2012 год трябва да плащат или да спрат.Какво ще замести тия мощности тогава или понеже ще гледаме домати ток ще ни трябва колкото за някоя и друга лампа.

352

Гробар

преди 14 години

От гледна точка на достатъчност си тотално прав, ако не искаме да реализираме приходи от износ на електроенергия (голяма част от страните южно и западно от нас са нетни вносители). Въпроса обаче не е само в това дали ни стига електроенергията за вътрешния пазар, а каква е структурата на себестойността на генерациите и колко ще ни струва електроенергията за крайни потребители в страната, защото тя много пряко влияе върху конкурентоспособността на българската икономика. Не виждам "добри" прогнози

351

Гробар

преди 14 години

Малко по - сложно е, според мен, но принципно си прав. Борисов спира Бургас - Александрупулис, не защото е екологична заплаха, а защото е заплаха за Лукоил, където той има съвсем конкретни интереси (Златев, Бориславова, руските пари и т.н.). Това не е и заради ЦРУ. Да вярно е, че е крайно услужлив към американците, но не към ЦРУ, а към ***, но там също са скрити конкретни бизнес интереси. И тъкането на повече от два стана е рисковано, но той е "смел човек", генерал, тъй да се каже ...

350

Акъл море

преди 14 години

Има малка разлика между САЩ и Русия. САЩ имат амбиция да контролират планетата, докато Русия иска основно да запази границите си и да се развива.САЩ разбират, че не могат да владеят света без да подчинят Русия, докато Русия иска само САЩ да я оставят на мира.

349

въдмутен

преди 14 години

тая работа с чуждите интереси вече много втръсва и много замириса на гнило нашите интереси отдавна ги няма,май тепърва няма и да ги има жалко то голамо ЖАЛКО

348

Енергетик

преди 14 години

Да ви кажа честно за Белене какво мисля.В момента мощностите в БГ са предостатъчни около 12 ГВ при потребление 9ГВ зимата и 6 лятото.Потреблението последните години намалява, 1 поради кризата и 2 заради въвеждане на по-малко енергоемки производства и затваряне на големи губещи потребители като Кремиковци, Заводи за тежко машиностроене, Химко и др.Белене просто не е необходима, тя беше предвидена по друго време, когато се смяташе , че ще развиваме енергоемки производства.

347

hhh

преди 14 години

САЩ са пълни измамници!!! ВАНГА ГО КАЗА ТОВА , Обаче кой да слуша.Тя и на Цар борис беше казала че на 28 авг ще умре

346

Анонимен

преди 14 години

Ами те и сега танкерите с петрол и тръбите, както и АЕЦ са много опасни, но въпреки това никой не ги спира нали, защото са важни за икономиката на страната. Като са опасни и АЕЦ и тръбите, тогава защо Бойко не спря АЕЦ и танкерите сега?! Пореден пример на това как ГЕРБ са лицемери и лъжци и защитават интересите на САЩ и ЦРУ, а не на българския народ! Да се вдигнем на въстание и да избием ГЕРБ!

345

Гробар

преди 14 години

Не съм на 100% съгласен с коментара за американците, но другата част е вярна, според мен. И в друго си прав: "Тиквите от тази част на бостана, трудно зреят и трудно се варят ..."

344

до акъл море

преди 14 години

И САЩ и Русия гледат да се спасяват! До сега повече от ЕС никой не е направил за нас... защо сме тръгнали през 9 планини в 10-та не знам.

343

Акъл море

преди 14 години

на България. А някои продължават да се надяват, че ще има Маршал план за БГ! И Ванга го е казала:" Не се доверявайте на американците, ще ви излъжат!" 20 год. не са достатъчни на 50% от българите да осъзнаят това! Още искат!

342

баа Пена

преди 14 години

А когато сняг забръска,що ще чиним ний зимъска?

341

Акъл море

преди 14 години

Повтарял съм го много пъти.САЩ имат много истински съюзници-Ю.Корея,Турция,Англия,Израел и т.н.БГ не е между тях!!! Единственото, което искат от нас е да не сме с Русия.Затова ни държат слаби! Ако уважаваме Русия, тя ще ни направи силни и всеки ще респектира БГ! Русия ще даде всичко за истинско приятелство,докато САЩ нямат изобщо такива намерения, защото за тях е достатъчно с жълти стотинки да купят,който им е нужен.Децата и внуците на депутатите учат в САЩ.С тези разходи е осигурена верността

340

Гробар

преди 14 години

Добре, платими тогава само отработеното редовно време. Банкова сметка да ти дам ли?! Ако се справям добре, то значи 100% от възнаграждението по новата система на Дянков. Около 3 750 лв ми дължиш за миналия месец. Като събереш паричките се обади, щото трябва да си плащам осигуровките.

339

УСИН

преди 14 години

Към коментара -346.Да комунистите трявва да се гордеем с обучението и въспитанието си,щом сме си възпитали даже шофьорите ,фискултурниците и охраниците за министри и премиери.Другите партий да ни цункат по деликатните части.

338

Наблюдател №1

преди 14 години

Лично аз съм против проектъ Бургас - Александропулис, но спирането, или замразяването на АЕЦ Белене според мен е грешка.

337

Тъмносин

преди 14 години

Няма такъв проект. Това е само в главите на тъмночервените зомбита. Споменат един път от Луканов, Бог да го прости и стана истина.