86

анонимен

преди 6 дни

Възраждане си има вече патриарх.БПЦ продължава да дълбае дъното. Няма оттърване от ДС и Кремъл. Църквите празни, поповите дебели. Ставам атеист.

85

напускай

преди 6 дни

БПЦ.................на никого няма да липсваш................Даниил е отличен избор, тоя път митрополитите показаха мъдрост и здрав разум!!!!

84

БПЦ

преди 6 дни

ТЪРСИ СЕ ИГУМЕН ЗА ГИГЕНСКИЯ МАНАСТИР НЕПРЕМЕННО РУСОФИЛ БЪЛГАРИТЕ СМЕ РУСОФИЛИ ДРУГИ НЕ НИ ТРЕБВАТ

83

Анонимен

преди 6 дни

Избраха патриарха както избраха Перуката за БФС. Слочаеносс??

82

Анонимен

преди 6 дни

По тв според една умница, трябвало да се отрече от схващанията си за даване (по-скоро недаване) на оръжие на Украйна, щот да станел обединител, а не разединител като Радев. И кого ще обединява, като едно 80 и повече % са за не изпращане на оръжие и на хора в Украйна. Аман от политкоректни гости по тия тв-та. само дето не каза, че е путинист.

81

История

преди 6 дни

До Габриел Денков Никанор има принципи които сигурно на теб ти липсват.Кое от написаното от игумена не разбра...оправдал ли е руската агресия в Украйна,за мен е приключил...тя затова Митрофанова така се радваше днес...

80

Анонимен

преди 6 дни

Тоя явно е луд фен на гей парадите . Много му у гадно . Горкичкия

79

отличен избор

преди 6 дни

за патриарх.....................Бог да пази България и българите!!!

78

Анонимен

преди 6 дни

Aaaooo

77

Анонимен

преди 6 дни

Много е важно да се каже въпросните 2-ама делегати защо не са гласували, както и кое прави 3-те бюлетини недействителни, според мен при този избор нямаме 50%+1 глас за избор и това може да е пречка за вписването на промените, според мен би трябвало при такива резултати да имаме ново гласуване

76

Анонимен

преди 6 дни

Дане се крие в манастира, а да заминава за Украйна !!

75

християнин

преди 6 дни

Много важно,че ще напусне.Отдавна га наблюдавам.Личното ми мнение е,че този човек е своебразен ексцентрик.Бил по щатите/САЩ/ някакъм брокер,даваше някакви финансови съвети и пр.После се бил запопил.Да се "отпопи".

74

Загуба голяма

преди 6 дни

Някакъв *** от Гигинския манастир напускал БПЦ... По-притеснителен е погледа на новия ни Патриарх. Предишният, макар и агент на ДС (както и новият) осезаемо и видимо беше вярващ и добър човек. Този изглежда малко по-агресивен, отколкото отива на баща на БПЦ. Меко казано..

73

Габриел Денков

преди 6 дни

Харесвах преди Никанор. Допадаше ми неговата работливост и предприемчивост. Как направи с двете си ръце Гигинския манастир от купчина руини в манастир за чудо и приказ. Също така ми харесваше контактността му и отдадеността му на християнството. Изумен съм обаче от тези негови изказвания. Кое го доведе до такова предателство че да се отдаде на служба на българофоба Вартоломей? За каква корпоративна етика говори? Нима е решил да загърби духовното за сметка на светското?

72

така е

преди 6 дни

И аз съм съгласен. Народът търси българофили, а не краварофили, но при политиците. Там първите почти ги няма, но краварски лакеи има в излишък.

71

Анонимен

преди 6 дни

Какво да коментираме? Ами честито напускане на БПЦ и прав ти път! Църквата не трябва да се занимава с политика, а с миряните си. Църквата си има многовековни канони. А когато Въртоглавей приемаше пари от Зеленски , за да му угоди за нова украинска църква и хората на Зеленски биеха монаси, изнасилваха монахини, това не е ли корупция и насилие?

70

Анонимен

преди 6 дни

Тоя поп явно е със сериозно умствено увреждане . Живее в някаква брутално извратена политкоректна реалност . Свършиха ли нормалните че ни занимавате с тоя ?

69

Анонимен

преди 6 дни

До стига бе, Вселенския Патриарх може да дава автокефалия на всяка друга православна църква, това е! и никоя друга неможе да оспорва това, поради простата причина че тя се явява църква майка на всичките

68

стига бе

преди 6 дни

БПЦ е признала УПЦ. Явно си поредният лаик не запознат с нещата. Вартоломей по политически причини и под давлението на Порошенко призна ПЦУ. Тази последната не е призната от никоя православна църква. Надявам се да потърсиш информация и да направиш разлика между УПЦ и ПЦУ.

67

Ревете,

преди 6 дни

тролчета и некадърници нещастни! Голям кеф! Най-после добра новина за Православната църква на България. Кой само не се опита да влияе - Блинкен, истанбулския патриарх колода коментатори по телевизиите! Това да не е избори за НС, където можеш да ги фалшифицираш.