45

До Анонимен 52

преди 1 месец

Е, аз заложих за минимум два пъти по-ниски у нас. Зависи кога си заминал. Тук заплатите се поувеличиха, но определено няма изгледи да настигнат чужбинските, а що се касае до скандинавието - там са едни от най-високите в Европа. Нопредполагам, че и ти ще потвърдиш, че цените на жилищата там и в София не са също толкова пъти по-високи от софияските цени. Горе-долу вече равнят. Затова и няма логика в ценообразуването у нас по отношение на имотите. Забиване си е подобна покупка.

44

Хоум тъп Ю

преди 1 месец

:)

43

Анонимен

преди 1 месец

До Анонимен 33 - Два пъти? Не знам братле! В Бъглоария съм си рядко, ама когато аз заминах за чужбина, заплатите бяха от 5 до 20 пъти по-високи, поне в скандинавските страни.

42

Анонимен

преди 1 месец

До Анонимен 48 - Затова освен лихвата, ще почнеш да плащаш и главницата. Грешката на много народ е, да плаща примерно с 5% отгоре на лихвата, защото така им излизала "по-ниска вноската", ама вместо 20 години, "връщат" 30.

41

Анонимен

преди 1 месец

До 44 - Зорът е с това, че повечето народ няма тея пари на купчинка. Аз направих колосалната грешка, когато бяха на 22 години, вече 4 години в чужбина, яката работа, почах да събирам, да взимам на един път и да живея много скромно. 85% от дохода си, уж да спестя от вноски и лихви. Събрах 30% от сумата след две години, ама партманета скочи с 58%. И взе заем. Още ми е тъпо, като знам, че вноските ми щяха да са с 1/3 по-ниски. Пак бива - брат ми си държа по фондовете с 8% възвращаемост парите. Реве

40

Анонимен

преди 1 месец

Заплатите с още по-високи темпове..

39

Анонимен

преди 1 месец

На 100 000 лева , 2.5 % годишна лихва са 2500 лева на година само лихва ! За 20 години 50 бона само лихви ....ами не мерси

38

Анонимен

преди 1 месец

Тези, които щели да се махкат от България, там където отивате нито наем, нито ипотека ли се плаща? Бихте ли издали къде е това място? Временните каравани, които ви дават като сезонни работници също се плащат с труда ви.

37

дедовия

преди 1 месец

Рекламни трикове на загладнели брокери. Едно нещо знам със сигурност - не купувам нещо, което не ми трябва!

36

Анонимен

преди 1 месец

То под наем ти излиза през носа, особено ако си в трите големи града в БГ :)))

35

Банкер

преди 1 месец

Това с наема по 1700 евро е "мижи да те лъжа" и ден до пладне, това с месечната вноска за 20-30 години е гарантирано. Кой разбрал, разбрал. Кой би плащал наем ако може да го купи за същата цена:). Вече почнаха да разбират спекулантите, че нема навалица, а имоти бол. Който има нужда директно при строителя на 1200-1300, без брокери , които да му сипят тези промоции.

34

Анонимен

преди 1 месец

Ако не се лъжа около 13 години съм бил под наем .Събирах пари и си купих в брой , точно когато паднаха цените някъде към 2011 година .Жилището ми е напълно платено и обзаведено , на супер място и с подземен гараж .Не съжалявам , че съм постъпил така , защото когато се вземе ипотека , жилижето излиза на двойна цена . Продължавам да мисля , че по-добре човек да заделя и да купи в брой .

33

Анонимен

преди 1 месец

Скоро пътувах с една жена около 65 години.Живеела при дъщеря си във Виена.Прибираше се в Сливен ,където имала къща.През лятото отивала да си я пооправи и после се връщали обратно.Гладала си внучето.Дъщеря й я карала да си продаде къщата,но тя отказала.Когато умряла да правят каквото си искат,тя дома си не давала.Разни хора,разни идеали.Похвали се ,че зетят и плащал здравните осигуровки и била много доволна.Здравеопазването било много добро.

32

Анонимен

преди 1 месец

Жилище на кредит е възможно най-глупавото нещо, което човек може сам да си причини. Учете математика хора, учете се и да мислите и няма да ви прецакват всички.

31

Анонимен

преди 1 месец

То има хора дето не са хващали мотиката, но имат повече пари от работещите под наем, я сега го обясни това нещо :)))

30

Анонимен

преди 1 месец

Аз напуснах ке,не,фа БГ преди 10 г. Дали ще купя или ще плащам наем в БГ ке,не,фа?

29

Анонимен

преди 1 месец

Какви мнения на експертите в агенциите за имоти ! Какъв полет на мисълта ! Каква експертиза на пазара ! Ахааааа да ви повярва някой ..........

28

.....

преди 1 месец

Има една приказка: ,,Заем до време,наем до гроб!",за това е по-добре да изплащаш заем с поносима вноска и накрая след 15г. примерно ще ти остане имота,а когато плащаш наем същата сума като вноската,накрая нищо не ти остава за теб и децата ти!Кое е по-добре?

27

Анонимен

преди 1 месец

По-евтино излиза да се живее в чужбина - цените на жилищата са като в Софето, че и по-ниски, заплатите са минимум по две за вида труд, който се полага тук и там. Вдигайте си още.

26

Анонимен

преди 1 месец

До Анонимен 30 Не е изгодно мен, само те цедят под наем, друго си е да имаш собствено жилище или жилища :)))