87

xss

преди 14 години

&#8595; ..това е и стила<ът> ти...пълен член, де. За него обяснявах.Сериозно обаче, нямам нищо лично, проблемът ми е в самия език. Труден, тежък правопис, неясна граматика, интуитивносста е на заден план.Ваденето на изводи от 3 реда текст за стила на живот на когото и да било е... няма нужда да от дефанзивни реакции.Чиирс

86

Бивш учител

преди 14 години

до 76 и 77. 76-ти, благодаря за забележката! Няма безгрешни хора, но понякога виждаме сламката в окото на другия, и не виждаме гредата в собствения двор.Не съди по една запетайка за работата на човек, други хора са ме оценявали и ме оценяват още години , след като не съм учител.77-ми, ще ми се да кажа че не си прав за ***, но живота ме опровергава.Не забравяй, че на тях по партийно-фамилиарен и финансово-криминален начин вече им е осигурена не само дипломата, а и бъдещето на правнуците им.

85

zhka

преди 14 години

До74. Вярно е!Нали и факта,че децата на мутри,олигарси,техните незаконни или "осиновени" деца,сега са в елитни училища.Преди 1989 г.,трябваше да знаеш и можеш - производство,НИ институти,особено заводи - не можеш да си вееш байрака!И ТОВА Е НАПЪЛНО УМИШЛЕНО СЪСТАВЕНА ПРОГРАМА! Болшинството ходи на училище и не получава никакви знания,за да им работят,да живеят като скотове,да се пропиват,да се убиват!Страшно и безнадеждно си е за тези наши,бълг.деца от народните училища!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

84

Нострадамус

преди 14 години

Нормално,чалгаджийското поколение!Да живеят Азис,Десислава,Сашка ,Прашка и .......кали и мутри наакали!

83

Бивш учител

преди 14 години

до76.Благодаря за забележката! Оценявам труда ти да прочетеш и да търсиш минимална грешка, и да я изтъкваш, за да изпъкнеш ти над опонентите. Предполагам, това е и стила ти,и начина ти на живот.Така ще преуспееш, живота ни дава всеки ден примери от този род.Но за мен не е важна пропуснатата запетайка в конкретния текст.Важни са моите бивши възпитаници, които и днес като ме срещнат по улицата, с удоволствие ме поздравяват и благодарят на мен и бившите ми колеги за това, което направихме за тях .

82

половината са неграм

преди 14 години

... и са *** !

81

Анонимен

преди 14 години

А защо не коментирате,че именно ниската култура се култивира от големите медии.Реалити-та,трифоновщини,комици-всичко налага на обществото един определен начин на поведение ,нямащ нищо общо с култура,било то на говорене или на поведение.Целта е една-затъпяване на народа.*** народ лесно се води.

80

От 62

преди 14 години

Прави сте, не ви се сърдя, но донякъде виня хората като баща ми. Защото те са двигателите на обществото, когато то е загубило ориентирите си, те са хората, които трябва да осветяват пътя ни, а мълчат. Когато премиерът е с толкова ниска езикова култура, какъв шанс имам тук? Не искам да ОЦЕЛЯВАМ като животно, искам да живея ДОСТОЙНО като човек, според благата, които съм създал. Най - вероятно, няма да се реализирам в БГ. Просто искам да живея честно и достойно, което на този етап в БГ е химера

79

Расъл у Расник

преди 14 години

Половината от 16-годишните ученици са неграмотни - НЕ Е ВЯРНО ! Половината от 16-годишните ученици са грамотни...а не неграмотни.

78

Бивш учител

преди 14 години

до 75. Приятелю, още преди много години се знаеше за това. Нарича се двойственност на образовантелната система.Училища за елита и училища за народа. Познай кой ще се издигне по-бързо в йерархията после,Иванчо, който има само отлични оценки в общинското училище, или Айвън,учещ в частното, но с баща мутра, бизнесмен или пишман политик?

77

Контрола

преди 14 години

Прав си даскале, мен в училище и в университета успяха да ме научат на това-онова, но аз проявявах и желание за някои от нещата. Обаче и навремето го имаше "идеала" да учиш, за да не работиш. И преди 20 години хората ги мърезеше и сега пак толкова ги мързи. Разликата е, че сега умните и интелигентните са изчезващ вид. А тъпия, колкото и дипломи да надипли пак си остава ***.

76

xss

преди 14 години

Държава, в която полицай със средно образование взима повече от университетски професор {-запетая-} си заслужава съдбата!!! --^пример от учител.--Всъщност повечето от коментарите са пълни с грешки. Това, пълният член е отживелица, ама поне като пишете за грамотност, го имайте {W} предвид.

75

zhka

преди 14 години

Коментирате абсолютно еднозначно. Като наистина загрижени за нашите деца, забравяте ЧАСТНИТЕ УЧИЛИЩА в БГ. Именно, оттам "върхушката" се надява!!! При тези деца има и от "пиле мляко", учители от целия свят. А нашите деца, които са в т.н. "ДЪРЖАВНИ УЧИЛИЩА", защото родителите им нямат финансова възможност да ги изпратят в тях!!!

74

Бивш учител

преди 14 години

Смея да твърдя, че в цяла Европа нашата бивша (до1989 год) система на професионално образование нямаше равна, и от механотехникумите излизаха обучени хора почти на ниво бакалавър.За състоянието на образованието в момента са виновни само и единствено лакомията, продажността и тъпотията на политиците ,които ги е страх да не ги изместят млади,можещи и кадърни.Но това е и целта-***, лесноманипулируем електорат, работещ без претенции за жълти стотинки у нас и на запад.

73

Извън България

преди 14 години

Ами ,ако си мислите ,че само България има такъв проблем ... помислете пак ,ако някой от вас е ходил в друга държава ,ще види как и там е така. Всичко идва от така нареченото интернет пространство. В днешно време децата не мислят как да научат нещо в училище ,а как да си видят facebook-a като се приберат ,така че това е глобален Неграмотен проблем.

72

Бивш учител

преди 14 години

За съжаление 69 и 62 са абсолютно прави.Но пък за сметка на това, постигнахме националния идеал от последните 20 години-членове сме на ЕС и НАТО.Това, че се превръщаме бавно и сигурно в маргинализирана нация от общи работници,гастарбайтери и домашни помощнички за запада е само подробност.Но какаво значение има това, като след 10 години най късно ще говорим за област или вилает България?Държава, в която полицай със средно образование взима повече от университетски професор си заслужава съдбата!!!

71

Българин

преди 14 години

До :62Парите не са всичко момче.Да,необходимост са.Доста народ се изпотрепа с джипове за по 200 000 лв и за по 2000 лв.Важно е, какво ти е вътре в душата и как са ти подредени мислите.Трудни са времената,но пък хората са оцелявали и са създавали култура и по време на войни....и пак са се учили и образовали...Неграмотността е страшно нещо,помогни на децата си един ден да се образоват и помни ми думата, пак ще се замогнат и ще живеят добре...

70

бг

преди 14 години

Браво, най-после трябва някой да се сети за това!!! Неприемливо е да ни неграмотен, и в същото време да претендираш за хубава работа и много пари. Задължително е да пишеш и говориш правилно на собствения си език!

69

пруфезор

преди 14 години

50 процента. Това е лъжа. Но ако става дума за учителите тогава да.Учениците са неграмотни изцяло, това е истината. Другата истина е, че има и неграмотни учители, особено завършилите през последните 15 години.Тоталния срив не касае само средното образование, а и "ВИСШУТО". Ама нямастрашно - На кой му дреме.

68

Оченик

преди 14 години

Каквито са родителите, тЪкивИ са и децата им- неграмотни. И пак да подчертая, че съм още Оченик в 12 клас и дУгУдина ще се Убучавам в Ониверситет в чОжбина, за да се върна тук и да стана директУр на клон на голяма кУрпУрация в междОнароден маШТаП.