193

Анонимен

преди 4 месеца

До Пари... - е, това е тапо! Едва ли Спарта е защитавала индивидуално всеки от онея "300" на Термопилите - образно казано! Родината ти не ти е задължена пич! Факта е, че си роден тук, живял си тук, изучил си се тук. Това вече те "задължава". А другото са конски аки!

192

Анонимен

преди 4 месеца

Има и друг аспект! Съвременната война вече не е това, което се разбира в традиционния смисъл. Човешкия фактор все повече е "пушечното месо". В съвременната война все повече дронове, роботи и ИИ воюват срещу дронове, роботи и ИИ! Бързите "конзолни палци" убиват повече от "мускулите". Колко да е привлекателно като професия това с години да се готвиш за "пушечно месо"? Шанса при пълномащабен конфликт да оцелееш е нищожен, имайки предвид новите технологии! Защо това да е "привлекателно" все пак?

191

Пари...

преди 4 месеца

Не е до парите, колкото и пари да ми дават няма да ходя да защитавам родината си, причината е проста - тя не ме е защитила никога до сега! Не виждам причина да си дам живота за нещо, което не е направило за мен абсолютно нищо.

190

До 194

преди 4 месеца

Понякога се налага да воюваш, за да защитиш дома си, начина си живот и интересите си. В случая Тагарев не воюва, но защитава нашите интереси, освен ако не искаме да сме част от кремълската империя.

189

Анонимен

преди 4 месеца

Напредналите общества като Израел или да кажем - Швейцария, отдавна са го разбрали. Желанието е само малка част от играта. Има и нещо наречено социална отговорност или дълг. Затова техните армии са силни. Там всеки минава през армията, просто - защото е "задължен" на Обществото. Имат и професионална армия, в която остават тези които възпитани и обучени откриват там призванието си. А ние сме пример на разграждане и разпад - т.е. точно обратното на посоченото.

188

Анонимен

преди 4 месеца

Защото такива откачалници като Тагаренко се опитват да ни вкарат във война,а никой не ще да воюва.

187

До 186

преди 4 месеца

Войните винаги са били и винаги ще бъдат единствения начин да наложиш регионалните или глобалните си интереси - ако не разбираш това, значи си с доста нисък интелект и нулеви исторически познания. Това че ти живееш във времена на относителен мир, не променя факт, че в един момент нашето общество ще бъде изправено пред външна заплаха и ето защо във всеки един момент трябва да сме готови да воюваме. По-добре дивак способен да се защити, отколкото розова пеперудка в поза партер.

186

Анонимен

преди 4 месеца

До Аз 182 - мда! Така погледнато, интересно кой шамари любимите ти мужици вече две години?! Да не би сами да си "бият шамари" и запласнати в това "занимание" да не могат да напраднат?

185

Анонимен

преди 4 месеца

само русачугите диваци са навити в името на вожда да се жертват, или в името на обещания одеколон тройной

184

Анонимен

преди 4 месеца

До Анонимен 187 - ама "разбира се"! Хората отдавна са го казали - "..мечовете претопиха и ги превърнаха в плугове..". А после - идват тея с мечовете. И "добрите фервери" започват да ги хранят. Нищо, че те самите нямат какво да ядат. Така е устроен света, нали!

183

Анонимен

преди 4 месеца

Индивидуализма е хубаво нещо, но не бива да се прекалява с него - всичко трябва да е умерено, в рамките на разума, в противен случай настъпва хаос. Не може да си краен индивидуалист, тотален нихилист и егоист! Когато си част от едно общество, ти носиш отговорност за неговото развитие и защита. Не може само да ползваш и нищо да не даваш - принцип който беше насаден от модерните розови комунисти /либерастите/.

182

Анонимен

преди 4 месеца

Всичко е толкова нагласено, че чак ми се дoпoвръща. Като не останат млади мъже, които да правят деца в Украйна, няма и /опасност/ за Русия, според мен вкараха Украйна в капан. Много добре се знае накъде ще бягат хората когато започне 'конфликта'. Цялото нещо е или жертвоприношение или намаляване на населението, е разбира се и бизнесът с оръжия, как спят тези не знам, сигурно се бухат с частни модерни лекарства

181

Анонимен

преди 4 месеца

Армията е нужна , за държави които искат да нападат или да покрият нещо ! За всички останали е достатъчно да има добри фермери , за да просперира една държава !!!

180

Анонимен

преди 4 месеца

защото войните са остарели начини да покажеш превъзходство, ако 19-20 век е било допустимо, в ден днешен такива като русия изглеждат назадничави, изостанали някъде в средновековието диваци

179

Анонимен

преди 4 месеца

Ще се стреснат, когато в двора им влязат гладните мигранти от Сирия, Афганистан, Дагестан и Чечния.. Кой си мислят, че ще им пази задниците?

178

Анонимен

преди 4 месеца

Едно общество което е загърбило патриотизма и мъжеството е обречено да бъде подчинено от външна сила! Първо не може в армията да има жени и гейове, това не е място за капризи и лига.вщини. Второ службата в армията е дълг /задължение/ на всеки мъж, а не място къде да се правят кариери и печелят пари. За мен изхода от ситуацията е нискообразованите да се прибират принудително в армията, където да бъдат превъзпитани и обучени.

177

Анонимен

преди 4 месеца

Рашките също имат проблем с войниците, *** лер очакваше повече плам, иначе нямаше да опират то Вагнер и затвориниците. Младите може да ги няма, ама разни пенсии са готови да хванат пушките.

176

Аз

преди 4 месеца

Задайте този въпрос в уРкайна.... отговора едва ли ще ви изненада! Никой не иска да се бие за да запази суверенитета на един наркоман който вкара страната си във война с противник който не може да бъде победен, само и само да угоди на правителствата на други държави, които пък са подчинени на директорите на определени бизнес гиганти!

175

Анонимен

преди 4 месеца

До t666 тя е добре платена и подсигурена, след службата имаш университет, имаш здравно обслужване и тн и тн. За по-бедните и емигрантите е възможност за по-добър живот след нея. Докато руснака всички знаем, че "за родину" зарязва всичко, жена, деца, работа и скача с двата крака. Ако оцелее го очакват само водката и някой друг националистически парад веднъж в годината.

174

t666

преди 4 месеца

До Анонимен 179Т.е. американската армия и тя е за ушанките, така ли излиза ?