50

Анонимен

преди 3 месеца

Разликата е че румънцоте имст промишленост и произвеждат автомобили, корабо, самолети, хеликоптери и т.н. за което производство са нужни още много други производства, а ние си затрихме всичко.

49

Анонимен

преди 3 месеца

У нас МРЗ е инструмент на сивия сектор. Абсолютно никой не работи на минимална, дори и пенсионерка чистачка в детска градина на село. Ама наглите бачкатори се осигуряват на нея, а останалото- под масата. Покачването й е добър инструмент за борба със сивата икономика. В Румъния вече няколко души долу са казали, че удръжките са доста по-високи от нас. Нетният доход е малко по-висок. Минималният. Средният- не.

48

Анонимен

преди 3 месеца

ППДБ-тата не искали с ГЕРБ искат си с БСП и Корнела.

47

Анонимен

преди 3 месеца

Асенчо и Киретата не гледат МРЗ, а кеша в торбите. Дори пуделите са ни милионери тук, вие за минималната в Румъния ще говорите.

46

До. 46

преди 3 месеца

Върви ги питай какво питаш нас ?

45

Анонимен

преди 3 месеца

Там копейките искат ли съюз с русия? Или е по-добре с ЕС и НАТО?

44

Пупакис

преди 3 месеца

Ся ше им избегат инвеститорите. Заплатите трябва да са ниски като в България, за да има много инвеститори и да идват още. Нали така?

43

до 30

преди 3 месеца

Факт. Брутна сума е това, нетната е много малко по-висока от нашата МРЗ. Важна е и СРЗ и Медианната. Нетните суми, разбира се. У нас са по-високи. Давам пример за ИТ сектора. При нас архитект взима около 15к чисто. В Румъния за същата роля нетната заплата е около 8к заради по-високите разходи за труд.

42

Анонимен

преди 3 месеца

2009 година дойде Бойко на власт. Увеличаваше с по 10 лв на година пенсиите, подобно и за заплатите. Защото му трябваха пари да си трупа в сметки, в чекмеджета, да издържа държанки в Барселона, да налива в гушите на такива като Иван Пилето, Вълка, Валентин Златев и т.н. А пенсионерите бяха щастливи, че им даваше добавки за Великден.

41

Анонимен

преди 3 месеца

Е то остава и с 10 депутати на ППДБ, Никито да е премиер. Ако не бяха ДПС и ГЕРБ, власт щяхте да видите розовите понита през крив макарон

40

До 37

преди 3 месеца

Ами върви ги избивай щом така трябва какво още чакаш ?

39

Румъния

преди 3 месеца

е една фалшива държава.............власите векове наред са били командвани от търновските царе, там насила се налага католицизма, ...............Западът иска православните държави да са малко, да са слаби и ако може, народите им, да се избиват едни други!!!

38

Свобода

преди 3 месеца

Сега с новото управление на ГЕРБ, ДПС и ИТН пак ще замразят пенсиите и минилната заплата, че да им за техните фирми в обществените поръчки.

37

Анонимен

преди 3 месеца

Е какво значение има МРЗ, важното е че Киро назначи хЛенчео на 16К заплата. Значи ние сме много по добре.

36

Сър Пичук

преди 3 месеца

Когато избиеш комунистите и направиш лустрация се получават нещата, а ние тук още вярваме на Боко и на Копейката.

35

Един

преди 3 месеца

Гласувайте си пак за Боко MyTpaTa и Koпeйчо платения възрожденец обиращ патриотично настроените ракияджии и очаквайте после висок стандарт :D

34

До 30

преди 3 месеца

Не се разбура какво ломотиш, а споменаването на склада показва че си от платените писатели.

33

Анонимен

преди 3 месеца

Българите ще ходят да работят в Румъния съвсем скоро.

32

Христо Христов

преди 3 месеца

Жалка е държава, която гледа нивото на МРЗ.

31

Анонимен

преди 3 месеца

Ами румънците си имат заводи на Дачия, а на киро завода за електромобилите още е гола поляна и днес и след 10 години ще е такъв. Какво ви обеща преди няколко години 5 моста над Дунав , 3 тунела под Стара планина, а дори едно от обещаните не са и започнати.