39

Pilat

преди 15 години

Много достойна война води държаната Израел! Само не разбрах като начало защо се казва Израел, а не Юдея ....... ама това е друга тема. Та на темата - "Много, ама МНОГО, АМА МНОООООГО достойна война води" - с изтребители F16 и танкове срещу камъни и самоделни ракети - е те това се казва "достойна война". Някой от вас ***.и такива замисли ли се как и защо стават тези самоубиствени атентати. Аз съм християнин, от най-първите християни. Преди време бях на при приятели в Сирия на гости. Е там видях по телевизията неща, които за жалост не бяха игрален, а документален филм. Да ви разкажа някои откъси: Видях как изрелски танк (то там други няма) мина през една къща в която после се оказа, че имало 4те деца и жената на един палестинец: на друг пък застреляха детето му пред очите (оправдали са се със случаен огън). Е замислете се само за миг какво може да очаквате от тези хора. Те нямат танкове, артилерия, авиация, дори умишлено не им признават държавата, защото в противен случай нахлуването или бомбандировка от страна на Израел би се считало за агресия в чужда държава - хитро а?!?!?!Та чиф.... воюват много "достойно"

38

преди 15 години

Да особено в момента е много "велик" - като стреля през нощта по жилищни блокове с тежките американски танкове- Breaking News по CNN. - и понеже отдавна е прекъснал електричеството на палестинците - се виждат само проблясъците от взрива на снарядите.

37

преди 15 години

izrael e velik

36

преди 15 години

евреите не отстъпват от арабите по религиозен фанатизъм!Арабите поне се борят за защита на земите си, а Израел е една изкуствено създадена държава чрез заграбена територия- и ако не са американците да ги въоръжават непрекъснато - евреите никой нямаше да посмеят да нападнат!

35

преди 15 години

които са за арабите да ядат арабски

34

Hehe

преди 15 години

ПРОСТО ТОВА Е КОГАТО НЕ СЕ БИЯТ ПОМЕЖДУ СИ ТЕ СИ ТЪРСЯТ ПАК С КОЙ ДА СЕ БИЯТ ТОВА Е ИСТИНАТА Боец от Хамас бе застрелян днес пред дома си в Хан Юнис, в ивицата Газа, скоро след като член на радикалната ислямистка групировка простреля в крака командир от лоялните на Фатах палестински сили за сигурност в града, предаде Асошиейтед прес. Не е ясно кой е извършил убийството, но напрежението в Хан Юнис е високо, тъй като палестинските сили за сигурност обвиниха Хамас за атаката срещу своя командир Рихат Кулаб.Отношенията между движението Фатах на умерения палестински президент Махмуд Абас и управляващото ислямистко движение Хамас се обтегнаха, след като Хамас спечели парламентарните избори през януари и прекрати 40-годишната доминация на Фатах. Двете движения си оспорват контрола върху силите за сигурност, което доведе до кръвопролитна междуособна борба.Досега в нея са убити 22 души, отбелязва АП. Днес десетки палестински служители нахлуха в парламента по време на заседание и поискаха да им се изплатят забавените възнаграждения. Гневните служители атакуваха депутатите на Хамас с бутилки вода и други предмети и принудиха председателя на парламента да избяга от сградата.

33

Hehe

преди 15 години

Междувременно, въпреки многобройните призиви за прекратяване на насилието, сблъсъците между враждуващите палестински групировки Фатах и Хамас стават все по-ожесточени, отбелязва Ройтерс. Само през вчерашния ден бяха убити 25 души.Израел от своя страна нанесе поредица от въздушни удари срещу Движението на ислямската съпротива (Хамас). От ЦАХАЛ увериха, че тези действия не са свързани с вътрешнопалестинския конфликт. Израел няма да се включи в борбата за власт между палестинците, но ще отговори твърдо на продължаващия обстрел с ракети Касам, заяви министърът на отбраната Амир Перец.До момента демонстрирахме сдържаност, но това положение не може да бъде толерирано, каза на свой ред израелският министър на външните работи Ципи Ливни след консултации с премиера Ехуд Олмерт и с министъра на отбраната Амир Перец.Президентът на Палестинската автономия Махмуд Аббас отмени планирано посещение в Йордания. Десетки жители на Газа излязоха на протест и поискаха спиране на огъня. Жена се обърна по местна радиостанция към премиера Хания от Хамас и към президента и лидер на Фатах Махмуд Аббас, заявявайки: Не ни оставяйте да загинем!

32

преди 15 години

Когато арабски терористични групировки отвлекът израелски гражданин, за да го освободят или да го върнат на части, те искат стотици, а дори и хиляди терористи в замяна. Така че съотношението не значи нищо. Жалко за невинните жертви от двете страни.

31

преди 15 години

"В МОМЕНТА ИЗРАЕЛ СЕ ЖЕРТВА ЗАРАДИ ПАЛЕСТИНЦИНЕ."- да бе да - Израел спасява палестинците от лошия живот на земята като ги праща на оня свят - чрез бомби и ракети изтзтрелвани по блоковете и жилищата им от самолети F-16 и хеликоптери "Апачи" ... Изглежда и това се оказа недостатъчно за евреите защото сега са пратили и танковете срещу тежковъоръжените с калашници палестинци...

30

преди 15 години

СЕГА ЩЕ ЗАГИНАТ МНОГО ИЗРАЕЛСКИ ВОЙНИЦИ И НЕВИННИ ПАЛЕСТИНЦИ ЗАРАДИ МРЪСНИЯ ХАМАС. В МОМЕНТА ИЗРАЕЛ СЕ ЖЕРТВА ЗАРАДИ ПАЛЕСТИНЦИНЕ.

29

преди 15 години

Интересно - уж палестинците и техните групировки са терористи -а евреите са избили в пъти повече араби и палестинци (и сега отново е така) в сравнение с убитите от тези групировки граждани на Израел.....

28

Hehe

преди 15 години

Хамас отвлече български гражданин05 юли 2007 / Групировката Хамас отвлече палестинеца с българско гражданство Халид Ал Мугир в сряда вечерта от дома му в град Газа.Това съобщи зам.-посланикът на Палестина у нас Уажи Канаан, цитиран от БГНЕС. Ал Мугир е женен за българка, има две деца - момче и момиче, които в момента са в Пазарджик. Оттам е съпругата му. Самият той е завършил Университета за хранително-вкусова промишленост в Пловдив и по професия е инженер технолог. Работи в Газа. Българският гражданин е бил пребит жестоко и животът му е застрашен, обясни Канаан. Отнели са му всички документи. Българското външно министерство е уведомено за случая и съвместно с българското посолство в Тел Авив се работи по освобождаването на Ал Мугир. Според Канаан инцидентът е част от политиката на насилствено прочистване в Палестинската автономия на привърженици на Фатах от страна на движението Хамас. Евакуацията на българските граждани от Ивицата Газа започна на 5 юли, четвъртък. Сред желаещите да се евакуират бил и Ал Мугир. Той е трябвало да пристигне в София в другиден. През КПП Ерец от Газа в Израел са изведени девет български граждани, съобщиха от Министерството на външните работи. Те ще бъдат настанени в йорданската столица Аман и в петък ще пътуват за България.

27

Hehe

преди 15 години

ХАМАС" е съкращение от "Харакат Ал-Мукавама Ал-исламия", т.е. "ислямско съпротивително движение".Организацията става известна през 1987 г., когато изведнъж открито се появява на обществената сцена, като групировка с консервативно-ислямистка ориентация, оспорваща си терен със светски-ориентираната Организация за Освобождение на Палестина (ООП) на Арафат.Те имат радикална идеология: организацията е безкомпромисно анти-израелски настроена и схваща "съпротивата срещу окупацията" не само като съпротива срещу окупираните от Израел територии, а и като съпротива в Израел. Де факто разглеждат цялата израелска държава като "окупирана територия". И до днес в тази идеология не се е променило нищо, независимо че сега не използват радикални лозунги в предизборната борба и добре успяват да заблудят непосветените, какво всъщност разбират под "съпротива"."ХАМАС", чиято програма изисква разрушението на еврейската държава изобщо, замисли и организира над 60 самоубийствени бомбени атентата по време на палестинската втора "Интифада", но успя да удържи почти една година на примирието, което спомогна за оттеглянето на Израел от Газа.

26

преди 15 години

"European Union president, the Czech Republic" - ами нормално след като чехите (видни американски ***) - го казват. А и в Чехия има доста евреи...

25

Hehe

преди 15 години

Движението не само остава вярно на ангажимента си да унищожи еврейската държава, но и е непреклонно в отказа да загърби насилието като средство за постигане на политически цели. Хамас определено доказа способността си да достига крайности в насилието в последните сблъсъци, при които заловените бойци на Фатах са незабавно убивани. Хамас не само отрича на Израел правото на съществуване, но отрича и правото на живот на всеки палестинец, който дръзва да се противопоставя на радикалния му ислямистки дневен ред.

24

преди 15 години

Председателството на ЕС разбира наземната операция като отбранителна, а не нападателна.http:// .reuters.com/article/latestCrisis/idUSL2333613

23

Gorion

преди 15 години

Еврейте направиха ужасно много отстъпки на палестинците,крайно време е и палестинците да направят нещо.Натикали палестинците в гета ,ще ги натикат ми,не може някъв *** да сложил колан със динамит да влезе във автобус и да избие пътниците.Трябва твърда ръка,но за жалост си заминават и невинни.Между другото и на самите палестинци им е писнало от *** от Хамас и Фатах,защото разбраха,че заради тях страдат обикновените хора.

22

преди 15 години

не си съвсем прав. Руснаците,които живеят в израел са руски евреи, дошли от бившия СССР, Те дори нямат руски паспорти защото когато се изселваха споразумение за двойно гражданство между СССР и Израел нямаше. Дт 2 години насам Израел свали визите си за Русия, Румъния и България. В това число не влиза Молдова и Украйна. При Хамас е пълно с руско оръжие внесено от Египет,Ливан,Сирия. От къде бяха КАТЮШИТЕ на Хизбала..? Данеби да са от Калифорния или Канада...? Това че говорят руски не значи че са руснаци, В Израел се говори на 82 езика

21

rafi

преди 15 години

Едва ли ще има някакъв ефект, но бих искал да ви подсетя да се разровите хубаво в историята и взаимоотношенията на израелската държава със съседките и, историята на палестинския народ, целите му, историята на Хамас, както и на Хисбула и Ливанските отношения с Израел. Също може да погледнете още една интересна тема за Голанските възвишения и взаимоотношенията между Израел и Сирия. Също и действията на САЩ във всички тези разправии са обект на дълги размишления.Искам само да ви кажа, да не бързате да обиждате и проклинате народи, държави, терористи, ислам, юдеизъм или християнство преди да сте се запознали с каузите морала и ценностите (ако ги има въобще) на тези религии и народи. Трудно е да разберем един конфликт, който не е от днес или вчера. Този конфликт узрява от хилядолетия, още преди Кръстоносните походи. Сега, в последните десетилетия той отново е разпален чрез силата на петрола. Трудно, даже невъзможно е и да се разреши този конфликт, без да бъде разбран изцяло. Мисля, вече виждаме че е и невъзможно да бъде разрешен и чрез силата на бомби, ислямизъм, ционизъм, танкове и ракети, чрез силата на "великия американски долар" и т.н. Просто проливането на кръв не е решение на никакъв конфликт.

20

Prokopi

преди 15 години

Какво е "Хамас" Наименованието на най-стресиращата Израел и Запада палестинска групировка "Хамас" е абревиатура на арабските думи, означаващи "Ислямско движение за съпротива". А сама по себе си думичката "хамас" се превежда като устрем, стремеж.Движението възниква през 1987 г. като палестинско разклонение на "Мюсюлмански братя" - организацията, зародила се през 1928 г. в Египет и залагаща на каноните на исляма за постигане на политически цели.Основател на "Хамас" е легендарният шейх Ахмед Ясин, който лансира идеята за създаване на ислямска държава на територията на днешен Израел, Западния бряг на р. Йордан и ивицата Газа. Шейх Ясин е сляп и прикован към инвалидната количка, но има гигантски авторитет сред последователите си. А в Израел го клеймят като "палестинския Бен Ладен". Яростен привърженик на идеята, че "т. нар. мирен път не е заместител на джихада и съпротивата", той е вдъхновяващ пример за много млади камикадзе. След серия неуспешни покушения през 2004 г. израелската армия все пак успява да го унищожи, като размазва колата му с ракета.И след гибелта му обаче "Хамас" не се отказва от въоръжената борба с Израел. В същото време "Хамас" подпомага материално бедни палестинци, строи безплатни училища и болници, привлича милиони долари от страни-спонсори, които симпатизират на ислямистката му линия - най-вече от Иран.В момента "Хамас" се оглавява от живеещия в Дамаск Халед Машал, на когото Тел Авив е наложил забрана да влиза в палестинските територии. Машал обаче продължава да представлява групировката на срещи с благосклонни към нея чужди партии и правителства. Името му нашумява, след като МОСАД прави неуспешен опит да го убие чрез инжектиране на отрова в ухото.Тактиката на "Хамас", която залага на самоубийствени атентати на оживени обществени места, вкарва групировката в списъците на Израел, САЩ и ЕС с най-отявлените терористични организации.