44

Vofka

преди 15 години

Спокойно скоро и в РБ ще има такава традиция преди нова година разправии със РУсия, като постройт Южен поток тогава и България вече ще може да казва свойта дума

43

Vofka

преди 15 години

Щом тук вече почнахте да говорите за НАто.И аз ще кажа свойто мнение.По-първо никой в Европа не иска да войва и няма значение срещу кой, в Германия в Италия в Франция в тези държави няма войници има офицери професионалисти, ама основата така наречено месо няма, затова зеха Полша, България, Прибалтик, Румъния при някакъв по-голям конфликт да има от каде да се зима месо.Преди няколко месяца стоях на спирка в Горна Баня чаках 111 и се връщаха от учения май войници, аз бях шокиран това ли Българска армия, с това ли ще се защитява София, стари Уазки, някакви развалени Зилове, екипировка на войници същата само променен цвета, каде се Хамери каде са М-16, и солдати екипиирани като войници, а не работници, не си припомням новините където РБ купува F-16 или някакъв военен кораб, изобщо няма флот при положение, че РБ е морска държава, а РБ вече 3-4 години в НАТО а нищо не се промени в българска армия на добро-то някакъв прогрес, само оставено от СССР оръжие което даже в Русия вече не се ползва.Ние сме в НАТО ако нещо се случи ще дойтат яко англичани, французи, германци и ще ни защатат, много се лъжете ако мислете така никой няма да дойде ако утре Турция каже че излиза от НАто и окупира южна граница на РБ, припомнете си какво се случи с Полша, кога-то Велекобритания обьяви война на Германия уж да я защити, и 6 месеца не направи не един изстрел срущу фашисти, няма таково нещо че на някой му пука за България освен българи и помнете го това, защото само това е истина.Ако американци ще дойдат и ще окажат помощ те тук и ще си останат, нали помагат на Иракски народ уж свалиха Хусейн, уж Ирак има и парламент и полиция и всякакви министерства, а САЩ само увеличава свой-то присътствие там.А Украйна по принцип там е друго положение, в 91 година тя се отказа от третия в света ядерен потенциал в заманя на договор за защита подписан от Русия, САЩ и 3 от Европа (Германия, Франция и Велокиритания), ако има някаква заплаха то тези държави осигурават нейната защита (ама май вече никой не го припомня)и в конституция е написано че тя е внеблокова държава.Народа е разделен но са помалко тези който искат в Нато, повече са на мнение че трябва да има свойта и силна армия, която сама да защитява териториална целостност.Друг аспект че по-принцип не е желателно Русия (ШОС) и НАТО да имат граница, защото когато има обща граница тогава вероятност на конфликт е по голяма.

42

преди 15 години

Russia>usa>izrael

41

Чайковси

преди 15 години

Значи, за " Великата РУС" и "Болшой театър" с 120 човека си спомням, как отидоха на концерт (1923 г.) в Ню Йорк ( постановка на Чайковси..) и се върнаха само 40 човека...другите 80 останаха завинаги в USA'America*New York...От тогава възвръщенците се наричат " Малий Театър.." Ха-ха-ха...

40

преди 15 години

Без пари - само за приятели! 38, с приятния акцент, не съм сигурен, дали руснаци ще ядат нещо, но украинци, които не искам да са нещо много различно от руснаци и ЕС могат да лапнат нещичко. Които е тръгвал да прави злини на Русия, накрая си е тръгвал оттам изритан по разпердушинения торпилиран !

39

o.Нафарфорий

преди 15 години

, да техната...не им ли дадохме НИЕ четмо и писмо , свещеници и владици ...?! Първо на Украинците-Киевска Рус, а те на Московска Рус ?! Вашта мама ...какъв ГАЗ, какво увеличение за BG ?! A aко Ви резнат Анархистите тръбите ?!!!...

38

преди 15 години

"Израел не бой се Америка*България е с Теб !!!"- Ей мръсен *** - България е спасила *** си едно време но е била съюзник на Германия тогава - така че това че сме ви спасили не ти дава право да пишеш глупости сега.

37

Грузияшвили

преди 15 години

Бах, мама му и Руски рекетьори, до кога с тия високи цени на ГАЗ'а за BG ..?! Mародери и НЕблагодарници недни...:(

36

НАТОвец

преди 15 години

Уфф разберете накрая - не си рискуваме живота за "техния петролец", а да не попада тоя петролец в ръчичките на разни чаршафосани фанатици, които да ни тормозят - днес със самоделни бомби, утре с балистични ракети. България не може да не си цапа ръцете, а после да иска защита.И не се гордея с нищо, просто съм доволен, че нещата се наредиха оптимално за нас, скъсахме с изедниците и се приближихме до цивилизования свят, най-после.

35

преди 15 години

Какво толкова едно спиране на газ. Утре ще се разберат и толкова. Нали искат пазарна икономика. Като искат без пари, да не бяха разтуряли Съветския съюз. Вижте какво правят израелците с някой който не слушка."Фашиста" Атанас Буров е казал: " За българина има няколко святи неща - майката, земята, децата, училището, армията и Русия!"На тия святи неща им разпиляхме майката. Бай Тодор е видял като практичен човек, че ние сами загиваме като държава и е искал да станем част от СССР /актуално казано - Руската федерация/. Поне по отношение на горива и пазари щеше да е по - добре.Хората като правиха капитализъм, ние бяхме някъде в тъча. Сега пак се мятаме встрани от истината. Затова нашият премиер ще чака като наказан с часове да го приеме Путин, а Ердоган и други са приемани с полагащите им се почести.Мухлъовщината и лигавите бръщолевения за демокрация ще победят безсъмнено и последни ще напусне този грешен свят господа, но да ни изтърпят още 150-200 години като добри християни и да не бързат толкова на Запад. Не за друго, а просто ще имат проблеми. После тоталната мръсотия може да се шири свободно, безалтернативно и дори без конкуренция, хахаха!Въпреки жалките многогодишни опити и напъни на мухлъовщината и ***, слънцето продължава да изгрява от Изток.

34

Vofka

преди 15 години

Украйна изобщо не е виновна за конфликта, пак *** руснаци си мислят за много умни.Предни години руско руководство настояваше че цената на газ расте, защото нафта поскъпва, и много имаше приказки на пазарна цена на газта.Например миналата година искаха Украйна да купува газ по 350 долара, уж това е пазарна цена, при положение че Великобритания купува газ от тях по 380$ , която включва и транзит до тяхна граница, ама къде е Англия и къде е Украина.Сега руско руководство вече казва че цената на газта независи от цената на нафта и отказва да говори за пазарни цени, измислиха някава 418$ от къде го измислеха сега само те си знаят.Украина преди три година каза усно между друго, че няма да дига цената за транзит 4 година и досега го спазва при положение че транзитна цена в Европа в 4 пъти по-висока, а това сума пари защото 90% газ минава през украинска територия.По повод че Украина краде газ, вече 4 пердна година Киев и Москва почват нова година без договор, но Украина винаги плаща за газ който уж краде, при положение, че може да каже да го няма договор значи газ в наща тръба е просто подарок от някой си там и изобщо няма право там да се намира, ама не веднъж не го направи, и никога на преговори не спомина за такъв сценарий, и редовно си плащаше за газ който тя зима или й дават без договор, защото напълно не може да се спре газ, Русия тогава просто тряба да го пали.Тези разправии с газ всяка година пряват и на Путин,по-първо Русия няма с какво да воздейства на Украйна и затова в последни години руска пропоганда прави так че украинци са врагове, това е политика отвличат внимание на хора от вътрешни пробелми, и второ винаги искат да накарат да подпишат украинци някви абсурдни за тях договор, защото газ за население в Украина е свой (Черно море ако някой пътувал Варна- Одесса), само за предприятия се купува газ, а те са конкуренти на руский предприятия, ама украинци винаги си защитяват интересите на свойте заводи гиганти и така натаък, защо тръбата минава през тях и ако не подпишат договор Украина просто може да забрани (тя никога даже не споменаваше това) да транспортира руски газ и руснаци и ЕС тогава ще ядът ку.ра

33

Goldan Benjamin

преди 15 години

"Хамаз" и Руските им ракети *и катюши, които обстрелват Израел...Братя Руснаци и помощници на " Хамаз " Израел ще Ви намери където и да сте... Израел не бой се Америка*България е с Теб !!!

32

Сакаашвили

преди 15 години

Да го духат RUSSIA* *** OFF! Aма кфа EU , Украинците ще си дърпат ГАЗ от тръбата за ЕU i така ще дърпат докато отворените Руснаци клекнат..:)

31

преди 15 години

А на всички по света е ясно че евреите (Израел) имат такава наглост и смелост защото САЩ стои зад тях.

30

FILIP

преди 15 години

Абе янките противоракетен щит не правят срещу ръждясали ракети.Те не те сочат като ***-ти си си *** щом ходиш да рискуваш кожата си, воювайки за техния петролец.И преди може да сте чистили техния обор,въпреки че може да се поспори,ама талибани не са стреляли срещу наши войници.*** си пич,ама лошото е че се гордееш с това.

29

преди 15 години

Ще дам един *** пример за това какво представляват евреите.Френския Президент Никола Саркози изигра голяма роля по отношение на военния конфликт Русия-Грузия - и примирието между тях.Той се опита и сега да играе същата роля във войната между Израел и Палестина - само че евреите му казаха да си гледа работата и че те ще правят каквото си искат.Все пак Саркози не се е отказал нацяло - доколкото чух от новините тази вечер...

28

НАТОвец

преди 15 години

Хааа, пушечно месо съм бил - по-добре да ме заплашват ръждясалите ракети на ***, отколкото целият цивилизован свят да ме сочи с пръст като московска мафиотска клоака!

27

преди 15 години

Da jivee Velika Rusia!!!Dolu amerikancite lizogaznici!!!

26

НАТОвец

преди 15 години

пак повече взимаме, отколкото като чистехме руския обор...

25

преди 15 години

е вие за това вземате заплати като за бог да прости,щото сте слуги на богатите.