89

az

преди 15 години

ж българия сме кам 6 мил. в софия над 2 от тях...

88

ГНЕВЕН

преди 15 години

Спиро, ме смей да обвиняваш и обиждаш хората, които просто се стремят към по-добър живот. Те имат същото право да избират къде да живеят и работят както и ТИ.Я кажи ми, какво да правя в родния си град като там няма работа. Да седя и да бездействам? Да живея на социални помощи?Кога най-сетне ще осъзнаете, кратуни такива, че хората от провинцията НЕ ИДВАТ В СОФИЯ ПО ЖЕЛАНИЕ, А ПО ПРИНУДА! Животът, всесилният живот ни принуждава да идваме и да се борим за съществуването си тук, в София.Ти някога борил ли си се за нещо, Спиро?

87

преди 15 години

незнам как да се обръщам и съм объркан кене.ф.ари кло.зета.ри той.лет.та.ри нуж.ни.ка.ри трябва да се избере най накрая правилното и тогава ще сме наясно

86

Ста

преди 15 години

Уважаеми Спиро, Щарк и останалите анонимни софиянци,Поздравявам ви за категоричната гражданска позиция със заглавието на статията! Лепва ви като ръкавица! :-)))Селянията, уважаеми, всеки я носи в душата си, във вашите прозира страхотно!Каква по голяма селяния от това, да смяташ че местоживеенето ти ти дава право да обобщаваш, да преценяваш, да критикуваш, да обиждаш всички останали?! Какво по голяма селяния има, от необосновано високото самочувствие и възприематено на себе си като "последна инстанция" Каква по голяма селяния, може да съществува, от мнението че някой си хвърлял хартийката на Графа, защото не е израстнал там. Според мен, на която и да е улица, в който и да е град или село да си хвърлиш хартийката е селяния, но това е мое мнение! Разбира се, под селяния разбирам простотия, нямам нищо против хората живеещи на село, напротив уважавам ги безкрайно. Това точно ми беше идеята, това исках да ви кажа, за това започнах да пиша. Уважаеми, ако ви се е случвало да отидете макар и за един укенд в някое, примерно, родопско селце, на т. нар. селски туризъм, може би няма изливате подобна помия. Възхитен съм от хората по селата! Безкрайно по свестни, открити и добронамерени са от всички изнервени, комплексирани и злобни софийски подобия на хора. Не смея да обобщавам, като вас! Вероятно и там има злобари, но като процент, като преобладаващо мнозинство, хората са спокойни и добри, въпреки че им липсват голяма част от "придобивките на цивилизацията" на които вие се радвате. И в крайна сметка, не е ли по добре да се опитате да бъдете преди всичко хора, пък тогава и градът вероятно ще стане по красив и уютен!?

85

М

преди 15 години

Не може да се слагат всички хора под общ знаменател.Не е редно да се твърди,че всички дошли от провинцията са селяни и да се прехвърля изцяло върху тях вината за състоянието на София.Аз лично познавам софиянци,които не могат да стъпят и на малкия пръст на хора от провинцията във всяко отношение.Така че няма смисъл толкова да се превъзнасят софиянци!Най-добре е да потърсим вината във всички нас,а не да си прехвърляме топката.

84

Ivan

преди 15 години

за тази "***" за която говориш умирате...ах...не искам да навлизам в подробности, не искам да падам до нивото ти...ах...тази мизерия ,в която живея тук не съм я сънувал дори в тази "провинция", която толкова оплювате...панелката..ах..чуваш как пикае комшията...чуваш как бие жената...да...манталитет, приятелю, много хубаво го каза някой по долу...много ми се иска да видиш *** ми на двора...ахаха...как да ти кажа...всъщност каквото и да ти кажа ще е излишно...живейте си в мизерията и се оправяйте..мен вече ми е все тая..

83

преди 15 години

Az sym ot Sofia, i obojavam horata ot vsichki kraishta na nashata strana. Vyobshte ne me interesuva koi bil roden v Sofia. Sledosvobojdenskata interligencia ne e ot Sofia,glavno ot kitni i budni gradcheta. Obojavam zadbalkanskata kotlovina, malki kitni gradcheta i selca. Uchih v Blagoevgrad imi e lubim grad. Imah 2 gadjeta, i vete ne ot Sofia.Tova e tolkova typo, haide hora, osyznaite se... horata idvat v Sofia za rabota, edva li na niakoi mu haresva da si ostavi doma.. ida doide tuka v taia, veche prevyrnala se na kochin, t.nar. stolica. Desitvitelno, problemite na grada idvat do edno 80% ot svryh naselenostta, koiato grada ne e podgotven da posreshtne.No ne razbrahte li, hora, otvorete ochite si... vlastite sa vinovni, zashtoto ne praviat nikakvo planirane kak grada shte se razrasne, nikakvo planirane na investicii...infrastruktura.. Zashto vsichko triabva da e v Sofia? i zashto vseki se e kachil po 1 chovek v kola? Pochnete s vyprosite... i pomnete: vsichki sme bulgari!!!

82

Spiro

преди 15 години

"shtark..като те чета и ми идват едни смесени чувства..не знам какво значи думата провинциалист...аз съм гражданин на света..."Какъв гражданин на света си бе селчо ? С тоалетната на двора и *** на прасето. И след 3 университета пак ще ти е изписано на челото къде си расъл. Това е простата истина. Няма нищо по-комично от ***, който се напъва да бъде гражданин. И като ми дойдете в София и започнете да се държите неадекватно, падам от смях.

81

sobstvnik

преди 15 години

това е паметник на културата ! да не го пипате ей!

80

преди 15 години

Ох, то да беше само на тази улица! На колко още места, включително и в центъра, съм виждала подобни гледки... :-( За сведение има едно подобно мини сметище в кола и близо до Sky city. Съвсем близо до 1-во районно! Ама на никой не му прави впечатление.

79

4umv

преди 15 години

Нека само да припомня на Софиянци, че хората от провинцията имат значително числено превъзходство - около 6 милиона срещу милион и половина :)Извод: НЕ ГИ ДРАЗНЕТЕ или ще ядете дърво.

78

преди 15 години

на всеки българин след г...a трябва да върви по един чистач

77

k4ee

преди 15 години

Ей, това Софиянци сте големи диванета. Защо не идете да поживеете и работите в провинцията за 1 - 2 години, пък тогава се изказвайте, разглезени мамини синчета!Един софиянец няма да оцелее и месец в условията на един провинциален град - просто сте НЕГОДНИ ДА ОЦЕЛЕЕТЕ!

76

преди 15 години

До 70-не смеем да раждаме-в грешка си, или поне тези, които си остнахме в София (разбирай България...)Иначе.. българинът си чисти само своето. Факт. За пример ще дам как при последният сняг, точно двама души излезнаха да почистят-единствените двама млади, които НЕ са под наем-говоря за центъра на София. Сигурна съм, че остналите живущи, отивайки си през уикенда са си изчистили родните дворове. Факт, че плащаме данъци залудо. Факт, че навсякъде контейнерите се пълнят 90% с кашони и *** от безбройните магазинчета и кръчмите. Факт, че любимите роми и при чисто "околоконтейнрно място" ше наминат поне 10 пъти дневно и ще изпразнят кофите, а кучетата ще доразнесат всичко. А глоби за всичко изброено има по закон, и никак не са малки.... Дали няма да се превъзпитаме, ако се налага да ги плащаме? Ще се!... то от семейството се почва първите 7 години, но когато няма кошче с пепелниче в което да си загасиш фаса, ще го метнеш на улицата, а няма да си го сложиш в джоба;)

75

Ivan

преди 15 години

shtark..като те чета и ми идват едни смесени чувства..не знам какво значи думата провинциалист...аз съм гражданин на света...ах...не ми пука за София..тука е мизерия...честно...от малък морски град съм където лятото умирате да идвате да си показвате простотията..мислих да запазя добрия тон...но...аз не роптая когато пред нас видя кола със софииски номер и съм принуден да си оставя колата на паркинга, за който видиш ли също плащам...не роптая когато трябва да минавам през бариера за да стигна до дома си, защото тази бариера е сложена заради такива като теб, граждани, дошли да си "починат" от тежкото софийско ежедневие...извинявай...да сигурно е тежко...малко по долу казах,не е лесно да ходиш да разбиваш коли и да продаваш откраднатото за да си купиш дневната доза...сигурно е напрежение...мисля че трябва да ви осигурят по един психолог, както всеки си има джи пи за да можете по лесно да преодолеете стреса...радвам се, че до няколко дена ще се махна от тук..оставам със добри чувства към София...самата София..не към софиянците, не към хората които живеят тук..те са ми безразлични...ти също си ми безразличен...всъщност ти си един от многото, които лятото карат само на първа из курортите за да вдигнат възможно най-много шум и ако може да се закачи някоя " "...ах...

74

преди 15 години

Не е въпросът в това, дали някой е нещо повече от някой друг. Въпросът е в отношението към града. Защото за дивия *** Графа наример е ничия земя, някакво анонимно място, на което си хвърля хартийката от мазната баница, а за мен е улицата, на която ми е минало детството и не би ми минало през ума да си търкалям болкуците по нея. Затова твърдя, че хората в този град се делят на софиянци и селяци и това деление идва от отношението им към София.

73

Spiro

преди 15 години

"Значи всички които не са от София са ***? Така ли да те разбират всички?"Не всички, около 99%. Поне това са моите наблюдения. Съжалявам, но това е самата истина. Когато видя нормален, интелигентен, адекватно изглеждащ човек от провинцията, тогава ще си променя мнението. За съжаление, ордите които идват от централна гара са просто отчайващи - с черните сакове "адидас", евтините парцалки, момченцата със селските косички, момиченцата все едно от евтин нощен бар, изобщо пълна трагедия. Говоря за външен вид, като си отворят устите и става още по-отчайваща ситуацията. Който не вярва да посети онзи коптор - студенски град. Да види за каква селяния става въпрос, а това все пак е интелигентната част от провинцията. Изобщо не коментирам бачакаторите по строежите и другата пасмина, която идва за да работи в София.

72

tc tc

преди 15 години

Haide stiga veche s tova delene na sofianci i selqni. Problema e v upravlenieto na skapanata darjava. Nikoq druga takava ne sasredotochava celiq si pominak v stolicata, samo Balgariq. Kade iskate da hodqt taka narechenite ot vas selyani, ili trqbva da umirat nyakade, pak vie nyakolko stotin hilyadi shte badete darzhava? I kakvo izobshto razbirate pod selyanin, nadyavam se ne tezi hora, koito cyal zhivot s chesten trud se boryat sreshtu mizeriyata. Vmesto postoqnno da revete i da se draglite, vzemete se splotete i se izpravete sreshtu tezi, koito sasipvat cyal edin narod. Stiga s taya zloba, stiga s tova pliuene. Po tozi nachin samo po-zhalki mozhete da stavate.

71

shtark

преди 15 години

Аз не си спомням 60 те години защото не съм бил роден!Също съм роден и израснал в центъра на София и си спомням какво беше!В момента София е тотална ***!Като се разходя някъде чувам само миекане!И да ме прощават господата провинциалисти но хвърлянето на *** директно през прозореца в пликче си е точно техен патент!Както и паркирането тип арабин в пустиня!Колкото и да риете си оставате със селския еснафски манталитет под мишничка и съсипвате града ни!От вас не се живее!Задръствания,мръсотия и простотия!За да ограничи безконтролната ви инвазия общината се принуди да направи целия център синя зона!За живеещите пък там се плаща годишна такса за паркиране!Значи за да си паркирам пред дома в който съм израснал трябва да плащам!И то ще паркирам само ако намеря място примерно!Заради вас селяни!И аз съм твърдо за повторното въвеждане на жителството та поне малко да се отпуши тоя град!

70

преди 15 години

Нека се погледнем малко от страни, да видим колко сме смешни. Затъваме в ***, мизерия, простотия, а се караме кой от къде бил. Може преди 20 години да е било много по-добре за живеене в София, но това не значи автоматично че прииждащите са виновни за всички беди на столицата. Уважаеми кореняци-софиянци, погледнете днешната младеж, софийската, децата на кореняците, сравнете я с младежта преди 20 години и ще разберете за какво говоря. Упадъка в обществото ни е навсякъде - и на село, и в центъра на София; и сред най-бедните селяни, и сред най-богатите софиянци. Колкото по-бързо осъзнаем и приемем този факт, толкова по-добре. На фона на такива картинки да се спори "софиянец-селянин" е смешно.