101

a

преди 15 години

Момче, ти не можеш да пишеш. Хем си неграмотен, хем си много ***. Очевидно е, че си правен от червен каскетлия. От онези тъпите убийци. Те убиваха и свещеници.

100

Граф

преди 15 години

Много гняв има в този служител на църквата. Гняв, агресия и комплекси от детството. То последното е причина за първите две де...Но това се подразбира. Иначе не би бил поп.

99

...

преди 15 години

ох верно ама тоя е много прос едно е да си облечен по христиански друго е да си шиит в христианска държава ама попето явно неправи разлика пък и никой не го е..

98

преди 15 години

pop Aligorko

97

преди 15 години

Споделям голяма част от мислите на 80, но мисля, че не бива да се смесва простия народ с простаците, които пълнят форумите с вездесъщата си простащина те ще продължат да го правят, защото нямат достатъчно умствен багаж, за да кажаят нещо смислено. За такива като тях великият Ботев е казал: Бесните не може никой укроти, лудите не може никой утеши. Затова и никой не им обръща внимание.По-мръсно дело вършат коментаторите като 87, които говорят с тон на първоучители на нацията, но зад привидно гладките фрази прикриват своята некомпетентност по повдигнатите проблеми. Изкарват се специалисти по всичко! За такива като тях народът казва: На всяко гърне и мерудия. За тях се отнася и следният древен анекдот:Имало едно време в древна Атина обичай художниците да излагат новите си произведения на централния площад, за да могат всички да се любуват на тяхното изкуство. Веднъж и великият художник Апелес показал последната си картина. После се скрил наблизо, за да чуе какво си говорят хората.Минал и градският обущар, който открил грешка във връзките на сандалите и коментирал това с останалите. Художникът се вгледал внимателно в произведението си и осъзнал своята неточност.През нощта Апелес поправил сандалите и на другия ден отново застанал зад картината. Не минало много време и обущарят отново се появил. Възгордян, този път той обсъдил цялата фигура. Тогава Апелес излязъл пред него и произнесъл: Обущарю, не по-високо от обувките!

96

z

преди 15 години

Ангелова, на коя ППО беше секретарка?

95

MASHIE.blog.bg

преди 15 години

та нали живеем в демократична държава! не е ли редно да уважаваме възгледите си. а и всичко това, което се случва отгоре, просто нажежява обстановката "долу", където са мохамеданите и християните. аз лично никога няма да сваля кръста от шията си, нека не караме насила някой да ипълнява заповедите на Вълчев. това не е хуманистично. ще се получи излишно напрежение. а митът, че между различните етноси има нетърпимост се пропагандира отгоре. аз със собствените си очи съм била свидетел на това как ***, българи и турци помагат на човек да си натовари багажникът без дори той да ги е помолил, без да му дължат нищо. нека бъдем по-широко скроени.

94

varg1.blog.bg

преди 15 години

брада дядо попе

93

преди 15 години

извенете за грешките ...но писах на бързо и съм много ядосан....

92

Димитър

преди 15 години

Гледахте ли новините по ТВ2 ...как хора от жителите на Павликени са нападани от *** и масово си продават жилищата за да избягат от там......Снимаха и в махалата на града към 50 *** крещяха *** срещу камерата..........ТОВА НЕ МИ ГО ПОБИРА УМА.....до къде я докарахме миризливите *** да ни наричат *** в собствената си държава..

91

Марина Ангелова

преди 15 години

Религия в училище не трябва да се изучава задължително в никакъв случай. Ако не друго, то поне 90% от учениците нямат да стъпят на подобен урок. НО пък да се върне традицията с кръжоците и извънкласните занимания и там да се разучават всякакви въпроси е много по- добро решение!

90

преди 15 години

Подкрепям 83. България и християнска държава и православието трябва да се изучава задължително, а исляма ако застрашава националната сигурност по какъвто и да било начин да се забрани, ако не- нека си го учат. Да не забравяме, че живеем във време на тероризъм в световен мащаб и не християнството го предизвиква...

89

куклата#69 е права

преди 15 години

мацето право пита--кои попове са истинските,алтернатив. синод, или момците на максим.те себе си не могат оправат ,та децата ли??

88

poeta

преди 15 години

като е поп и е с пола да духа супата,а не да кара нова кола.Тия забогатяха на гърба на беднотията това е лицемерие а не религия!

87

Чочо

преди 15 години

Така както е забранено учениците да се занимават с политика, да бъде забранено да се занимават и с религия. Религията, подобно на политиката, също е вид убеждение и човек трябва да е пълнолетен, за да може сам да прецени какви да са убежденията му, а не те да бъдат натрапени от учители или родители.Разберете, че моралът е морал на обществото. Той не се съдържа в религията. Библията (по-специално стария завет) е пълна с примери за геноцид, инфантицид, жестокости и верска нетърпимост. Ще кажете, че това не бива да се приема буквално? А как решаваме кое да приемаме буквално и кое не? Чрез нашия обществен морал, който в такъв случай очевидно не се съдържа в религията.А защо да се учи или само християнство, или само ислям, или етика? Защо да не се изучава, както някои споменаха история на религиите? Ами защото тогава децата ще осъзнаят, че християнството, респ. исляма, е просто "една от многото", тоест не е нищо специално и оригинално и няма да могат да бъдат убедени, че трябва да повярват точно в тази религия.НЕ НА ПРОМИВАНЕТО НА ДЕТСКИТЕ МОЗЪЦИ!

86

преди 15 години

Шефа на КИРОВ-БОШ отвлечен!

85

преди 15 години

хмммммм...чета разне неща ,4е светска държава сме били....ми така е...защо е нужно тогава да забраняваме тези символи това означава 4е немога да подаря на сина си кръсче за ройденния му ден ли? хмммм неискам да жийея в държава където ми казват от "горе" в какво да вярвам

84

anonimen

преди 15 години

koito iska da y4i isliqm da hodi v tupata tyrciq

83

anonimen

преди 15 години

moje da e svetska durjava no puk e hristiqnska i tova pravi hristiqnskoto y4enie zaduljitelno za smetka na isliqma koito ne e nikakva religiq za BG

82

Вярващ

преди 15 години

Nе е ясно защо има хора, които не желаят да има вероучение. Има представи за това какво би се случило, ако се въведе, как "някой поп би махал с пръст в час"...... но е ФАКТ КАКВО СЕ СЛУЧВА днес - деца се избиват по между си, бащи изнасилват деца, 15 г. младеж убива възрастен човек. Нима тези ФАКТИ не са повод да се разбере, че така нареченето светско образование не дава нищо на учещите - вече дори и познания не преподава! До еврейката - ами има еврейско училище, има и държава такава - тук е православна държава и трябва да се съобразяваме с желанието на мнозинството. Мохамеданите нямат проблем за въвеждането на предмет религия.......Когато един мъж - духовник има доблестта да каже че системата не работи, защо толкова хора , явно не занимаващи се с това и не разбиращи същината на проблема са така критични? Или Ви харесва положението в Бг училище днес?