48

?

преди 14 години

А много ми е интересно, ти какво решение предлагаш? И според теб, коя е по голямата щета, процента или сивата икономика?Виждаш ли до къде я докарахме с недекларирани доходи и странични пътища!!! То си е за нас!

47

doomchant

преди 14 години

"От следващата година най-вероятно ще има тип държавна лотария с награди за тези потребители, които си пазят касовите бележки от търговците..."В момента в НАП се попълват и обсъждат списъците на победилите в лотарията, както и размера на наградите.

46

:)

преди 14 години

То това, че са ти "чукнали" касово бонче не означава че си плащат данъците.. Щото едно е бончето друго е какво записва машинката във фискалната си памет. Ама тия работи какво ми се правят, че не ги знаят как стават? Да не изброявам къде е пълно с такива апарати ............................

45

IND

преди 14 години

Много добра инициатива. Дори и нестандартна мисля, че ще има добър ефект върху икономиката. Браво!

44

1

преди 14 години

Никой не говори за необходимоста преди да се случат всички тези хубави неща! 600 000 касови апарата трябва да се свържат с НАП чрез устройства с SIM карти които в реално време да могат да прехвърлят данни до НАП ! едно такова устройство ще струва на магазините от порядъка на 100-200 лв.( все едно още един касов апарат) SIM картата трябва да е сдоговор и да предлага GPRS кой ще плаща за договора и за трафика? НЕ Е ЛИ ПОРЕДНАТА ГРАНДИОЗНА ДЛАВЕРА НЯКОЙ ОТ ГЕРБ ДА НАПРАВИ ЕДНИ ПРОЦЕНТИ ОТ ....

43

Анонимен

преди 14 години

Преди около 15 г. в Турция всеки събираше касовите бележки. Предаваше ги на работното си място в края на месеца и получаваше някакви пари за това. От своя страна търговците даваха намаления, ако не им искаш касов бон.

42

Nobody

преди 14 години

Само сега!!! Примося!!! Представете касови бележки за покупка над 1000 лева и печелите проверка за произхода на средствата!!!

41

БХ

преди 14 години

До Алекс. Тези проценти за които говорите ,вероятно става дума за селскостопанска продукция, от тези 300% 290% отиват в прекупвачите. А те са най-тъмно сиви

40

lekar

преди 14 години

Чудесна е мярката да няма кешови плащания над 5000лв. - на банките ще им зяпне *** от този вливащ се финансоф ресурс, а ливите няма да паднат - супер далавера.

39

Сашо

преди 14 години

Не всеки път имам време да се загледам в продукта.

38

Анонимен

преди 14 години

Бях гледал по Нешенъл Джиографик,как Хавайски ресторант изкупуваше пресни зеленчици от местни земеделци за да ги стимулира да произвеждат повече.

37

ДО сашо

преди 14 години

Абе ти първо плащаш и тогава ли гледаш какво си купил

36

до производителя

преди 14 години

А вие за цялата ли продукция издавате фактури?

35

Анонимен

преди 14 години

Ясенчо , трябва да се учим от всички които са по напред от нас

34

алекс

преди 14 години

Говорите пълни глупости!!! АЗ съм производител! Моята печалба е 10-15% от предлаганата от мен продукция, печалбите, които реализират търговците от моята дейност е 300% !!!Ако АЗ като производител вдигна цените с 1%, оборота ми ще спадне с 50%, поради факта, че търговеца не е свикнал на такива високи производствени цени и си държи на 300те % печалба, 299 не го устройват...

33

Сашо

преди 14 години

Аз винаги си прибирам касовата бележка в случей ,че киселото мляко например е със изминал срок на годност и трябва да го върна.

32

alex

преди 14 години

Не четете ли - томболите ще са ежемесечни. Силно се съмнявам в месеца да пазаруваш толкова, че да събираш и една шепа бележки. Айде стига пак плюене и черногледство. Подхода е добър, има и желание в хората да го направят, а не 20 години дързост и красота в един измислен червено-жълто-син сюжет

31

Свиреп

преди 14 години

Изумително глупаво е това хрумване. От сега си представям как ще се започне едно пазаруване на лукчета, по един брой, на стойност две стотинки, само и само да съберем повече касови бележки, та да имаме повече шанс за наградата.Единствения работещ метод е - в края на годините, всички бележки пред данъчните и връщане на процент от ДДС-то.

30

БХ

преди 14 години

.... продължение. Вместо да отидат при производителя и да хванат него защо не издава фактури ,то те обвиняват дребния търговец който едвам вързва двата края.Не се отстранява причината а следствието (да пълниш пробита кофа).И ако си мислите че това не го знаят,то сте в голяма заблуда.

29

ала-бала

преди 14 години

поредния кьор-фишек на безумието на балканския ни манталитет,а бе идете на"женския пазар" и по държавните и обществени поръчки за да ви научат,как аджеба работи"сивия сектор",че изглежда пак се опитвате да симулирате да има още по-голям сив сектор,престанете със безумията и се опитайте да създадете достатъчно работни места със европейски заплати минимум да е 1.200лв. ,и тогава този сектор ще изчезне от само себе си.....