44

Неразбрал

преди 1 месец

Искате безработните да са висшисти ли? Съжалявам, но 90-те години свършиха. Свършиха и образованите кадри на соца.

43

Анонимен

преди 1 месец

В бг. в момента са безработни само тези които не искат да работят

42

Анонимен

преди 1 месец

Явих се облечен с черна рокля на интервю за работа в един магазин за дамски дрехи и не ме взеха на работа понеже съм мъж. Има дискриманация спрямо нас кросдресърите.

41

Анонимен

преди 1 месец

Фактът, че повечето от вас под работа разбират тежък физически труд показва какви неудачници сте

40

Да отварят вече

преди 1 месец

работни места и за професори и академици със закупените дипломи вече щото просто население не остана! А хората с образование изчезнаха на Запад! С други думи на територията останаха само необразованите неграмотни и с това се извинява състоянието на държавата без държавност, но с мощни мутренски котени! Може би е донякъде и истина, но истината е че в България няма гражданско общество както е в много други страни, защото българите никога не са се борили единно! Предателите на Левски и Ботев са пр

39

Защо Бг е най-бедна?

преди 1 месец

"Ако се спрат корупцията и кражбите и от еврофондовете, вратата на хазната няма да може да се затвори от пари" -- Ренета Инджова

38

акълмайстор

преди 1 месец

По-добре да си легна гладен, отколкото да не мога да заспя от преумора.

37

Анонимен

преди 1 месец

Пари не ме интересуват. Аз искам да работя нещо от което да има полза обаче в България никой не предлага такава работа. Не виждам нито една дейност от която да има смисъл. Фирмите не искат да наемат доброволци. Предлагал съм да се направи това да могат хората да работят безплатно но те започват да гледат странно. Българите се плашат от такива неща. Мислят че нещо искаш да ги измамиш или да ги окрадеш. Много жалко. Така до никъде няма стигнем. Затова България е най бедната държава в ЕС.

36

Анонимен

преди 1 месец

"Ще внасят от Узбекистан" - Ще ми внасят таратанеца. Узбекистан е с древна култура, образовани и интелигентни хора. Наследници на мъдреца Омар Хайям.

35

До 30

преди 1 месец

Социалните помощи от 3 от топ държавите в ЕС сумарно са колкото седмичната заплата на ИТ спец у нас. Мерси. А нов Мерцедес с 2-3к Евро не се кара. А сигурно в твоите очи някой дарак на 10г е нов де. Иначе нормален човек у нас изкарва десетократно на твоя приятел.

34

Анонимен

преди 1 месец

По соц време нямаше безработица. Тогава всеки се водеше на работа независимо дали имаше полза или не от труда му.

33

До 27

преди 1 месец

Абсолютно всичко. От а до я. В момента основно интеграция на облачни системи и ИИ. Отделно строителство, земеделие, Ел., ВиК, соларни системи- каквото се сетиш. 3 бизнеса имам, които не са свързани с ИТ. Въпрос на желание.

32

Анонимен

преди 1 месец

Какво е АОНСУ? Висша партийна школа ли?

31

Анонимен

преди 1 месец

6 месеца социални помощи в Германия = годишна заплата в България. Има да чакат чорбаджиите. Ще внасят от Узбекистан ама те и те вече се изучиха.

30

Анонимен

преди 1 месец

Масово на бюрото по труда се регистрират хората имащи право на помощи за безрботица.Списакът с обявите в бюрото по труда включва 99 процента от най-нежаланите работни места.

29

Анонимен

преди 1 месец

От социалните помощи в Германия и Нидерландия си построи човека къща на 3 етажа нов Мерцедес купи и златни ланци. Па вие ходете да бачкате за тоя дето дуа.

28

Анонимен

преди 1 месец

Не се оплаквам. За 4 месеца откакто ме съкратиха направих 100 бона (след облагане). И продължавам да си получавам максималното обезщетение от бюрото.

27

Анонимен

преди 1 месец

Голяма статистика почти всички имат средно нормално е да са в повече а от по младите или са с висше за което им вземат парите или са без образование.

26

Спиро

преди 1 месец

До До 15::И ти,след като си функционално грамотен,какво можеш да правиш?

25

Анонимен

преди 1 месец

Имам един познат, който е много работлив, но винаги се пазари за заплатата на интервюто и накрая не го вземат на работа.