155

Анонимен

преди 14 години

от 157...и смъкнахте от девет реки вода, да докажете че майките не са го заслужили, че колко малко са взели, че едва си гледали децата, колко била несправедлива държавата. Кокошката и милионите..... ми верно е ...ама пак не ги оправдава. Аз отговарям за себе си, другите- за тях си.

154

Анонимен

преди 14 години

Ами не знам как да обясня по-добре. Не се заяждам, на мен нищо не са ми спряли, но и с ръка на сърцето мога да твърдя, че съм била и съм честна спрямо държавата (колкото и понякога тя да е несправедлива). Гледам деца, знам какво е. Гледала съм ги две с 240 лева. Детски не взимам. Исках да ви обясня на всички, дето скочихте в защита на горките майки дето ще връщат - че е нормално. Такъв е закона. Има нарушение, има санкция. Справедливото и равното с ромите е друг въпрос. Останалото е ясно.

153

анонимен

преди 14 години

тия и с майките започнаха да се задяват...пустия му бюджет...няма пълнене...то и да го напълнят за българина все няма...тъй че все тая

152

настояща майка

преди 14 години

Изнервена, уважавам позицията ви. Аз се опитвам да обхвана проблема в по-голям глобален мащаб. Да променим тогава законите така, че жените в България да имат нормални условия за раждане и отглеждане на деца. Законите винаги вървят малко след условията, пораждащи закони. Законите отразяват и регулират нашите отношения. Да ги променим така, че справедливо да ни регулират.

151

мама

преди 14 години

Хайде;прочети внимателно още един път горе написаното и тогава изказвай мнение.

150

123

преди 14 години

Какво от това че получавали тези пари, пък нямали право, тъй като работели а децата им на градина. Може да не са прави, ама какво толкова е напарвила или дала тая държава за отглеждането на тия деца ? Напирмер 35 лв. детски , за кое напред за това дете. Взели тия пари, взели какво толкова в това са се огледали, дали са тия пари за децата си , като все нестигат. Те не вземат да се занимават с др. разкрития които за престъпни, които са в много големи размери, взели да се занимават с майките и тия

149

Iznervena

преди 14 години

Ние с вас просто засягаме различни проблеми. Вие, че държавата така или иначе не прави достатъчно за децата, а аз, че това не означава, че трябва да се злоупотребява. Аз съм напълно съгласна, че държавата трябва да прави повече, че е трудно на младите семейства и че тези 240лв. не стигат за нищо. Пак казвам не знам колко е правилно да се връщат тези пари и закона да определя като злоупотреба,това което са направили тези майки. Но ако са злоупотребили умишлено няма и да ги толерирам.

148

настояща майка

преди 14 години

Не очаквах, че така злобно ще се нахвърлите на големите престъпнички - майките, получавали 240 лева на месец и пращали децата си в ясли.За кокошка няма прошка, за милиони няма закони!И пак повтарям, както сте подкарали, в България ще се раждат само деца на малцинствата. Те няма да имат елементарно образование за да работят. Кой ще работи и осигурява пенсионерите след 10 години? Кажете ми, прокурори на майки-престъпнички!

147

26 г

преди 14 години

Майки, татковци, баби, дядовци... всеки да си отговаря за постъпките. Ми те тези майки днес крадат от държавата, утре някоя ще стане министър (Масларова и тя е била сигурно майка).....?!

146

настояща майка

преди 14 години

Анонимна, затова ли нападате тези майки-престъпнички, защото на вас са ви спряли големите пари?

145

Анонимен

преди 14 години

dobre de maikite ne beli se grigeli za decata si ..... a koi gi vodi na tazi jasla .... koi gi gleda sled tova da ne sa lelkite ot doma ne se pravete na ludi vsicki imame deca (ili 6te imame) ne badete lo6i

144

настояща майка

преди 14 години

Изнервена, вие сте просто една формалистка - буквоедка! Не вниквате в съществото на проблема, хващате се за точки и запетайки!

143

настояща майка

преди 14 години

Коментираните майки поне са социализирали децата си, пращайки ги на ясла, което не може да се каже за повечето майки от малцинствата, които наистина паразитират върху нас, данъкоплатците. Чии деца в бъдеще ще работят и ще плащат данъци? Познайте и помислете преди да осъждате майките, които се грижат за децата си, бъдещите осигурители на някои бездетни, пишещи тук във форума.

142

Анонимен

преди 14 години

До настояща майка:Да, бе! Не знаели били - това ще ми го разправят на шапката. На мен ми казаха в яслите, че ми спират майчинството ако си дам детето там. Още нещо - незнанието на закона не е оправдание за нарушителите. Санкциите важат.

141

Iznervena

преди 14 години

Никой не пести парите за майчинство. Вие прочетохте ли статията? Тези 240 лв. месечно са обезщетение в случай, че не ходиш на работа, а останеш вкъщи да гледаш детето си. Майката обаче праща детето на ясла, не работи, но взима тези пари, или пък работи, но не декларира доход. Според закона не може така и точка. Ясно е, че държавата не подпомага и не стимулира по никакъв адекватен начин хората да раждат деца, но тук става въпрос чисто и просто неспазване на закона. А дали е правилен не знам.

140

Анонимен

преди 14 години

хмх къде са тез ***, дето взимат по 60 лева детски ;) Останалото е вярно, лъжат, мажат - взимат максимума от парите, които могат да вземат. Раждат деца за пари. Това вас как ви оправдава, ако решите да крадете наравно с тях ? Несправедливо е, да! Но.....това ПАК не ви оправдава :D :D :D

139

настояща майка

преди 14 години

До Бжежински Съгласна съм, че не е редно да се правят документни измами. Сигурна съм, че тези майки изобщо не са знаели, че получавайки тези пари не са имали право да настаняват децата си в ясли и градини.НО да се хващате точно за тях е неморално на фона на многобройните измами за милиони! Майките от много години са поставени в ненормални условия. Затова имаме демографски проблем, скоро няма да има кой да работи и да осигурява застарялото ни население. Аз защитавам майките по принцип.

138

Д;СП;

преди 14 години

Може и да е малко злобничко ама то е защото ни писна от майки - тарикатки не са само 72 а ние сме ЗСПД....ЗА СВЕДЕНИЕ ..АКО *** СА 99 ПРОЦЕНТА САМОТНИ МАЙКИ ТО БЪЛГАРКИТЕ СА 89 ПРОЦЕНТА но живеят с бащата на детето а тези бащи работят но техния доход по закон не се изисква.Тези пари са от моя джоб;от твоя и от джобовете на всички работещи българи

137

Бжежински

преди 14 години

Раждането на деца е едно, а измамата е съвсем друго нещо. Аман от такива дребни душици, които започват да реват всеки път кгато им се пресече поредния опит за измама.

136

Анонимен

преди 14 години

Много *** индивид си ти!!!!!