293

Анонимен

преди 15 години

"1. Фанатици са били католиците. Православните християни никога не са правили подобни неща. Също и алианите, ако трябва да сме честни."Приятелю, не си знаеш историята!!!Княз Борис-Михаил (852-889) приема християнството за официална религия. Съпротивата в лицето на някои боляри е смазана жестоко, тези, които не желаят да приемат новата религия, са преследвани и избивани. Княз Борис детронира и ослепява първородния си син княз Владимир Расате (889-893), заради опита му да върне езичеството. Княз Борис I предприема този ход, за да обедини прабългари и славяни, които по онова време имат коренно различни религии.Бунтът на боилите (866) е бунт на част от прабългарската аристокрация срещу княз Борис I заради това, че въвежда християнската вяра в България. Съществуват обаче различни датировки за бунта. Според едни историци това е 865, а според други - 866 година. През 864 година княз Борис I въвежда християнството в България. След като той изпраща пратеници в Константинопол, те са покръстени, а по-късно и той приема християнството. В България постепенно започва да се разпространява новата вяра. Част от прабългарската аристокрация обаче се противопоставя на това. Според нея така прониква византийското влияние в страната, а князът "отстъпва от бащината вяра и чест". Причините за бунта обаче се крият в предаността на тези боили към старите езически вярвания. Техните привърженици от десетте комитата се събират в столицата Плиска, за да започнат бунт, но са изненадани от бързата реакция на владетеля. Петдесет и двама боили са избити заедно с целите им родове. Дълго време потушаването на бунта тревожи съвестта на княза, като той получава опрощение от папа Николай I.Бунтът е единствената пречка пред покръстването на българите. След него започва бързата християнизация на страната.

292

Ахил

преди 15 години

Доган да внимава какво говори,защото с колкото хора съм говорил напоследък всички до един подкрепят радикалните мерки,така че на хората като им писне ,наистина България може да стане друга и то за един ден и за една нощ.

291

284

преди 15 години

слънцето грее еднакво за всичкини..... радвам се ;че мнозинството не мисли като вас

290

точа ножа

преди 15 години

ДПС - Долна Протурска ***

289

незнайния войн

преди 15 години

288. - 16:44 - честитки до турцитеОт: македонцитеСрдечни Македонски честитки до сите турци во Бугария Денес кога Република Македония е сардисана од сите страни само Турция е со Македония Македоците и Турците денес са найдобри приятели и Македонскиот и Турскиот народ треба и занапред да се почитуваат и подпомагаат===========================ЧЕСТИТ КИ ДО АЛБАНЦИТЕ...БЪЛГАРСКИЯТ И АЛБАНСКИЯ НАРОД ВИНАГИ СА БИЛИ ПРИЯТЕЛИ. БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ПОДКРЕПЯ НЕЗАВИСИМА АЛБАНСКА ДЪРЖАВА В МАКЕДОНИЯ. *** макета. врат се където не трябва.

288

преди 15 години

А ПОБЕДАТА РАЖДА ОМРАЗА, ЗАЩОТО ПОБЕДЕНИТЕ СА НЕЩАСТНИ. Всяко нещо ражда нещо... зависи от гледната точка.

287

македонците

преди 15 години

Срдечни Македонски честитки до сите турци во Бугария Денес кога Република Македония е сардисана од сите страни само Турция е со Македония Македоците и Турците денес са найдобри приятели и Македонскиот и Турскиот народ треба и занапред да се почитуваат и подпомагаат во се и сешто И така треба да биде *** Мустафа Кемал Ататюрк е роден во Битоля и колку уште заедничка история имаме Денес секойдневно се зголемува соработката помегю Македония и Турция на секой план И на економски и на културен и на политички Да не забораваме дека наши Македонски офицери денес се школуваат во воени школи во Турция како и дека самиот Началник Генерал Штаб на Турция е Македонец Уште еднаж до сиот Турски народ било каде и да е низ светот Срдечни Македонски честитки и до Македонците во Бугария

286

преди 15 години

маумунке мрасна ти точно тва праиш кат използваш омразата и стаха да държиш избирателите си иначе имаш добър пиар

285

преди 15 години

1. Фанатици са били католиците. Православните християни никога не са правили подобни неща. Също и алианите, ако трябва да сме честни.2. В България почти няма турци - има османци. Това са смески от всички племена и затова нямат никаква култура. Истинските турци са малцина и не са зад Доган. Доган съвсем не е турчин.3. Наистина само бандити и *** стоят за Доган. Той краде турците, но краде и българите. А покрай Доган има и българи, които крадат и турци, и българи. Въобще са едно свинско племе, което трябва да се извхърли.4. Всички *** трябва да разберат, че живеещите в България са БЪЛГАРИ, а не просто български граждани, и когато излезем навън, паспортът ни има еднаква (нищожна стойност). Там спират глупавите пререкания. Време е да се работи за добра и силна България, в която няма да търсим проблемите в търци, ***, българи и прочие, а където са - в политиците и неграмотния им електорат. Разберете, че ако има инфраструктура в М. Търново или Кърджалийско, ще се подобри животът на хората там като цяло, а не само на българи или турци. Ако има мост при Видин, ще е добре за всички, а не само за българи или власи. Ако има магистрали към Сърбия и Македония, ще пътуват всички европейци по - лесно през България и ще оставят пари. Тогава няма да се делим на марсианци и юпитерци.И т.н.Надявам се да го разбирате...Нещата няма да се оправят с говорене на турски, строене на джамии, 'правене *** ***', с 'лош материал' или пишман социална политика..Трябва действия не ала бала...

284

незнайния войн

преди 15 години

Министрите и министерствата може да са ръководени от Турци;но нали държавата е Българска нали имате контролни органи омразата не води доникаде само ей до такива *** изказвания-------------------------------------- -----------Твоето изказване е тъпо, не моето. Нали преди малко обясняваше, че българите сме такива и такива и затова са ни спрели финансирането. Аз сега ти обяснявам, че ТОЧНО ТЕЗИ ОБЛАСТИ ЗА ФИНАНСИРАНЕТО (ЗЕМЕДЕЛИЕ, БЛАГОУСТРОЙСТВО, ОКОЛНА СРЕДА) са си ТУРСКИТЕ МИНИСТЕРСТВА. Ти ми казваш сега - ама нали имате контролни органи. Демек вие сте умни, че крадете, а ние сме *** - че не може да Ви хванеме , така ли ? *** ОВЦА. Квато е била прабаба ти - такава си и ти. Чаршафосана и първична. Нулева еволюция.

283

Анонимен

преди 15 години

Али Баба, като се замисля религиите май, че са създадени с тази цел! За противопоставяне, войни, омраза и т.н. А филията кой я маже след това? ВЛАСТТА - в лицето на политиците и така наречените духовници от всички религии. Паплачта нека се мрази и трепе с така нареченото етническо прочистване. После религиите проповядвали мир и любов??????? Историческите доказателства не сочат точно това.

282

Bo

преди 15 години

Toz "karanda6" da ne bi da namira njakakva prilika mejdu sebesi i Atatturk, 4e gi prakva edni takiva...a, to moje da e ot godinkite ve4e.Ako ne bjaha ordite ot "turisti" i intelektualno ograni4enoto tursko naselenie, tozi ba6ibozuk 6te6e da vidi politika prez kriv makaron...O, 6tjah da zabravja...ami da blagodari i na Balgarite, po-to4no BSP i Lukanov deto mu dadoha tozi 6ans.

281

преди 15 години

Признавам че двата етапа на възродителния процес през 80-те години е нещо лошо.Също така е лошо насилтвеното изгонване на повече от 200 000 Българи от Одринско от Турците след 1913г.Ако доган е честен би трябвало да говори и за двата случая и да търси правата и свободите.

280

преди 15 години

По-добре носителите на чистите и свети български идеали от Атака да ни лъжат и грабят от колкото еничарите на Доган. Ако Атака затъне да загине и България защото българската нация тогава няма да е достойна за святите неща олицетворени от Волен Сидеров.Атака Победа.

279

Туркиня

преди 15 години

Министрите и министерствата може да са ръководени от Турци;но нали държавата е Българска нали имате контролни органи омразата не води доникаде само ей до такива *** изказвания

278

Ali Baba

преди 15 години

Нима няма фанатици Християни? Ами кръстоносците ? Тампилиерите ? Нима не са подлагани масово на гонения мюсюлмани а? Защо паметта Ви е толкова къса ? Правилно го е казал папата да , защото все пак Кръстоносците не са успели да избият мюсюлманите и така....Много може да се спори по темата ....Така, че не е добре да се подхваща тази тема. Но факт е , че гореизброените атентати и тем подобни са извършени от Фанатици , като и до ден днешен се поставя въпроса примерно за кулите. Понеже не са много убедени дали кадърът на ЦРУ - Бен Ладен не му е платено да го направи ? Защо в същия ден е нямало нито един евреин на работа ? И много въпросителни има ..НО за Фанатизма религия няма ......Както има фанатици мюсюлмани така има и християни ...

277

преди 15 години

а на вас ви остава много малко американците да ви изтрият от картата на света :)))

276

viovioi.blog.bg

преди 15 години

Нагъл . С турците можем да живеем - и те са хора като нас. Но този бандит с каква цел сее етническа омраза? Иска напрежение, за да презареди електората си навярно. Защото вече не го обичат много своите. От 20 години лъже турците в България, а се облагодетелства на техен гръб. Трупа богатство, а обикновените турци живеят по мизерно и от най-големия *** в северна България. Само с тютюн и помопщи не става.

275

преди 15 години

Злоба търсят политици от ДПС. Българските турци са едни от най-трудолюбивите и честни хора. Те ще те посрещнат, ще те нагостят, ще те оставят да преспиш у тях, ако имаш нужда. Такива са и изселниците ни в Турция от Шуменско. Възхитен съм от тях като ЧОВЕЦИ. Политиците ни са с/***, която краде и е за затвора. Тя търси злоба и отмъщение, което не го мислят нито българските турци, нито българите, нито ***, нито евреите, нито арменците и т.н.

274

незнайния войн

преди 15 години

токувиж тази година ЕС прекрати финанса а догодина може да ви отхвърли и от общността.много сте жалки================Ей , *** ЕС ни спря финансирането, щото начело на Министерствата, които усвояват програмите САПАРД,ИСПА,ОПОС - Министерство на околната среда, Министерство на регионалното развитие и благоустройството, Министерство на замеделието - СА ВСЕ ТУРЦИ !!!! Ясно ли ти е сега защо, лоена топка такава !