102

ти

преди 14 години

Я погледнете архивните кадри.Протестиращите в Русе хора как са облечени.Неформалните сдружения и дисиденти как са облечени хората.Какви костюми и шлифери.Даваха наскоро по бенете "Дами канят" Я вижте как са облечени.А сега родители не искаха униформи и костюми за учениците,щото стрували скъпо.

101

az - анонимен 97

преди 14 години

Този който чака да се храни с лозунги и да не прави нищо си ти! Само плямпаш глупости и ревеш как тоя и оня те е окрал, съсипал, не ти дал възможност да се развиеш. Ама как да се развиеш като си нямаш нищо навито! Него го мързи да бачка, а му виновна демокрацията и всеки който има повече значи го е откраднал. Ами ела да работиш при мен! Ще взимаш заплата 4-6 х. е. плюс бонус! Стига да можеш естествено.

100

skatelite

преди 14 години

До #95. Е не нямам думи хаха. Държавата на няколко пъти била пред фалит. Храта живееха в една утопия, илюзия и сега с носталгия си спомнят за нея. Недоумявам идиотското сравнение на България преди 1944 и след това. Ужас. Но си прав, като гледам какви наколни селища има разкрити до Варна комунизма много е направил хехе. Срам, срам. Я да направим една справка за икономическото развитие на БГ до 1944 и това след 1944 на база сравнение с европейските страни. Май до 1944г. сме по-напред в класацията.

99

az до анон 95 и мусп

преди 14 години

6 ст. с държавна дотация. Горивото и сега идва от Русия, а единствения прекупвач е руския ЛуКойл. Апартамент 8-12 х. за ком. партията и селяните, дошли по парт. линия в Сф, защото другите сме си имали. Курорта беше смях, а ресторанта почти недостъпен, ако не пуснеш на сервитьора. А книгите на Т. Живков и Ленин сега и без пари ще си намериш. А театър, кино и опера на теб не ти трябват, а и се съмнявам, че си ги посещавал и тогава

98

муспи

преди 14 години

Вие които с такъв патос говорите за сегашната "свобода", можете ли да си обясните защо няма партия на недоволните, след като са толкова много!

97

Анонимен

преди 14 години

Ако щеш и по бански излез на улицата.Ще се завиваш нощем с голата демокрация.Важното е да излезеш без пари,а само с лозунги и клишета в устата.Те ще те хранят.Тогава няма как да постигнеш повече от мен.Освен ако не крадеш.Ама ти и сега го правиш като бизнесмен.Тъй че имаш опита,ноу-хауто.

96

муспи

преди 14 години

Апартаменти - 8000 до 12000, наем - нормиран, под 10л., свободни са забранени.Дрехи - в рамките на 150 - по добре облечен от сега, заедно с обущата. Курорт 14 дена на море - карта 14л., ако на собствени разноски 25. Ресторант - 2л. скара с бира - намвсякъде еднакво, без скъпите места като Шаратон, дето ник.ой не знае колко струва. Книги - 0.20, луксозни 1л. Кино - 0.16 - 0.32. Театър, опера - 0.80 - 1. Влак София - Варна 6 -8л. Коли - 4000 до 10000, наистина не мерцедеси, затова и справедливост

95

Анонимен

преди 14 години

Билета за градски автобус беше 6 ШЕСТ стотинки.Горивото идваше директно от Русия,а не чрез разни прекупвачи,международни петролни компании и мошеници.Тия сгради които дори СДС обитава са пак от това "лошо" време.Що преди не са били изградени,като е имало свобода,не знам?Ти можеш ли да отговориш?В началото на Живковото управление,градовете ни изглеждаха като от Третия свят.Нищо почти нямаше в тях.Предишните управници до 1944г само са крали,без нищо да построят в тая страна.

94

Крис

преди 14 години

dnes.bg Страшно *** статия отново , излагате се. Какво ви изненадва , че младите хора искали комунизъма , и какво е изненадващо в това, че хората си спомнят , че през комунизма наистина се мислише за човек , като за човек... Както и да е, мисля, че едно такова проучване в която и да е държава от бившия соц лагер, няма да бъде по-различно. Наскоро и источногерманците казаха , че при соца били много по добре.

93

skatelite

преди 14 години

До #az. За съжаление е пълно с нереализирали се комплексари, които злобеят, че ги мързи да работят и други имат повече от тях. За това искат комунизъм, за да могат и те да станат шефове и да те тъпчат заради желанието ти за работа. *** колкото искаш. А не виждам какво се възмущават толкова. 1989г. бяхме най-бедната държава в Европа и сега сме най-бедната държава, но това не означава, че не се развиваме.

92

az

преди 14 години

Анон 91. Добре, но нека малко променим условията. Аз ще изляза на улицата само с дрехите на гърба си, но няма да стоя и да си губя времето, а ще мога да правя всичко, каквото преценя. Гарантирам ти, че за тия 2 г. сигурно пак ще съм постигнал повече от теб. А да, и кажи какъв е залога и какво даваш за да го направя?

91

Анонимен

преди 14 години

Щом предпочиташ да си гладен,но свободен нека си направим един експеримент.Ще живееш за 1-2 години на улицата като клошарите.Гладен,но свободен.И искам на всеки час да викаш високо-Да живей свободата!Да живей демокрацията!Някои крадливи новобогаташи май са се смахнали и не знаят какво бълнуват.От преяждане са хванали мозъчна склероза и деменция и плещят глупости.Ееех,ех и такива хора ще ни управляват и ръководят.Сервилни към запада във вреда на сънародниците си

90

skatelite

преди 14 години

До #78. какво си можел да си купиш с 200 лв.? Бонбони лакта или шпек, ама ако познаваш магазинерката. Стига сте говорили глупости, ако беше успешен строй, комунизма нямаше да рухне. Болници построили, заводи построили, е че в коя държава не се е строило /те пак добре че нашите тикви това направили/ проблема е обаче не какво, а как го стоиш не да градиш задари самия градеж или мислиш за ползите от съграденото. Пример - Кремиковци.

89

az

преди 14 години

Анон 86 Ти или си късопаметен или правиш другите на такива! Виж т.н. Закон за собствеността на гражданите - там ще видиш как ти е определяла! Спомни си и колко години се чакаше за жигулка! А аз не съм откраднал нищо нито от теб нито от държавата. Това, че съм успял да постигна много повече от теб се дължи на простия факт, че от 18 г. съм работил най-малко на две места и въпреки това съм намерил време и начин да се образовам и квалифицирам. А такива като тебе само реват!

88

някой

преди 14 години

Аз в най силните мутренски времена тука, в румъния си пътувах царски. Колата ми натоварена със стока съм я паркирал къде ли не и никога проблем

87

Анонимен

преди 14 години

Китайците имат една поговорка - "Внимавай какво си пожелаваш, може да се сбъдне".

86

Анонимен

преди 14 години

Я недей лъжи! Коха партията ти е налагала какъв апартамент да имаш и да караш ли кола.Съсвсем го удари на мошеничество.И аз няма какво да ходя в Куба и С Корея.Вие върнете краденото или отивяайте в пандиза където отдавна трябваше да бъдете.Крадете ни като потрбители и купувачи,крадете ни и като служители във фирмите си.Че то такава демокрация дето ми дава да крада неограничено и аз искам.Що пък не?Ама е луд който дава зелника,не който до яде.А звлници едно време не даваха току тъй

85

az

преди 14 години

анон 81 много съжалявам за теб. Разбирам защо и живота ти е на този хал. Като не знаеш какво означава свобода не мога да ти помогна. Разликата между мен и теб е, че аз предпочитам да съм гладен, но свободен, а ти само как да напълниш коремчето и то да е наготово. А за това, че бачкаш за жълти стотинки сам си си виновен, защото както ти казах и по-долу си мързелив и неквалифициран. Ако искаш да живееш добре бачкане му е работата, но с акъл

84

дядо Хакер

преди 14 години

до анонимчо 76 баба Хакерка все плаче за внуците, щото:Сега са се пръснали по целия свят,да търсят прехрана - парченцето хляб, инженери, химици, медицински сестри робини, слугини във чужди страни. ... и понеже един от внуците е в Гърция, видял, че и сега там има села без ток, вода и канализация. Я ми посочи някое българско село без ток и вода !!!

83

Анонимен

преди 14 години

да се връщат в каменната ера ако искат, гадни румънци