91

Архиваря

преди 4 месеца

Великите сили са само две - Китай и САЩ! Русия е в много неприятната ситуация да избира дали да стане нещо като китайски васал с все по-нарастващо китайско влияние, или да търси подобряване на отношенията си със Запада, но тогава трябва да признае че инвазията в Украйна е била голяма грешка, и да се изтегли от там, въпреки всички дадени жертви до тук

90

Бай Ганьо

преди 4 месеца

Китай 1987 година беше убита страна. Всеки който е бил в Китай тогава, ще каже, че тази страна никога не може да се възстанови. Всички облечени в еднакви сини дрехи, никакви автомобили (1987г когато в България всяко семейство имаше кола), всички на велосипеди, навсякъде мизерия.- Хората се учат за разлика от нас. На нас ни дай ядене пиене, иебане и гурбет.

89

Анонимен

преди 4 месеца

Началото на 80те икономиката на СССР превъзхожда многократно тази на Китай. България беше сред 30те най-развити страни в света. 89 г. китайците пуснаха танкове на площад Тянананмън срещу няколкостотин демократи излязли на майдан, докато в СССР Горбачов демократично побратимява СССР със Запада и се прегръща със САЩ. Резултата се вижда днес.

88

Анонимен

преди 4 месеца

А бе кой как изглежда на снимката май не е много важно! Важно е кой какъв го вади байно!

87

Анонимен

преди 4 месеца

Днес китайската икономика, деноминирана в долари, с 15% превъзхожда европейската и разликата ще се удвои до края на десетилетието. Това обстоятелство, съчетано с големия търговски дефицит на ЕС с Китай, предизвиква силна тревога в Брюксел

86

Анонимен

преди 4 месеца

В Китай няма демокрация. Китай е диктаторска недемократична страна. В Китай изобщо не се провеждат избори, никакви избори! В Китай няма политически партии.

85

Факт

преди 4 месеца

Ако комунистическата партия падне и започне "демокрацията" и британци и американци се намесят в политиката на Китай държавата ще се разпадне. Първото нещо което ще направят е да накарат Тибет да се отдели за да запалят гражданска война в държавата. Това се е случвало и китайците няма да го позволят никога повече.

84

Анонимен

преди 4 месеца

Китай 1987 година беше убита страна. Всеки който е бил в Китай тогава, ще каже, че тази страна никога не може да се възстанови. Всички облечени в еднакви сини дрехи, никакви автомобили (1987г когато в България всяко семейство имаше кола), всички на велосипеди, навсякъде мизерия.

83

Анонимен

преди 4 месеца

Който живее на запад мжое да потвърди, че навсякъде могат да се видят 60 годишни баби и дядовци с каски да карат колела, не само млади, и да вдигат ръка наляво и надясно когато завиват и трябва да им дават предимство автомобилите, и си имат велоалеи навсякъде да могат да се придвижват навсякъде с колела, а не с коли.

82

Анонимен

преди 4 месеца

До Анонимен 100 "Българите днес дори и руска лада или москвич не могат да си позволят" Ич :))))

81

Анонимен

преди 4 месеца

Българина трябва да се учи да се придвижва с колело, на запад вече карат колела. Дор и кметът на София каза, че хората трябва да могат да се придвижват *** колела. За това в градовете улиците ще затварят автомобилните платна и на тяхно място ще откриват нови велоалеи, както е на запад при цивилизацията, да се учи българина да се придвижва с колело, като на запад, а не да се разхожда с кола.

80

Анонимен

преди 4 месеца

Китайските автомобили превъзхождат немските.

79

Анонимен

преди 4 месеца

Българите днес дори и руска лада или москвич не могат да си позволят, а 20 годишните западни таралясници които карат ги забранят. Ще има само електрички, а на тях животът им е 6-7 години и след това давай 100 хил лева за нова. И от 2027 г Еврокомисията въвежда нов въглероден данък на бензина, горивата ще скочат драстично. Но за какво ви е скъп бензин, като няма кола, електричките са толкова скъпи, че ще са достъпни за елита, а народа на колела и пеша. Важното сега е българите да свикват да се придвижват с колела.

78

Хахаха

преди 4 месеца

При социализма нямахме тоалетна хартия и банани, а при демокрацията има евтини самолетни билети и сме граждани на света.Граждани на света с визи за САЩ? Нали САЩ е половината свят за вас? Защо визи?

77

анонимен

преди 4 месеца

от цяла европа, китаеца посети унгария и сърбия, французина и германеца надничаха зад оградата да дойде, ама няма!

76

Анонимен

преди 4 месеца

До Българин Тежките материалисти-соцфосили само за бананите и толетната хартия се сещат, когато си мислят за социализма :))) Никаква духовност :)))

75

Анонимен

преди 4 месеца

До 69 .Хубаво, да броим! Ама Русия където и да я броим, към Китай или към останалите - все тая! Нищо не променя уравнението ,значи нейната тежест и цена е около 0...

74

Анонимен

преди 4 месеца

Страхувам се, че България може отново да изпадне под влиянието на Русия. По-добре дъщеря ми като стане на 14 години да може свободно и демократично да си ампутира гърдите и да си смени пола да стане мъж ако така е решила и да живее щастливо, отколкото да изпаднем под влиянието на Русия и дъщеря ми да изнемогва да сглобява денонощно снаряди в подземията на путинските военни заводи на купичка ориз дневна дажба.

73

July

преди 4 месеца

Не забравяйте , че Китай има около 5000 години история.

72

Анонимен

преди 4 месеца

Китайците няй-обикновени лицемери - "безгранично приятелство" с руските фашисти, но ги дерат като за последно и същевременно се пробват да търгуват нормално със Запада, докато тойничко бутат помощ на руското диктаторче.И какъв е проблема? Какво предлагаш? Да си свалят гащите като нас? Ами няма да стане. Само един голям град в Китай е по-развит от цялата ни държава.