150

w

преди 14 години

На други места пише, че месечната издръжка на дете е 355 лева. Кое е верното число?

149

Анонимен

преди 14 години

Може ли да сте такива ***, питам аз?Какво се купува с тия 40 лева, това е смешно! Голямото ми дете ходеше на частна градина, преди 4 години струваше 350-400 лева. Сега е към 500 и нагоре. Та само свястна храна не може да се купи за 40 лева на месец, а вие правите проблем. Вземете си бавачка, да видим колко ще ви излезе. Или напуснете работа и си ги гледайте сами. Има много други желаещи, които са съгласни и 200 лева да дават.

148

Si

преди 14 години

На това му се вика "стимулиране на раждаемостта"... не знам какво повече да кажа!

147

предложение

преди 14 години

Трябва по големите фирми да имат детски градини в които да бъдат гледани децата на служителите им. А общината да подпомага издръжката с определен процент. Така ще е много по-удобно и за родителите и проблема с недостига на места ще бъде решен доста по бързо.

146

petar

преди 14 години

polowinata ot maikite ne rabotiat.Ne sam saglasen ot moite danaci da se gledat deca na maiki,koito se motajt po ulicite ili piat kafeta.ne raboti deteto w kashti,ili palna taksa 240 lw.

145

Анонимен

преди 14 години

Тая Фъндъкова няма да ражда и и е лесно.Вдигат таксите за да си вдигнат заплатите, а какво гарантира че качеството на обслужване в детските градини ще бъде адекватно ?!?

144

w

преди 14 години

А иначе в групата на моето дете са 26 деца. Т.е. 5850 лв дава общината от тях 1500 да са за заплати на две госпожи и една лелка, поне толкова са на нашата група. Мисля, че групите са 8 общо. Т.е. да свложим още 10 000 лв на месец режийни парно, ток, заплати на поддържаш персонал и т.н. Т.е. по 1250 лв на група. В крайна сметка остават по около 119 лв на месец за храна на дете или грубо по 5 лв на ден. В общи линии би следвало да е достатъчно. Сметките са груби но...

143

ххх

преди 14 години

Хората с по големи възможности въобще не си пращат децата в общинските градини . Те ползват частни такива с всички екстри където таксата им е значително по-висока. Но започва от 20 лева на ден. Неможе между държавнините и частните детски градини разликата да е 10 пъти. Аз съм за по-добри условия и такси примерно от 5 лева на ден.

142

Анонимен

преди 14 години

Честита ви герберска кметица софиянци! Ще ви го натресе на 2 ката, ама няма страшно, вий сте мазохисти и без туй, нали затва я избрахте.

141

SofArm

преди 14 години

Новото правителство действа като силова групировак...Събира пари и обещава сигурност! Мутрата ,ако се издъни,тоя път ще има народни вълнения!

140

w

преди 14 години

На тези, които се питат колко струва една детска градина ако земята си е твоя. Ами горе долу 700-1000 евро на квадрат излиза от начало до обзавеждане.

139

Dan

преди 14 години

Аз предлагам към всяка детска градина да се обособят детски клубове като частните , където да се организират детски партита за Р.Д. и т.н. да работят и събота и неделя и да се даде възможност на Възпитателките да работят и там по този начин да спомогне бюджета на Детската градина!Разбира се не съм го обмислил защото сега ми хрумна, но нещо в тази насока трябва да се мисли! То пари че трябват трябват няма какво да се лъжеме ама най-лесният начин е ДАЙТЕ ПАРИ, но не е Единствения според мен!

138

До 136 и Тони

преди 14 години

Другари, както казвате "Другари, общината се издържа от наште данъци ", т.е. тези пари трябва да се всемат от там, вкл от данъците на формите.Само така всички уасвтат солидарно в решаването на проблема. Засега Фандъкова иска да натовари малко по-бедните хора, обслужвайки богатите и тези без деца.

137

правилно

преди 14 години

Да трябва и държавата и общината да поеме своята отговорност. Ако наистина издръжката е 12 лева на ден да се дели на 3 . По 4 лева от общината , държавата и родителите. Но да се осигурят приятни и здравословни условия за нашите деца. Ако неможе да отделите по 4 лева за детето си за какво говорим.

136

Анонимен

преди 14 години

Другари, общината се издържа от наште данъци и очевидно те не са достатъчни. Вижте дупките по улиците, мърсотията, мизерията по болниците и детските градини. Т.е. няма как да издържа по 225 лв на дете и то да не яде филия с майонеза за закуска. Ако искаме по качествено отглеждане - ще трябва да си плащаме. Иначе - аз ги лъжа, че им плащам, те ме лъжат че гледат качествено детето!

135

Геслер

преди 14 години

Робин, а на бас, че няма!

134

до правилно

преди 14 години

господине, не забравяйте, че и държавата/общината също плаща за детски градини. все пак образованието и е едно от основните задължения.

133

Робин Хуууд

преди 14 години

Спокойно бре хора, утре бат Бойко ще излезе по телевизията и ще каже, че се е помолил на Фандъкова, да не вдига таксите,че хората нямали пари. И ще излезе герой, и всички ще си кажат, ето го как Бойко оправи пак нещата, той е велик.

132

Анонимен

преди 14 години

1 милион лв .... напълно оборудвана ... другите 3 милиона са за "нашите" ...

131

???

преди 14 години

до 124Логистичния център на PENNY с купен терен 78 декара и и склад 28 декара с 2 офиссгради е общо 30 млн. лева.Смятай.Лъжат жестоко!